دبی یکی از مدرنترین مراکز توریستی جهان است. این شهر به علت داشتن سازههای خاص و جدید، مراکز خرید کمنظیر، مراکز تفریحی و سرگرمی مجهز و سواحل فوقالعاده زیبا و جذاب هر ساله پذیرای تعداد زیادی گردشگر از سراسر جهان است. پرتردد بودن شهر دبی باعث شده فرودگاه این شهر هم یکی از شلوغترین فرودگاههای دنیا باشد. گردشگران برای دیدن زیباییهای دبی ابتدا باید وارد فرودگاه بینالمللی دبی شوند و از آن جا به مقاصد دلخواه خود بروند. در این مقاله کلیه اطلاعاتی که نیاز دارید درباره فرودگاه دبی بدانید را در اختیار شما قرار میدهیم و سپس به معرفی یکی از جدیدترین فرودگاههای دبی با عنوان «فرودگاه آل مکتوم» میپردازیم. با الی گشت همراه باشید.
فهرست مطالب
معرفی فرودگاه دبی
فرودگاه بین المللی دبی (Dubai Airport) با کد یاتاDXB، اصلیترین و مهمترین فرودگاه کشور امارات است. این فرودگاه در ۴ کیلومتری شهر دبی، در منطقه القرهود قرار گرفته و مساحت آن ۲۹۰۰ هکتار است. فرودگاه دبی قطب اصلی شرکتهای هواپیمایی امارات و فلای دبی است و گنجایش جابجایی ۷۵ میلیون مسافر را در سال دارد و از این نظر سومین فرودگاه پر رفت و آمد بر پایه مسافر در جهان محسوب میشود. همچنین شرکتهای هواپیمایی معتبر دیگری مانند بریتیش ایرویز، ایرفرانس، ایران ایر، لوفت هانزا، کی ال ام، ترکیش ایرلاینز، تای ایرویز و سنگاپور ایرلاینز پروازهای منظمی در این فرودگاه دارند.
فرودگاه بینالمللی دبی دارای ۳ ترمینال است که ترمینال ۳ آن از نظر مساحت دومین سازهی بزرگ جهان محسوب میشود. حدود هشت هزار پرواز به بیش از ۲۷۰ مقصد در سرتاسر دنیا در این فرودگاه به صورت هفتگی انجام می شود.
مجله گردشگری الی گشت در راهنمای سفر به دبی تمامی اطلاعات مورد نیاز برای سفری مطمئن و راحت به این شهر زیبا و مدرن را بررسی کرده است.
ترمینال های فرودگاه دبی
فرودگاه دبی دارای سه ترمینال برای پروازهای داخلی و خارجی بوده و بخشهای اختصاصی هم در این فرودگاه برای ایرلاینهای معتبر در نظر گرفته شده است. در ادامه ترمینال های فرودگاه دبی را معرفی میکنیم:
-
ترمینال شماره ۱
ترمینال شماره ۱ اصلیترین ترمینال فرودگاه دبی است و بیش از صد ایرلاین معتبر و پروازهای طولانی از این ترمینال استفاده میکنند. این ترمینال با مساحتی حدودا ۵۲۰۰۰۰ متر مربعی ظرفیت سالانه ۱۵ میلیون مسافر را دارد. ترمینال شماره ۱ دارای یک کنکورس یا سالن به نام سالن Dو ۲۲۱ کانتر چک-این است. در ابتدای کار این ترمینال فقط برای جابجایی ۱۸ میلیون مسافر طراحی شده بود اما با افزایش تردد مسافران، ۲۸ گیت متحرک به ترمینال ۱ افزوده شد.
ترمینال شماره ۱، در سه طبقه ساخته شده است. طبقه اول این ترمینال شامل کانترهای چک-این و کانترهای تحویل بار و چمدان بوده و به پروازهای خروجی اختصاص دارد. از خدمات این ترمینال میتوان به سالن ویژه بریا کودکانی که تنها سفر می کنند، کیوسکهای سلف سرویس، کانترهای فروش بلیط هواپیما، رستورانها و کافهها، باجههای صرافی و اینترنت وای فای اشاره کرد.
طبقه دوم ترمینال شماره ۱ مخصوص پروازهای ورودی بوده و خدمات و امکانات آن شامل گیتهای هوشمند، بخش مهاجرت immigration، چرخ دستی برای حمل چمدان، سالن خدمات بار و چمدان و سالن های تشریفات و استراحت است.
در طبقه سوم این ترمینال هم خدمات و امکاناتی مانند رستورانها و کافههای متعدد، دفتر صرافی، دستگاههای ATM و بانک، شرکتهای کرایه اتومبیل، پارکینگ، دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی، مرکز تجاری، محوطه بازی کودکان، اتاقهای مادر و کودک، انبار بار و چمدان، نمازخانه، سالن ویژه برای سیگار کشیدن و وای فای در اختیار مسافران قرار گرفته است.
-
ترمینال شماره ۲
ترمینال شماره ۲ کمی دورتر از ترمینالهای ۱ و ۳ و در سمت دیگر فرودگاه قرار گرفته و گنجایش ۵ میلیون مسافر را در سال دارد. این ترمینال مخصوص پروازهای منطقهای، چارتر و پروازهای مخصوص مناسبتهای ویژه است و معمولا پروازهای جنوب آسیا و خلیجفارس در آن مدیریت میشوند. همچنین پروازهای ارزان قیمت فلای دبی هم از این ترمینال استفاده میکنند و در حال حاضر تقریبا ۵۰ ایرلاین معتبر در این ترمینال مشغول فعالیت هستند.
به علت دور بودن این ترمینال از ترمینالهای ۱ و ۳ مسافران برای جابجایی بین ترمینالها باید از سرویس شاتل فرودگاه استفاده کنند. مدت زمان جابجایی از ترمینال ۲ به ۱ با استفاده از اتوبوس، ۲۰ دقیقه و مدت زمان جابجایی از ترمینال ۲ به ترمینال ۳ هم با استفاده از اتوبوس ۳۰ دقیقه است. همچنین سرویس شاتل به صورت ۲۴ ساعته فعال است.
ترمینال شماره ۲ در چهار طبقه طراحی شده است. طبقه اول این ترمینال مخصوص پروازهای ورودی است. در طبقه دوم این ترمینال هم مسافران میتوانند سوار هواپیما شوند. این طبقه ۶ گیت پروازی، جایگاههای موقت، سالنهای انتظار، باجههای ترانسفر، سالن تشریفات بیزینس کلاس، فودکورت و رستورانها و کافههای مختلفی دارد.
طبقه سوم ترمینال شماره ۲ به پروازهای خروجی اختصاص یافته است و در این طبقه خدماتی مانند کانترهای چک-این، کانتر کارکنان و خدمه فرودگاه، سالن خدمات ویژه، سالن تشریفا VIP، سالن فروش بلیط هواپیما و باجههای مهاجرت در دسترس مسافران قرار گرفته است.
طبقه چهارم یا طبقه آخر این ترمینال هم مخصوص پروازهای ورودی بوده و خدمات مختلفی مانند دفاتر صرافی، دستگاه های ATM و بانک، پارکینگ، رستورانها و کافه، شرکتهای کرایه اتومبیل، دسترسی به حمل و نقل عمومی، مرکز تجاری، محوطه بازی کودکان، اتاقهای مادر و کودک، نمازخانه، محوطه سیگار کشیدن، دسترسی به اینترنت وای فای، مراکز درمانی و خدمات بهداشتی و سالن استراحت مرحبا در آن در دسترس هستند.
-
ترمینال شماره ۳
ترمینال شماره ۳ یکی دیگر از ترمینال های فرودگاه دبی است. این ترمینال با مساحت ۱۵۹۱۴۲ متر مربعی از نظر وسعت دومین ساختمان بزرگ و بزرگترین ترمینال فرودگاهی جهان است. ترمینال شماره ۳ فرودگاه دبی با ظرفیت ۶۵ میلیونی در ۴ طبقه ساخته شده است و به عنوان مرکز اصلی هواپیمایی امارات شناخته میشود.
ترمینال شماره ۳ به سه کنکورس A,B و C تقسیم میشود. ترمینالهای ۱ و ۳ دارای محوطهای مشترک هستند و مسافران بدون مراجعه به بخش مهاجرت میتوانند بین این دو ترمینال جابجا شوند. برای جابجایی مسافران بین ترمینالهای ۱ و ۳ به جز سرویس شاتل و اتوبوسها، مترو هم قابل استفاده است.
در ترمینال شماره ۳ مسافران فرست کلاس و بیزینس کلاس باید از راهروهای جداگانه وارد بخش چک-این شوند. همچنین هتل بینالمللی دبی در این ترمینال قرار دارد و مسافران به راحتی میتوانند از این هتل برای اقامت استفاده کنند.
-
طبقات ترمینال شماره ۳
ترمینال شماره ۳ دارای چهار طبقه است. طبقه اول مخصوص پروازهای ورودی است و در آن امکاناتی مانند چرخ دستیها برای حمل چمدان، کیوسکهای چک-این سلف سرویس، کلینیک درمانی، رزرو هتل، باجههای کرایه اتومبیل و دسترسی به حمل و نقل عمومی در اختیار مسافران قرار گرفته است.
طبقه دوم این ترمینال مخصوص سوار شدن به هواپیما بوده و مسافران بعد از انجام مراحل لازم، سوار هواپیما میشوند.
در طبقه سوم ترمینال شماره ۳ فرودگاه دبی به پروازهای خروجی اختصاص یافته است و در آن علاوه بر امکانات رفاهی متعدد، ۱۲۶ باجه چک-این، باجه دریافت اضافه بار، سالن ویژه کودکانی که تنها سفر می کنند، باجههای فروش بلیط هواپیما و باجههای مهاجرت موجود هستند.
طبقه چهارم یا طبقه آخر این ترمینال هم مخصوص پروازهای ورودی است و از امکانات ویژهی آن میتوان به دفاتر صرافی و تبدیل ارز، پارکینگ، دسترسی به حمل و نقل عمومی، دستگاه ATM و بانک، رستوران و کافه، شرکتهای کرایه اتومبیل، مرکز تجاری، اتاقهای مادر و کودک، محوطه بازی کودکان، محوطه سیگاه کشیدن، نمازخانه، وای فای، هتل بینالمللی دبی، مرکز درمانی فرودگاه دبی و سالنهای استراحت اشاره کرد.
حمل و نقل در فرودگاه دبی
وسایل حمل و نقل در فرودگاه دبی شامل تاکسی، مترو و اتوبوس هستند. تاکسیها در محوطه بیرونی هر سه ترمینال در دسترس مسافران قرار دارند و امنیت و راحتی آنها باعث شده بیشتر مسافران از این وسیله برای رسیدن به مقصد استفاده کنند. کرایهی تاکسیها از طریق کیلومترشمار مشخص میشود.
اتوبوسها هم مانند تاکسیها در هر سه ترمینال موجود هستند و مسافران میتوانند با استفاده از خط اتوبوسرانی ۴۰۱ و ۴۰۲ خود را به ایستگاههای السبخه و الغبیبه برسانند. همچنین خط قرمز مترو دبی در ترمینالهای ۱ و ۳ وجود دارد و قطارهای آن هر ۱۰ دقیقه یک بار حرکت میکنند.
امکانات فرودگاه دبی
فرودگاه دبی یکی از مجهزترین و مدرنترین فرودگاههای جهان است و کلیه امکانات و خدمات مورد نیاز مسافران را در اختیار آنها قرار میدهد. اینترنت رایگان، رستورانها و کافههای شیک متعدد در هر سه ترمینال فرودگاه، فروشگاههای مختلف که به صورت ۲۴ ساعته باز هستند، دفاتر اشیاء گمشده، بانکهای و دستگاههای خودپرداز، خدمات پزشکی، نمازخانه، سالنهای ماساژ، باغ، موزه و بسیاری دیگر از امکانات و خدمات موجود در فرودگاه دبی باعث شده مسافران از حضور در این فرودگاه لذت ببرند.
در فرودگاه بین المللی دبی چه کارهایی انجام دهیم؟
در فرودگاه بین المللی دبی چه کارهایی انجام دهیم؟ شاید این سوال بسیاری از مسافران دبی باشد. همانطور که گفته شد فرودگاه دبی امکانات زیادی را در اختیار مسافران خود قرار میدهد و مسافران در مدت زمانی که منتظر پرواز خود هستند میتوانند کارهای مختلفی را در این فرودگاه انجام دهند.
-
از قدم زدن در باغ ذن لذت ببرید
در ترمینال شماره ۳ فرودگاه دبی یک مکان آرامشبخش به نام «باغ ذن» وجود دارد. میتوانید از قدم زدن در باغ ذن لذت ببرید و با تماشای تصاویر درختها و حوضچههای پر از آب آرامش پیدا کنید. همچنین در این مکان زیبا نیمکتهایی برای نشستن و بخشی هم برای بازی کودکان طراحی شده است.
-
خوردن غذاهای خوشمزه در فودکورت فرودگاه دبی
فودکورتهای موجود در فرودگاه دبی انواع و اقسام غذاها را برای مشتریان خود سرو میکنند و شما میتوانید از خوردن غذاهای خوشمزه در فودکورت فرودگاه دبی حسابی لذت ببرید.
-
خرید بدون گمرگ در فرودگاه دبی
در فرودگاه دبی فروشگاههایی وجود دارند که محصولات متنوعی را از برندهای مشهور جهانی با قیمتهای بسیار مناسب در اختیار مسافران قرار میدهند. زمانی که منتظر پروازتان هستید میتوانید سری به فروشگاههای این فرودگاه بزنید و خرید بدون گمرگ در فرودگاه دبی را تجربه کنید.
-
اقامت در هتل ۵ ستاره فرودگاه بین المللی دبی
اگر مدت زمان بین پروازهای شما طولانی باشد اقامت در هتل ۵ ستاره فرودگاه بین المللی دبی فرصت خوبی برای استراحت است. میتوانید یکی از اتاقهای این هتل را رزرو کرده و از امکانات ویژهی هتل استفاده کنید.
بهترین هتل های دبی را از الی گشت آنلاین رزرو کنید.
-
استراحت در اتاقهای فرودگاه دبی
یکی دیگر از امکاناتی که در فرودگاه بین المللی دبی برای مسافران در نظر گرفته شده، وجود اتاقهایی برای استراحت است. اتاقها همگی عایق صوتی و دارای تلویزیون لمسی، تخت خواب و وای فای هستند و همچنین فضای کافی برای قرار دادن وسایل و چمدانها هم در آنها وجود دارد. این اتاقها در ترمینال ۱ قرار دارند و به صورت ساعتی اجاره داده میشوند.
-
استفاده از سالن های کنفرانس
اتاقهای کنفرانس فرودگاه دبی دارای اتاق جلسه، دستگاه کپی و فکس و اینترنت هستند. در صورتی که بخواهید کار نیمهتمام خود را در مدت زمان بین دو پرواز انجام دهید استفاده از سالن های کنفرانس فرودگاه دبی ایدهی جذابی خواهد بود.
-
استفاده از اینترنت
در تمامی قسمتهای فرودگاه دبی استفاده از اینترنت وای فای امکانپذیر است. اینترنت به مدت ۶۰ دقیقه رایگان است و پس از آن با پرداخت مبلغی میتوانید بیشتر از اینترنت استفاده کنید.
حال که به طور کامل با فرودگاه بین المللی دبی آشنا شدید در ادامه به معرفی یکی از جدیدترین فرودگاههای دبی یعنی فرودگاه آل مکتوم میپردازیم.
آشنایی با فرودگاه آل مکتوم (Al Maktoum International Airport)
آشنایی با فرودگاه آل مکتوم دبی شما را با اهداف بزرگ سازندگان این مجموعهی بینظیر آشنا میکند. این فرودگاه قرار است به یکی از شلوغترین و پررفت و آمدترین فرودگاههای کشور امارات تبدیل شود. ساخت فرودگاه آل مکتوم در زمینی به مساعت ۱۴۰ کیلومتر مربع در منطقهی جبل علی شروع شده است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۷ ساخت این مجموعه به پایان برسد.
این فرودگاه یکی از مهمترین بخشهای پروژهی مرکز جهانی دبی و بخشی از مجموعهی لجستیک است و در کنار یک مجموعه مسکونی و تجاری بزرگ قرار دارد. در آیندهای نه چندان دور، فرودگاه آل مکتوم به بزرگترین هاب مسافری و کارگو سراسر جهان با ظرفیت ۱۲ میلیون تن در سال تبدیل خواهد شد. اگر چه این عدد بسیار بزرگ به نظر میرسد اما با توجه به پتانسیلهای کشور امارات این هدف اصلا دور از ذهن نیست. البته در حال حاضر کار ساخت این فرودگاه به پایان نرسیده و در سال ۲۰۲۱ هم تعداد انگشتشماری از خطوط هوایی خدمات مسافری از فرودگاه آل مکتوم استفاده کردهاند.
-
ترمینال مسافری برای فرودگاه آل مکتوم
۳ ترمینال مسافری برای فرودگاه آل مکتوم طراحی شدهاند. ترمینال شماره ۱ مخصوص شرکت هواپیمایی امارات، ترمینال شماره ۲ مخصوص دیگر شرکتهایی هواپیمایی و ترمینال ۳ هم برای شرکتهای هواپیمایی ارزان قیمت در نظر گرفته شده است. در طرح اولیهی این فرودگاه، باند پرواز، ۶ باند موازی دارد و مجموعهی ترمینالهای مسافری در وسط آن قرار گرفتهاند.(۳ باند در یک سمت و ۳ باند در سمت دیگر)
باندها در دو طرف خود مسیرهای آسفالت شده دارند و همین امر باعث میشود هواپیماها بدون ایجاد مزاحمت برای تاکسی ویهای فرودگاه از آنها عبور کنند. همچنین ۱۶ ترمینال کارگو با ظرفیت ۱۲ میلیون تن جنس در سال، در این فرودگاه ساخته خواهند شد.
براساس اطلاعات موجود فرودگاه آل مکتوم پس از تکمیل، به بزرگترین فرودگاه جهان از نظر فضا و حجم مسافر تبدیل خواهد شد. به طور کلی این فرودگاه ۵ باند موازی به طول ۴۵۰۰ متر دارد و انواع تجهیزات تعمیر و نگهداری برای هواپیماهای مختلف در آن موجود خواهد بود.
همچنین ۱۰۰ هزار پارکینگ برای مسافرین و کارکنان مجموعه در نظر گرفته شده است و مسیرهای اختصاصی برای رفت و آمد تاکسیها هم ساخته میشوند. فرودگاه آل مکتوم توسط یک خط ریلی سریعالسیر به خط متروی دبی و فرودگاه دبی متصل میشود.
پس از تکمیل فرودگاه آل مکتوم، پروازهای خارجی فرودگاه دبی به این فرودگاه منتقل خواهند شد. طبق آخرین برآورد دولت امارات، هزینه ساخت فرودگاه آل مکتوم ۸۲ میلیارد دلار اعلام شده است. با این مقدار هزینه میتوان گفت آل مکتوم گرانترین پروژه احداثی دنیا خواهد بود.
جمع بندی درباره فرودگاه دبی و فرودگاه آل مکتوم
در این مقاله اطلاعات کاملی را درباره فرودگاه دبی در اختیار شما قرار دادیم و ترمینالهای این فرودگاه را هم معرفی کردیم. در ادامه به معرفی یکی از جدیدترین، بزرگترین و گرانترین فرودگاههای دبی یعنی فرودگاه آل مکتوم پرداختیم. امیدواریم اطلاعات ارائه شده برای شما مفید باشد. در پایان آرزو میکنیم سفر لذتبخشی را در دبی تجربه کنید.