محله عرب ها در تهران همان محله و راسته ای است که از ابتدای ورودتان با رایحه لذیذ و وسوسه کننده انواع غذا ها، دسر ها و شیرینی ها به استقبال شما می آید. بدون شک شما هم تا به امروز حداقل یک بار فلافل را امتحان کرده اید. غذایی سریع، لذیذ، ترد، خوشمزه و پرطرفدار که با همان تکه اولی که جدا کرده و در دهان می گذارید، سفری ذهنی و عجیب به جنوب کشور داشته و خود را در کنار کارون و در حال تماشای غروب آفتاب زیبای شهر اهواز خواهید دید. البته دیگر غذا های عربی هم مانند فلافل هستند. طرز تهیه و مواد اولیه ساده ای دارند و در عین بی تکلفی خود، شما را به ضیافتی شاهانه دعوت می کنند.
برای مشاهده جدید ترین قیمت های بلیط هواپیما در سایت الی گشت کلیک کنید:
محله عرب ها در تهران و شروع یک ماجراجویی تند و تیز
محله عرب ها در تهران یکی از محلات قدیمی پایتخت به حساب می آید. در اصل اگر هوس کردید یک روز برای ناهار یا یک شب برای وعده شام خود و اطرافیانتان را به غذا های تند و تیز جنوبی دعوت کنید، بهتر است به خود زحمت نداده و وارد آشپزخانه نشوید. به جای آن به سرعت لباس های خود را عوض کرده و خود را به محله عرب ها برسانید. محله ای که از فلافل تا باقلوا و شاورما و انواع و اقسام کباب ها در آن به خوبی و با رعایت اصول و اصل غذا های عربی تهیه و ارائه می شوند.
البته ناگفته نماند که بعد از رسیدن به محله عرب ها بدون شک عطر انواع غذا ها شما را گیج و سردرگم می کند. بر همین اساس پیشنهاد ما این است که قبل از ورود به این محله، غذای مورد علاقه خود را انتخاب کنید تا در زمان خرید دچار شک و تردید نشوید.
دسترسی به محله عرب ها (دولت آباد) در تهران
برای اینکه به راحتی خودتان را به محله عرب ها در تهران برسانید باید اول به منطقه ۲۰ شهرداری رفته و از آنجا به محله دولت آباد و سپس به بلوار قدس مسیر خود را ادامه دهید. ضمن اینکه برای رفتن به این محله می توانید از مترو، تاکسی یا حتی اتومبیل شخصی خود هم استفاده کنید.
اگر انتخاب شما استفاده از اتومبیل شخصی بود باید اول به بزرگراه امام علی یا همان بزرگراه آزادگان رفته و سپس به سمت جنوب حرکت کنید. در ادامه مسیر خود از خروجی بلوار قدس خارج شده و به شهرک دولت آباد بروید.
همچنین از سمت بزرگراه آزادگان به جهت شرق هم می توانید به بلوار دولت آباد یا همان محله عرب های تهران دسترسی راحتی داشته باشید.
اما اگر انتخاب شما استفاده از مترو بود باید با استفاده از آخرین ایستگاه خط ۶ در متروی تهران یا همان متروی دولت آباد که خط صورتی رنگی است، خود را به این محله برسانید.
محله عرب ها در تهران و آنچه شما خواسته اید!
همان طور که گفتیم محله عرب ها در تهران یکی از محلات قدیمی شهر به حساب می آید که در جنوب شرقی پایتخت قرار گرفته و با شهر ری و مشیریه ارتباطی تنگاتنگ و نزدیک دارد. جالب است که بدانید بزرگراه امام علی دقیقاً از شرق این محل عبور کرده و بین پارک آزادگان و محله عرب ها قرار گرفته است.
همچنین ساخت و همینطور توسعه دادن محله دولت آباد یا محله عرب ها به ابتدای سال ۱۳۵۰ خورشیدی بر می گردد. این محله یکی از اولین و ابتدایی ترین شهرک های به وجود آمده در تهران است که به دست یک شرکت خصوصی تحت عنوان “دولت آباد” شکل گرفته و ساخته شده است. نکته جالبی که در مورد این شهرک باید به آن اشاره کنیم این است که شهرک دولت آباد یا محله عرب ها از همان ابتدای تاسیس به سیستم پیشرفته فاضلاب شهری مجهز شده بود.
-
ماجرای ساخت محله دولت آباد در تهران
داستان اصلی شکل گیری محله عرب ها در تهران اینگونه است که:
در دوران حکومت بعثی ها در کشور عراق، ایرانی هایی که سال ها قبل به این کشور مهاجرت کرده و ساکن شده بودند به دلیل تمدید نشدن اقامت و ادامه زندگی در این کشور، به ایران بازگشتند. حتی در این بین عراقی هایی که نحوه زندگی و تفکرشان با رژیم بعثی عراق هماهنگ نبود هم بعد از ضبط شدن اموال و دارایی ها، از کشور خارج شده و عدهای از آن ها به همراه ایرانی ها به کشور ما ورود کردند. این افراد از سوی رژیم بعثی عراق تحت عنوان “معاودین” یا همان بازگشتگان و رانده شده ها لقب داده شدند.
در همین راستا با گذشت زمان، اعراب ایرانی که در جنوب کشور سکونت داشتند هم به این محله آمده و در دولت آباد سکنی گزیدند. امروزه بیشتر افرادی که در این محله ساکن هستند اعراب، اعراب ایرانی و اعراب اصیل کشور های همسایه هستند. زبان بیشتر افراد این محله عربی بوده و کمتر به زبان فارسی صحبت می کنند. حتی برخی از اولین ساکنین این محله تسلطی به زبان فارسی نداشته و نمی توانند به این زبان تکلم کنند. بر همین اساس است که می توان گفت محله عرب ها در پایتخت بافتی منسجم و یکپارچه دارد.
غذا های لذیذ محله عرب های تهران
حالا که ماجرای شکل گیری محله عرب های تهران را با هم مرور کردیم اجازه بدهید به هدف اصلی این مقاله یعنی بررسی غذا ها در این محله بپردازیم. محله اعراب این روز ها از جمله اصلی ترین مناطق زندگی عرب های ایران است که فعالیت خود را به طور کامل در این محله شکل دادهاند و مالکین اصلی آن به حساب می آیند. بر همین اساس یکی از فعالیت های اصلی آن ها در این محله پخت و طبخ غذا های اصیل عربی است. کنافه سوری، شاورما، باقلوا، سمبوسه، فلافل، کبه و دیگر غذا های عربی و جنوبی که همگی در کنار هم در این محل یافت می شوند.
جالب است که بدانید با گذشت سال ها، هنوز هم ساکنین این محله به روش سنتی و قدیمی خود غذا ها را طبخ کرده و در خیابان غذا های عربی محله دولت آباد شما را به بزمی لذیذ دعوت می کنند.
تور غذاهای عربی در محله عرب ها در تهران
در همان ابتدای ورودتان به محله دولت آباد یا محله عرب ها، وارد بلوار قدس می شوید. در نگاه اول بانوان با چادر عربی و آقایان با لباس دشداشه در حال عبور و مرور و انجام فعالیت های روزانه خود هستند. تنها صدایی که خواهید شنید صدای موزیک های عربی است که از مغازه ها یا اتومبیل ها به گوش می رسند و در کنار عطر و رایحه غذا های تند و تیز عربی که با ادویه جات ترکیب شده اند، شما را برای چند لحظه به قلب کشور های عربی پرتاب می کنند.
یکی از شلوغ ترین اوقات در این محله غروب روز های است که تعطیل هستند. درست در این اوقات است که حضور در این محله شما را با جنب و جوشی کمتر دیده شده روبرو می کند. ریتم تند موسیقی، رایحه غذا های مختلف و تکاپو و جنب و جوش مردمان در این محله، زنده بودن همیشگی آن را به شما گوشزد می کند.
-
باقلوا، شاورما و غذا های تند و تیز عربی
در بلوار قدس که قرار گرفتید، در هر دو طرف آن می توانید بهترین فروشگاه ها را که در حال عرضه باقلوا و شاورما هستند مشاهده کنید. اگر عاشق سمبوسه و فلافل هستید هم می توانید با کمی قدم زدن و تغییر جهت دادن، خود را به مغازه هایی برسانید که عطر فلافل های سرخ شده و سمبوسه های تردشان شما را از خود بی خود می کنند.
بر همین اساس توصیه می کنیم که برای تجربه یک شکم گردی جنوبی و کاملاً عربی حتماً تمام خیابان ها و کوچه های این محله را زیر پا بگذارید.
همچنین بعد از نوش جان کردن وعده شام یا ناهار حتماً به اندازه نوشیدن یک فنجان چای با باقلوای لذیذ عربی و حلوا، برای خود جا بگذارید تا عیشتان تکمیل شده و کاملاً سیر شوید.
ساعت فعالیت مغازهها و اصناف در محله دولت آباد
در این محله مغازه ها از قبل از ظهر تا تقریباً ۱۱ و ۱۲ شب باز هستند. البته اگر مشتری همچنان به مغازه مراجعه کند بدون شک ادامه فعالیت آن ها به ساعت ۱ یا ۲ صبح هم خواهد رسید. همان طور که گفتیم این محله یک محله زنده کاملا است که برای گردش های شبانه هم مکانی مناسب به حساب می آید.
دولت آباد و فستیوالی دائمی از غذاهای لذیذ
در این مطلب از محله عرب ها در تهران گفتیم. تاریخچه و نحوه شکلگیری آن را برای شما توضیح دادیم و سری به رستوران ها و اغذیه فروشی های این محله زدیم. اگر به تهران سفر کردید و تمایل داشتید تا طعم واقعی و اصیل غذاه ای عربی را امتحان کنید، توصیه می کنیم که خود را با غذا هایی مانند سمبوسه پیتزایی و فلاسیس که ترکیبی از فلافل و سوسیس است، سیر نکرده و طعم غذا های عربی را خراب نکنید. به جای آن به بلوار قدس و محله عرب ها رفته و غذا های اصیل عربی را با طعم واقعی آن ها، امتحان کنید.