چرا همیشه باید در پرواز، کرم ضد آفتاب بزنیم؟

ضد آفتاب در هواپیما

زمانی که در روز می خواهیم سوار هواپیما بشویم، احتمالا خیلی تمایل داریم که کنار پنجره بنشینیم تا تماشای مناظر جذاب، زمان را در هواپیما برایمان راحت تر بگذرانند. اما هیچوقت به این قضیه فکر نمی کنیم که نور آفتابی که از آن ارتفاع به ما می تابد تا چه حد ممکن است خطرناک باشد و اینکه آیا ضد آفتاب در هواپیما لازم است؟ الی گشت در ادامه این متن برای شما نکاتی را در رابطه با نور آفتاب و زدن ضد آفتاب در هواپیما آورده که می خواهیم با هم به مطالعه آن ها بپردازیم.

مطالب مرتبط:
دلیل تفاوت در زمان پرواز رفت و برگشت هواپیما چیست؟
بدون همراه داشتن این لوازم، هرگز یک پرواز طولانی را تجربه نکنید
کاربرد ماسک اکسیژن در هواپیما

اگر شما آن دسته از اشخاصی هستید که همیشه دوست دارید کنار پنجره بنشینید، پس باید کمی بیشتر در مورد خطرات ناشی از نور آفتابی که به شما می تابد، اطلاعات داشته باشید. احتمالا پیش خود می گویید که چه نور زیبایی و چه مناظر جذابی پیش رویم است و چقدر خوشبختم که صندلی کنار پنجره نصیبم شده است. اما بهتر است بیشتر در مورد آفتابی که به شما می تابد، تحقیق کنید. مت گراس (Matt Gass)، سخنرانی از انجمن متخصصان پوست بریتانیا می گوید: «دو نوع اشعه فرابنفش مرتبط با سرطان پوست وجود دارد:

زمانی که در یک هواپیما هستید، اشعه UVB که همان اشعه ای است که توسط آن شما دچار آفتاب سوختگی می شوید، از پنجره هواپیما نمی تواند عبور کند و پنجره ها مقاوم در برابر تابش آن هستند اما موضوعی که اینجا مطرح است، در رابطه با اشعه UVA است. این اشعه هم می تواند از پنجره هواپیما عبور کند و هم از آنجایی که شما در ارتفاع بالاتری قرار گرفته و به لایه اوزون نزدیک ترید، خطرناک تر از شرایط عادی است».

انجمن متخصصان پوست بریتانیا همچنین می گوید که UVA می تواند از شیشه پنجره های هواپیما عبور کرده و عمیق تر از UVB به پوست انسان نفوذ کند. ضد آفتاب در هواپیما در چنین شرایطی علاوه بر حفاظت از UVA می تواند پوست شما را در مقابل پیری (پیری پوست ناشی از اشعه ماوراء بنفش، مانند چین و چروک ناشی از خورشید) و همچنین سرطان پوست، محافظت کند. پس اصلا فکر نکنید که چون در فضای باز نیستید، از آسیب در برابر آفتاب در امانید.

در سال ۲۰۱۵، مطالعه ای صورت گرفت تا در زمینه خطرات ابتلا به ملانوم (تورم سیاه قشر عمیق پوست) در خلبان، کمک خلبان و خدمه کابین هواپیما تحقیقاتی انجام شود. طبق این تحقیقات نشان داده شد که خلبانی که در یک پرواز ۵۶ دقیقه ای در ارتفاع ۹ هزار متری حضور دارند به همان اندازه ای که یک شخص برای آفتاب گرفتن ۲۰ دقیقه در معرض تابش است، در معرض خطر می باشد.

البته این نتیجه می تواند در سطوح مختلفی، متفاوت باشد مانند پرواز در بالای ابرهای ضخیم و مناطق برفی که می تواند تا ۸۵ درصد اشعه های UV را منعکس می کند. شیشه های هواپیما به طور کامل نمی توانند اشعه های UVA را مسدود کنند و بنابراین به اندازه لازم کافی نیستند تا از خلبان ها محافظت کنند. پس می توان گفت که این اشعه ها نقش مهمی را در افزایش ابتلا به ملانوم در خلبان ها ایفا می کنند.

طبق تحقیقاتی از مجله جاما نشان داده شده که شیشه های هواپیما حدودا ۹۹ درصد از اشعه های UVB را که مسئول آفتاب سوختگی هستند، از بین برد اما در مورد اشعه UVA، این درصد به نصف می رسد. این اشعه خطرناک است زیرا ابتلا به سرطان را زیاد می کند و مسافران و همچنین خلبان ها در معرض آن هستند. اما خب اعمال این ریسک بالقوه به تمام هواپیماها کمی نظری است و نمی توان آن را به همه نسبت داد.

با این حال، از آنجایی که کابین خلبان به طول کلی شیشه است و کاپیتان نیاز دارد که به همه جا دید داشته باشد، راه گریزی از آن نیست. مسافران و مهمانداران در موقعیت یکسانی نیستند زیرا مسافران در صورت بروز نور شدید به راحتیم می توانند شیشه را تاریک کنند و به این ترتیب در امان خواهند ماند.

البته هواپیماهای مدرن تر در ارتفاع بالاتری پرواز می کنند و به نظر می رسد که شیشه های مقاوم تری نسبت به پرتوها دارند. اما در هر صورت یکی از روش های اینکه خلبان ها هم خیال خودشان را راحت کنند، زدن ضد آفتاب در هواپیما است.

کارشناسان بهداشتی معتقدند که آگاهی و پیش گیری بهترین روش است زیرا در این صورت از ۵ نوع سرطان پوست می توانید جلوگیری کنید. پس با زدن اندازه مناسبی از کرم ضد آفتاب در پرواز می توانید تا حد بالایی خطرهای ناشی از اشعه های خورشید را کم کنید. نور خورشید، آسیب های متفاوتی را به شما وارد می کند. نزدن ضد آفتاب به صورتتان می تواند آسیب های پوستی، پیری پوست و ابتلا به سرطان های پوست را تا حد زیادی افزایش دهد و از آنجایی که کابین خلبان در مقایسه با آفتاب های ساحلی شدید یکی است، آن ها نیز باید بیش از همه مراقب پوست خود باشند.

متاسفانه اگر زمانی آسیبی به پوستتان وارد شود، اثرات آن غیر قابل برگشت است و یا به دشواری بر می گردد و به همین دلیل است که پیشگیری بسیار مهم است. پیشنهاد می کنیم که یک کرم ضد آفتاب که توان آن در محافظت از نور آفتاب (SPF)، حداقل ۳۰ باشد را خریده و در پرواز به همراه داشته باشید. اگر پروازی طولانی در پیش دارید پیشنهاد می کنیم که آن را هر دو ساعت، تجدید کنید.

تحقیقات نشان می دهد که برای خلبان ها نیز زدن ضد آفتاب در هواپیما بسیار مهم است، زیرا همانطور که گفته شد آن ها در معرض بیشتری از نور خورشید هستند. آگاهی از این موضوع بسیار خوب است زیرا شما با علم به این موضوع که آفتابی که از پنجره هواپیما به شما می خورد، کم از آفتاب معمولی ندارد می توانید به راحتی خطرات ناشی از آن را با زدن ضد آفتاب به حداقل برسانید.

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید