معرفی فرودگاه آل مکتوم دبی

فرودگاه بین المللی آل مکتوم

امروز می خواهیم تا (Al Maktoum International Airport) در کشور امارات را به اتفاق یکدیگر مورد بحث و بررسی قرار دهیم که در دست احداث است و قرار است که به یکی از پر رفت و اپآمدترین و البته بزرگ ترین فرودگاه های کشور امارات تبدیل شود. این فرودگاه در شهر دبی قرار گرفته است و تا زمان احداث کامل آن دیگر زمان زیادی باقی نمانده است و چه بسا که پروازهای شما به دبی به زودی و در سال های آینده دراین فرودگاه به زمین بشیند. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، اطلاعات، تاریخچه ی فرودگاه، راه های دسترسی به آن و دیگر اطلاعات فرودگاه آل مکتوم را به اتفاق یکدیگر مرور نماییم.

مطالب مرتبط:
راهنمای خرید سیم کارت در دبی
تجربه ی یک هیجان بی وصف در پارک آی ام جی دبی
سفرنامه دبی از زبان الی گشت

همانطور که گفتیم، فرودگاه جدیدی است که در نزدیکی شهر دبی و منطقه ی جبل علی در دست ساخت و احداث می باشد. این فرودگاه را با وسعت مساحت ۱۴۰ کیلومتر مربع، طراحی کرده اند و دقیقا با همین مساحت هم در حال ساخت آن هستند.

فرودگاه آل مکتوم در واقع یکی از مهم ترین بخش ها از پروژه ی بسیار بزرگ مرکز جهانی دبی (Dubai World Central) است که در کنار این فرودگاه، یک مجموعه ی مسکونی و تجاری را دارد و در کل مجموعه ای لجستیک به حساب می آید. کسانی که در فکر ساخت و احداث این فرودگاه هستند اهداف بزرگی را برای آن در سر دارند زیرا، فرودگاه آل مکتوم قرار است به بزرگ ترین هاب مسافری و کارگو در سرتاسر جهان تبدیل شود.

البته بی شک این فرودگاه چنین قابلیتی را دارد زیرا، ، ده ها برابر بزرگتر از فرودگاه بین المللی دبی که در حال حاضر یکی از مهم ترین فرودگاه های این شهر و کشور امارات است، خواهد بود. بالاتر هم گفتیم که این فرودگاه در روزهای پایانی ساختش است و در صورتی که این فرودگاه طبق برنامه ی مدون و تنظیم شده ی فعلی ساخته شود، ظرفیت کارگوی آن برابر ۱۲ میلیون تن در سال خواهد بود!

این عدد بسیار بیشتر از هاب فعلی جهان است. ۱۲ میلیون تن دقیقا سه برابر فرودگاه ممفیسMemphis) ) است. ازدیگر خصوصیات این فرودگاه بسیار بزرگ و مجهز این است که ظرفیت مسافری آن بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون مسافر در سال خواهد بود، که این مقدار نیز بیشتر از فرودگاه بین المللی آتلانتا که به عنوان بزرگ ترین هاب مسافری با ۹۰ میلیون در سال ۲۰۰۸ که در حال حاضر هم این لقب را داراست، خواهد بود.

دارای دارای ۳ ترمینال مسافری، یک ترمینال برای شرکت هواپیمایی امارات، ترمینال دوم برای بقیه ی شرکت ها و ترمینال سوم برای شرکت های هواپیمایی و مسافرتی ارزان قیمت در خود خواهد داشت. بر اساس طرح اولیه ی این فرودگاه، در قسمت باند پرواز، دارای ۶ باند موازی می باشد و مجموعه ی ترمینال های مسافری در وسط آن که ۳ باند در یک سمت و ۳ باند در سمت دیگر است، قرار گرفته اند.

هر باند این فرودگاه دارای مسیرهای آسفالت شده در دو طرف خود می باشد که در نهایت به هواپیماها اجازه خواهد داد تا بدون ایجاد مزاحمت برای باندها و تاکسی وی های دیگر فرودگاه، از آن ها عبور کنند. این فرودگاه دارای ۱۶ ترمینال کارگو با ظرفیت ۱۲ میلیون تن جنس در سال است.

بر این اساس، رتبه بزرگ ‌ترین فرودگاه جهان را از لحاظ فضا و حجم مسافر در اختیار دارد. این فرودگاه به صورت کلی دارای ۵ باند موازی به طول ۴۵۰۰ متر است. فرودگاه آل مکتوم دارای تجهیزات تعمیر و نگهداری برای انواع هواپیماهای مختلف است. فرودگاه دارای بیش از ۱۰۰ هزار پارکینگ برای کارکنان و مسافرین است. این فرودگاه توسط یک خط ریلی سریع السیر به فرودگاه دبی و به خط متروی دبی متصل می شود.

همچنین فرودگاه مجهز به مسیرهای اختصاصی برای رفت و آمد تاکسی‌ ها بدون ایجاد اخلال در رفت و آمد سایر وسایل نقلیه است. این فرودگاه مخصوص شرکت های هواپیمایی خارجی است و تمامی پروازهای داخلی کشور امارات در فرودگاه دبی باقی خواهند ماند.

طبق آخرین برآوردی که دولت امارات اعلام نمود، هزینه ی ساخت این فرودگاه بسیار بزرگ ۸۲ میلیارد دلار خواهد بود که در کل بسیار بیشتر از پرهزینه ترین فرودگاه در حال حاضر جهان به نام فرودگاه بین المللی هنگ کنگ با هزینه ی ساخت ۲۰ میلیارد دلار است و این امر ممکن است که این فرودگاه را به گران ترین پروژه ی احداثی دنیا تبدیل نماید.

قرار بود تا بر طبق آخرین برآورد ها، اولین پرواز از این فرودگاه بسیار بزرگ در اواسط سال ۲۰۱۰ میلادی انجام شود و در این مابین تا این تاریخ بیش از ۵۰ درصد از ساخت ترمینال های کارگوی این فرودگاه نیز انجام شده بود و بر اساس برآوردها و برنامه ریزی ها، ظرفیت فاز اول ترمینال کارگوی این فرودگاه حدود ۷۰۰ هزارتن خواهد بود اما با تمام این اوصاف، در نهایت بر خلاف پیش بینی ها این فرودگاه در این تاریخ افتتاح نشد.

در هر صورت، انتظار می رفت که کار ساخت این پروژه تا سال ۲۰۱۷ به طور کامل انجام شده باشد ولی از آن جا که در حال حاضر ما در سال ۲۰۱۸ میلادی هستیم و این فرودگاه به صورت کامل افتتاح نشده، امکان دارد که این تاریخ به دلیل تبعات بحران مالی اخیر با ۵ سال تاخیر یعنی در سال ۲۰۲۲ موکول شود.

البته در این فرودگاه پروازهای محدودی در قسمت های ساخته شده اش، انجام می شود اما در حال حاضر، پروازهای کلیه خطوط هوایی از ایران به مقصد فرودگاه بین‌المللی دبی انجام می ‌گیرد و هیچ پروازی به مقصد وجود ندارد.

با این که این فرودگاه هنوز تکمیل نشده است اما هنگامی که این فرودگاه کاملا تکمیل شود و به صورت کلی افتتاح گردد، به عنوان چهارمین فرودگاه بزرگ دنیا از نظر مساحت زمین اشغال شده شناخته خواهد شد. سه فرودگاه نخست در این لیست در حال حاضر عبارتند از:

  • فرودگاه بین المللی ملک فهد، دمام، به مساحت ۷۹۰ کیلومتر مربع
  • فرودگاه بین المللی مونترآل کانادا، که قرار بود ۳۹۲ کیلومتر مربع باشد، ولی تا اواخر سال ۲۰۰۶ فقط ۵۰ کیلومتر مربع بود
  • فرودگاه بین المللی ملک خالد عربستان، به مساحت ۲۲۵ کیلومتر مربع

مطالب مرتبط

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

معرفی آبشار نورالی استان خراسان رضوی

ییلاق عرب‌ چاه؛ یکی از زیباترین ییلاقات عشایر در هزار مسجد