بزرگترین و شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا | بخش دوم
در بخش اول این مطلب در مورد این موضوع که نیاز روزافزون مردم به حمل و نقل هوایی و همچنین حمل کالا موجب شده تا فرودگاه های جهان رو به گسترش بروند توضیح داده شد و این توسعه از هر دو سو چه از نظر حمل و نقل مسافر و همچنین حمل و نقل هوایی اتفاق خواهد افتاد. فرودگاه ها به بهبود اقتصاد محلی و ایجاد اشتغال برای هزاران نفر از مردم در سراسر جهان نقش موثری دارند. همچنین در بخش اول تعداد شش مورد از شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا را توصیف کرده که شامل فرودگاه بین المللی هاتسفیلد جکسون آتلانتا، فرودگاه بین المللی پکن پایتخت، فرودگاه بین المللی دبی، فرودگاه بین المللی توکیو، فرودگاه بین المللی لس آنجلس، فرودگاه بین المللی شیکاگو اوهارا بوده که بهتر است قبل از خواندن این مطلب آن را مطالعه نمایید و سپس با الی گشت همراه باشید تا با یکدیگر بخش دوم از بزرگترین و شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا را بیشتر بشناسیم.
فرودگاه هیترو لندن | London Heathrow Airport
مطالب مرتبط: بزرگترین و شلوغ ترین فرودگاه های دنیا | بخش اول آیا می توانید حدس بزنید «قدیمی ترین فرودگاه های دنیا» کجا قرار دارند؟ با ارزان ترین و گران ترین پارکینگ فرودگاه ها در سراسر جهان آشنا شوید
فرودگاه هیترو لندن شلوغ ترین فرودگاه در اروپا بوده و به عنوان هفتمین فرودگاه پر تردد در جهان به شمار می رود و در سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۸ میلیون مسافر از این فرودگاه عبور کرده اند. این فرودگاه دارای ۸۱ خط هوایی بوده و ۲۰۴ مقصد در ۸۵ کشور را پوشش می دهد و همچنین یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین هواپیمایی ها را به نام هواپیمایی بریتیش (British Airways) دارد. آینده برای این فرودگاه به چه شکلی پیش خواهد رفت؟ هیترو در سال ۲۰۱۲ رتبه سوم را در شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا داشت اما اکنون در جایگاه هفتم ایستاده است. آیا می تواند دوباره موقعیت خود را به دست آورد؟ برنامه ریزی هایی برای یک باند سوم در بخش انتهایی شمالی فرودگاه در حال انجام می باشد که می تواند تعداد مسافرانی که از هیترو عبور می کنند را به طور قابل توجهی افزایش دهد اما اگر حتی این برنامه ها تایید شوند تا سال ۲۰۲۵ ساخت این باند به مرحله اجرایی نخواهد رسید. یکی دیگر از راه های پیشنهادی ساخت یک ریل مابین فرودگاه هیترو و فرودگاه گاتویک (فرودگاهی در نزدیکی لندن) است که البته خیلی بیشتر از یک خط برای آن نیاز دارد. حتی اگر هر دو این طرح ها تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شوند اما باز هم برای شش فرودگاهی که در مطلب قبل به آن ها اشاره کردیم نیز بزرگتر شدن جزء اولویت ها است. همچنین فرودگاه های کوچکتر از هیترو نیز ممکن است با رشد خود آن را پشت سر بگذارند.
فرودگاه بین المللی هنگ کنک | Hong Kong International Airport
فرودگاه بین المللی هنگ و کنگ که به عنوان فرودگاه Chek Lap Kok نیز شناخته می شود. این فرودگاه که به عنوان یکی از شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا از آن ها یاد می شود جایگزین کای تاک (فرودگاه اصلی هنگ کنگ) شده و در جولای ۱۹۹۸ افتتاح شد. فرودگاه کای تاک در سال ۱۹۲۵ ساخته شده و در یک منطقه شهری جا افتاده قرار گرفته است، این فرودگاه یک باند بسیار خطرناک داشت که آزمونی برای هر خلبانی بود که قصد داشت در اینجا به زمین بشیند. این فرودگاه در سال ۱۹۹۰ دچار مسائل جدی شده و به طور مداوم بیش از ظرفیت خود مسافر و بار هوایی در آن جا به جا شد تا جایی که از هر ۳ پرواز یکی دچار تاخیر شده و مشکلات زیادی برای مسافران به وجود می امد. بدتر از همه مقرراتی بود که مربوط به آلودگی های صوتی برای صدها هزار نفر از ساکنان شهر کولون (Kowloon) بود که موجب محدود شدن پروازهای شبانه در این فرودگاه گردید. به طور خلاصه شرایط به گونه ای شد که فرودگاه کای تاک دیگر نمی توانست این حجم از مسافران سالانه خود را اداره نماید. فرودگاه جدید با در نظر گرفتن حقوق مسافر به صورت بزرگ طراحی و ساخته شد و دارای دو باند می باشد. فرودگاه بین المللی هنگ کنگ اکنون به صورت روزانه بیش از ۱۱۰۰ پرواز را انجام می دهد و بیش از ۷۳ هزار کارمند، ۳۲۰ فروشگاه و ۱۰۰ رستوران دارد. این فرودگاه همچنین جوایز قابل توجهی را به بدست آورده است از جمله بهترین فرودگاه جهان برای ناهارخوری از Skytrax و جایزه برترین فرودگاه آسیا از انجمن تحقیقات حمل و نقل هوایی (ATRS) و پنج جایزه دیگر که در سال ۲۰۱۷ دریافت کرده است. در حالی که فرودگاه هنگ کنگ بزرگترین و نیست اما مطمئنا می تواند بهترین باشد.
فرودگاه بین المللی شانگهای پودونگ | Shanghai Pudong Airport
فرودگاه شانگهای پودونگ در سال ۱۹۹۹ به منظور کاهش فشار بر فرودگاه های دیگر شانگهای مانند Hongqiao افتتاح شد و از آن زمان تاکنون یکی از شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا و چین بوده است. فرودگاه Hongqiao هنوز هم یک فرودگاه بزرگ بوده اما به طور عمده پروازهای داخلی از آن انجام می شود در حالی که فرودگاه پودونگ هم دارای پروازهای داخلی و هم خارجی است. این فرودگاه در ۲۰ مایلی شرق مرکز شهر شانگهای واقع شده است. یک دهه پیش فرودگاه بین المللی هنگ کنگ باعث کاهش ۶۵ درصدی در پروازهای فرودگاه پودونگ گردید اما این فاصله تا سال ۲۰۱۷ به ۴ درصد رسیده است. در حال حاضر مقامات برای این فرودگاه برنامه هایی داشته و قصد دارند تا ترافیک مسافری آن را افزایش دهند و با افزایش یک ترمینال اصلی و همچنین یک ترمینال ماهواره ای و افزودن ۲ باند فرود کمک کنند تا ظرفیت این فرودگاه را تا ۸۰ میلیون مسافر در سال افزایش دهند.
فرودگاه شارل دوگل پاریس | Paris Charles de Gaulle
فرودگاه شارل دوگل به عنوان دومین فرودگاه شلوغ اروپا بوده و به لطف سیستم مبتنی بر باندهای موازی خود می تواند در هر ساعت ۱۲۰ نشست و برخاست هواپیما را داشته باشد که موجب شده جزء شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا قرار بگیرد. این سیستم دارای دو باند موازی است که به گونه ای طراحی شده است که هر کدام می تواند به صورت مستقل مورد استفاده قرار بگیرد. باند های فرود این فرودگاه به گونه ای طراحی شده که یکی از آن ها برای بلند شدن و دیگری برای نشستن هواپیما مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین تعداد پروازهایی که در هر ساعت می تواند رفت و آمد کنند افزایش داشته و همچنین میزان آلودگی صوتی و ترافیک هوایی کاهش می یابد. این فرودگاه روش های خلاقانه ای را نیز مورد استفاده قرار می دهد آن ها اخیرا یک آزمایش شش ماهه از دو اتوبوس خود برای حمل مسافر بین فرودگاه و منطقه هتل و دفاتر هوایی انجام داده اند. این فرودگاه همچنین در سیاست های زیست محیطی خود منحصر به فرد است و تعهد شارل دوگل به کاهش اثرات کربن قابل تحسین است. کاهش دی اکسید کربن در سال ۲۰۲۰ به ۶۵ درصد برای هر مسافر خواهد رسید و استفاده از انرژی تجدیدپذیر ۱۵ درصدی تا سال ۲۰۲۰.
فرودگاه آمستردام شیفل | Amsterdom Airport Schiphol
آمستردام شیفل با یک طراحی منحصر به فرد آن را به سه بخش خروجی تقسیم کرده است، که برای چنین مرکزی بزرگ غیر معمول است. همچنین یک سیستم غرفه ای را با شش روبات که محتوای های غرفه در سالن جنوبی را بارگذاری می کنند، به کار گرفته است. شیفل دارای پنج باند اصلی و ۹۰ دروازه است و می تواند حداکثر ۱۰۶ ورود و ۱۱۰ حرکت در ساعت را داشته باشد. اگرچه آمستردام شیفل در لیست ما قرار دارد، اما از بسیاری از جهات جزو بهترین ها می باشد. اولین پارک فرودگاه است که یک مکان بسیار عالی برای تفریح بین پروازها است (۲۰۱۱)، اولین کتابخانه فرودگاه (۲۰۱۰) و اولین موزه فرودگاه به نام ریجکزمیوزیم آمستردام شیفل(۲۰۰۲). شاید این به خاطر این نکته است که شیفل در طول ۳۰ سال گذشته از دو شرکت هواپیمایی و مسافران تقریبا ۲۰۰ جوایز جهانی و اروپایی به دست آورده است. این نیز قدیمی ترین فرودگاه در اروپا است. هنوز هم در همان محل قرار دارد که اولین هواپیمای آن در سال ۱۹۱۶ فرود آمد و دومین فرودگاه جهان است که در ۴.۵ متر از سطح دریا قرار دارد. تنها یک فرودگاه از آن پایین تر است که در نزدیکی روتردام به نام فرودگاه Hague می باشد.
فرودگاه بین المللی دالاس | Dallas International Airport
فرودگاه بین المللی دالاس دارای ۱۶۵ گیت ورودی بوده و ۲۲۹ مقصد را از این نقطه پوشش می دهد. این فرودگاه ۲۲۸ هزار شغل تمام وقت را با پرداخت حقوق کلی ۱۲.۵ میلیارد دلار فراهم می کند. موقعیت این فرودگاه منحصر به فرد است به همین دلیل موجب شده تا جزء شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا باشد زیرا در نقطه ای قرار گرفته است که از هر شهری در آمریکا توسط هواپیما شما حدود ۴ ساعت با این فرودگاه فاصله دارید و فاصله آن با انتهای کشور از هر دو طرف حدود ۳ هزار مایل است. این فرودگاه همچنین دارای یک برنامه هنری بوده و بیش از ۳۰ اثر از هنرمندان محلی، ملی و بین المللی را در خود جای داده و حتی یک باغ که مجسمه ها در آن قرار دارند نیز در این فرودگاه وجود دارد.
منبع: www.wanderwisdom.com