آشنایی با فرودگاه بین المللی گرگان | Gorgan Airport
امروز می خواهیم تا یکی از فردگاه های کشور را برای شما مورد بررسی قرار دهیم، فرودگاه گرگان (Gorgan Airport). این فرودگاه در مرکز استان گلستان و شهر گرگان قرار گرفته است و به عنوان یکی از مرزهای هوایی کشور نیز شناخته می شود. اگر شما قصد پرواز به شهر گرگان را دارید، در این مطلب می توانید با مشخصات فرودگاه گرگان آشنا شوید. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، تاریخچه ی این فرودگاه، اطلاعات و دیگر اطلاعات لازم را به اتفاق یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچه ی فرودگاه گرگان
مطالب مرتبط: آشنایی با تپه تاریخی تورنگ تپه گرگان دیوار تاریخی گرگان کماکان مدفون در دل خاک! جنگل توسکستانی، بکرترین جنگل گرگان
فرودگاه گرگان یکی از فرودگاه هایی در کشور است که قدمت آن به بیش از۵۰ سال قبل یعنی در سال های دهه ی ۱۳۳۰ باز می گردد. همانطور که در مقدمه هم به آن اشاره کردیم، این فرودگاه یکی از مرزهای هوایی ایران محسوب می شود و به همین خاطر، پروازهای متقاضیان گلستانی سفر به حج و عتبات عالیات از طریق آن انجام می شوند. فرودگاه بین المللی گرگان یکی از فرودگاه های ایران است که در بین شهرهای گرگان به عنوان مرکز استان گلستان و آق قلا قرار گرفته است. فرودگاه گرگان به عنوان مرز هوایی شناخته شده است و بین المللی بودنش در واقع به خاطر پروازهای حج است.
بر اساس اعلام فرودگاه و اعلام رسمی، این فرودگاه در سال ۲۰۱۶ میلادی ۲٬۴۳۵ نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه انجام شد و بیش از ۱۹۰٬۴۲۰ کیلوگرم بار از طریق این فرودگاه انجام می شود. در نهایت با توجه به آمار منتشره، ۱٬۲۷۳٬۱۰۸ نفر مسافر از طریق این فرودگاه در مقاصد داخلی و خارجی جا به جا شده اند. برای ساخت این فرودگاه ابتدا در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار را انتخاب کرده و سپس با ایجاد ۲ باند خاکی چمنی به شکل متقاطع و به طول ۱۰۰۰ متر، این فرودگاه را احداث کردند.
در ابتدا فرودگاه به عنوان یک پایگاه جهت هواپیماهای سمپاش شرکت هواپیمایی وابسته به خدمات ویژه ی وابسته به وزارت کشاورزی و همچنین در مقطعی توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن در آن سال ها، به منظور مبادلات پستی مورد استفاده قرار داشت و البته تا سال ۱۳۷۴ فاقد هرگونه تجهیزات مناسب فرودگاهی و ناوبری برای خدماتی به غیر از سمپاشی و حمل مرسولات پستی همچون جا به جایی مسافر و یا حمل و کارگوی بار بوده است. ۲۳
سال قبل یعنی در سال ۱۳۷۴ بود که با تامین اعتبار ۱ میلیارد تومانی، ساخت فرودگاه جدید گرگان و استان گلستان آغاز شد. این مرحله از پروژه ی ساخت فرودگاه در ابتدا با ساخت باندی به طول ۲۳۰۰ متر در محوطه ی تخصیص یافته، آغاز شد. طی سال های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۹ یعنی ۴ سال و با اختصاص اعتبارات ملی و استانی در سایر بخش های فرودگاهی از جمله سطوح پروازی، ترمینال، نصب تجهیزات ناوبری، نصب و راه اندازی رادار در ارتفاعات درازنو، روشنایی باند و همچنین توسعه اراضی فرودگاه از ۱۰۰ هکتار به ۲۹۴ هکتار این فرودگاه را آماده ی بهره برداری نمود.
در بهمن ماه سال ۱۳۷۹، فرودگاه جدید گرگان با انجام ۲ پرواز در هفته در مسیر تهران به گرگان و در نهایت به تهران عملیاتی شد. از سال ۱۳۸۹ به بعد تاکنون نیز، با توجه به افزایش تقاضای سفرهای هوایی، پروازها از ۲ پرواز در هفته به ۷۰ پرواز در هفته تا به الان افزایش یافته است.
توسعه ی فرودگاه بین المللی گرگان با توجه به مولفه هایی همچون موقعیت استراتژیک استان گلستان در همسایگی با کشور ترکمنستان، به عناون یک منطقه ی آزاد در داخل استان است و همین مسئله که هموطنانی با قومیت های ترکمن و قزاق در استان زندگی می کنند و همچنین دارا بودن پتانسیل های طبیعی و گردشگری این منطقه و در کنار آن ها کشاورزی پر رونق این استان، می تواند به عنوان کلید توسعه ی فرودگاه گرگان محسوب شود.
در نهایت با اتمام عملیات ارتقای سطوح پروازی و با توجه به وجود TURN PAD در هر دو سر باندهای این فرودگاه، از آن پس هواپیماهای پهن پیکر نیز توانستند با عملیات APPROACH ، پرواز خود را از هر یک از طرفین باند پروازی انجام دهند. امروزه پروازهای حجاج با هواپیمایی سعودی به وسیله ی هواپیمای پهن پیکر ایرباس ۳۴۰ A در این فرودگاه انجام می شوند. شرکت های هواپیمایی که با این فرودگاه همکاری می کنند و همچنین مقصدهای پروازی که از فرودگاه گرگان صورت می پذیرد، به این شرح است: شرکت هواپیمایی ایران ایر به مقصد فرودگاه بین المللی مهرآباد و فرودگاه بین المللی زاهدان؛ شرکت هواپیمایی هواپیمایی آسمان به مقصد فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه بین المللی مهرآباد، فرودگاه بین المللی زاهدان؛ شرکت هواپیمایی هواپیمایی سعودی به مقصد فرودگاه شاهزاده محمد بن عبدالعزیز؛ شرکت هواپیمایی بک ایر به مقصد فرودگاه بین المللی آقتائو و شرکت هواپیمایی هواپیمایی قشم به مقصد فرودگاه بین المللی زاهدان می باشد.
مسافران می توانند از طریق دفتر فروش شرکت های هواپیمائی مستقر در سالن ترمینال داخلی بلیط تهیه نمایند. همچنین، برای تهیه ی بلیط در فرودگاه از طریق لیست انتظار از یک ساعت و نیم قبل از پرواز می بایست به دفت رشرکت مربوطه واقع در سالن ترمینال مراجعه ودر لیست انتظارموجود ثبت نام نمایند. بارهایی که از طریق پست هوایی ارسال می شوند، بلافاصله پس از نشست پرواز و انتقال بار به دفتر خدمات بار از این طریق قابل تحویل هستند.
ترمینال فرودگاه گرگان نیز به دلیل انجام پروازهای حجاج و بین الملیل بودنش، دارای امکانات رفاهی مناسبی همانند شعبه های بانکی همچون بانک ملی، رستوران ها و کافه ها، اتاق مادر و کودک، اینترنت پر سرعت رایگان و خدمات ویژه افراد توانخواه و کم توان در خود می باشد. در ضمن دستگاه خودپرداز (ATM) بانکهای ملت و ملی در ترمینالها فعال می باشد. فاصله ی هوایی این فرودگاه تا حریم هوایی تهران برابر است با ۲۹۹ کیلومتر که معادل ۵۲ دقیقه ی پروازی می باشد. نشانی فرودگاه بین المللی گرگان عبارت است از: گرگان، کیلومتر ۷ جاده ی آق قلا
اطلاعات فرودگاه بین المللی گرگان
نام فرودگاه بین المللی گرگان: Gorgan Airport
نوع فرودگاه: همگانی و عمومی
کد یاتا: GBT
کد ایکائو: OING
ارتفاع از سطح دریا: ۱۲ متر
وب سایت رسمی فرودگاه بین المللی گرگان: gorgan.airport.ir