شلوغ ترین فرودگاه جهان | The Busiest Airport in the World
ما در مجله الی گشت تا به حال در مورد فرودگاه و بخش های آن، مقاله های مختلفی را برای شما عزیزان فراهم کرده ایم. اما این بار می خواهیم به سراغ فرودگاهی برویم که به عنوان شلوغ ترین فرودگاه جهان شناخته شده و نسبت تردد مسافران بین المللی در آن، بیشتر از دیگر فرودگاه های بزرگ دنیا بوده است. قبل از اینکه به سراغ ادامه متن بروید، آیا می توانید حدس بزنید که فرودگاه مورد نظر ما، در کدام قاره و در کجاس جهان قرار گرفته است؟
فرودگاه بین المللی دبی، شلوغ ترین فرودگاه جهان
مطالب مرتبط: ۱۰ مورد از عجیب ترین فرودگاه های دنیا با تمیزترین فرودگاه جهان آشنا شوید آیا می توانید حدس بزنید «قدیمی ترین فرودگاه های دنیا» کجا قرار دارند؟
اگر توانستید این فرودگاه را حدس بزنید، پس حتما جزو انسان های باهوش در حوزه صنعت هواپیمایی هستید! جالب است بدانید که فرودگاه بین المللی دبی در سال ۲۰۱۶، حدودا ۸۳.۶ میلیون مسافر را در خود جای داده که این تعداد باعث شد فرودگاه دبی شلوغ ترین فرودگاه جهان تا به امروز لقب گیرد. آمارهایی که توسط متخصصان این صنعت به دست آمده نشان داده اند که فرودگاه دبی رشد ۷.۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۵ داشته است؛ در این سال تعداد مسافران حدودا ۷۸ میلیون نفر محاسبه شده بود.
این رشد بسیار چشمگیر بوده و آوازه آن در سراسر جهان پیچیده است. کمی که به عقب تر برگردیم، آمار سال ۲۰۰۲ را مشاهده خواهیم کرد. در این سال تعداد مسافران تنها ۱۶ میلیون نفر بوده که این رقم به ما نشان می دهد که فرودگاه بین المللی دبی در طی ۱۶ سال (تا سال ۲۰۱۶)، حدودا ۴۲۳ درصد رشد داشته است.
از آنجایی که این فرودگاه بیشتر از هر فرودگاه دیگری، مسافر جهانی داشته (که بعد از آن فرودگاه هیترو لندن و هنگ کنگ قرار دارند)، اما از لحاظ تعداد مسافران کلی (هم داخلی و هم بین المللی) نمی توان این فرودگاه را پیشتاز دانست. فرودگاه هارتسفیلد جکسون آتلانتا، به لطف مسافران بسیار بسیار زیاد داخلیاش، از سال ۱۹۹۸، شلوغ ترین فرودگاه جهان لقب گرفته و همچنان آن را محفوظ نگه داشت هاست. جالب است بدانید که فرودگاه هارتسفیلد جکسون در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۰۱ میلیون مسافر را در ترمینال های خود تجربه کرده است (به اندازه جمعیت کشور اتیوپی) که این تعدار مسافر، اصلا قابل چشم پوشی نیست.
اما جدای از این بحث ها، بهتر است دوباره به سراغ فرودگاه بین المللی دبی رفته و در مورد آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
اطلاعات کلی
این فرودگاه مساحتی حدودا ۲۹۰۰ هکتار داشته و در منطقه القرهود دبی واقع شده است. این فرودگاه را می توان یکی از نقاط اصلی رفت و آمد در سراسر جهان دانست که تعداد مسافران بین المللی آن، گواهی بر این ادعا است. فرودگاه دبی بخش مهمی در اقتصاد دبی محسوب می شود زیرا حدودا ۹۰ هزار نفر در آن کار می کنند که می توان گفت ۴۰۰ هزار شغل غیر مستقیم برای آن ها فراهم است؛ این فرودگاه بیش از ۲۶.۷ میلیارد دلار را به اقتصاد دبی آورده است. این فرودگاه دارای ۳ ترمینال است که به شرکت های مختلف جهان متعلق هستند. کدهای جهانی آن به شرح زیر هستند:
- کد یاتا: DXB
- کد ایکائو: OMDB
مختصری از تاریخچه
تاریخ هواپیمایی غیرنظامی این فرودگاه به ژوئیه سال ۱۹۳۷ برمی گردد؛ زمانی که قراردادی هوایی برای یک هواپیمای آب نشین در این مکان امضا شد. در دهه ۱۹۴۰، پرواز از دبی توسط هواپیماهای آب نشینی که توسط British Overseas Airways Corporation اداره می شد، در مسیر هورس شو (Horseshoe route) از جنوب آفریقا به سیدنی توسط خلیج فارس برگزار می شد.
ساخت اصلی فرودگاه در سال ۱۹۵۹ توسط حاکم وقت دبی، راشد بن سعید آل مکتوم، دستور داده شد. فرودگاه به طور رسمی در سال ۱۹۶۰ با اولین پروازگاهش افتتاح شد که این پروازگاه قادر بود که هواپیمایی به اندازه یک داگلاس DC-3 را در یک باند ۱۸۰۰ متری از شن فشرده، هدایت کند. در می ۱۹۶۳، ساخت یک باند فرودگاه ۲۸۰۰ متری آسفالت شروع و در سال ۱۹۶۵ به همراه بخش های دیگری، افتتاح شد.
در دهه ۱۹۷۰ ظهور هواپیماهای پهن پیکر با نیاز فرودگاه به توسعه بیشتر همراه بود، که پیشتر توسط حاکم دبی پیش بینی شده و برای ساخت ترمینال جدید، باند فرودگاه بیشتر و دیگر ملزومات این توسعه طرح هایی از قبل تعبیه شده بود. در دهه ۱۹۷۰، توسعه فرودگاه ادامه یافت و طولانی کردن باندها باعث شد که هواپیماهایی مانند بوئینگ ۷۴۷ بتوانند در اینجا نشست و برخواست کنند. هر سال که می گذشت، بخشی به این فرودگاه اضافه می شد و هرگز توسعه آن، از بین نرفت.
در دهه ۱۹۸۰، دبی نقطه ای برای توقف ایرلاین هایی نظیر ایر ایندیا، سنگاپور ایرلاینز و دیگر شرکت هایی بود که بین آسیا و اروپا در رفت و آمد بودند و نیاز بود که در خلیج فارس سوخت گیری نمایند. ترمینال دوم این فرودگاه در سال ۱۹۹۸ اتفاق افتاد و در سال ۲۰۰۴، ساخت ترمینال سوم، شروع شد. پنجاهمین سالگرد فرودگاه بین المللی دبی، در ۲۹ اکتبر ۲۰۱۰ جشن گرفته شد که در آن زمان، بیش از ۴ میلیون نفر در آن رفت و آمد می کردند.
اصلی ترین شرکت های هواپیمایی مستقر در فرودگاه
- شرکت هواپیمایی امارات: خب همانطور که انتظار می رود، این فرودگاه میزبان یکی از معروف ترین ایرلاین های سراسر جهان است. این شرکت هواپیمایی بیش از ۲۰۰ هواپیمای پهن پیکر ایرباس و بوئینگ دارد که در این فرودگاه مستقر هستند.
- شرکت هواپیمایی امارات اسکایکارگو: این شرکت، زیرمجموعه ای از ایرلاین امارات است که سرویس های باربری بین دبی و سراسر جهان را انجام می دهد.
- شرکت هواپیمایی فلای دبی: این ایرلاین ارزان قیمت مقاصد گوناگونی در آفریقا، خاورمیانه، اروپا و آسیای جنوبی اجرا می کند. کلیه پروازهای این شرکت از ترمینال ۲ انجام می گیرند.
- شرکت هواپیمایی کانتاس: این شرکت هواپیمایی، دومین دفتر اصلی خود را در شلوغ ترین فرودگاه جهان یعنی فرودگاه دبی قرار داده است (بعد از آنکه از سال ۲۰۱۳، وارد مجموعه ای از ارتباطات بازرگانی با امارات شد). کانتاس هر روزه از سیدنی و ملبورن توسط فرودگاه دبی به مقصد لندن، پرواز دارد و البته مقاصد دیگری در جهان را نیز پشتیبانی می کند.
منبع: telegraph.co.uk