قلعه ماران یکی از زیباترین قلعههای باستانی ایران است که در شهر رامیان استان گلستان واقع شده و یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری این شهر محسوب میشود. قدمت این قلعه باستانی به دوران اشکانیان بازگشته و تاریخچه غنی و داستانهای زیادی را در دل خود جایداده است. علاوه بر ارزش تاریخی، این منطقه طبیعت و پوشش جانوری و گیاهی بسیار زیبایی هم داشته که میتوانید از آنها بازدید کنید. اگر دوست دارید تا بیشتر با این قلعه زیبا در استان گلستان و شهر رامیان آشنا شوید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت را بههیچعنوان از دست ندهید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را به یک سفر به رامیان و بازدید از قلعه باستانی ماران ببریم.
فهرست مطالب
استان گلستان یکی از استان های کشور است که بیشترین تعداد جاذبههای باستانی را در خود جایداده و قلعه ماران هم یکی از این جاذبههای گردشگری باستانی استان گلستان است. این قلعه زیبا در ارتفاع ۲۴۳۰ متری در بلندی کوههای شهر رامیان قرار گرفته و با نامهای موران و میران هم شناخته میشود. طبق افسانههایی که درباره این قلعه وجود داشته و قدیمیترین آثار مکتوبی که پیدا شده است، به نظر میآید که این قلعه، مرکز فرمانروایی اشکانیان بوده که توسط تیرداد ساخته شده است.
پس از اتمام ساخت قلعه ماران، تیرداد آن را به دارا هدیه میدهد. شهر رامیان موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی داشته و به همین دلیل هم موردتوجه بسیاری از پادشاهیهای باستانی قرار گرفته است. گفته میشود که در دوران تیموریان، تیمور شاه به همراه پسر و برخی دیگر از یاران خود به این منطقه سفر میکرده و در هنگام سفر خود، دو دژ ساخته است که یکی از آنها بهافتخار پسر تیمورشاه، میرانشاه، قلعه میران نام گرفت.
برای رزرو هتل آنلاین از سایت الی گشت اینجا کلیک کنید
قلعه ماران در بلندترین کوه شهر رامیان قرار گرفته و طبیعت سرسبزی اطراف آن را فراگرفته است. بسیاری از کشاورزان روستای پا قلعه از آب چشمهای که در نزدیکی این منطقه قرار داشته برای آبیاری گیاهان خود استفاده کرده و بسیاری از دامپروران هم برای سیرکردن دامهای خود، از مراتع اطراف کمک میگیرند؛ بنابراین میتوان حدس زد که مسیر دسترسی به قلعه مارا چندان هموار نبوده و افرادی که قصد دارند تا به بلندی این کوه برسند، باید آمادگی جسمانی و وسایل لازم را همراه داشته باشند.
اما پیش از رسیدن به پایین کوه، ابتدا باید مسیر دسترسی به رامیان را بلد باشیم. در ابتدا باید گفت که نسبت به مبدأ سفر خود، ابتدا باید خود را به استان گلستان برسانید. سفر به استان گلستان با استفاده از وسایل حملونقل عمومی امکانپذیر است.
اما امکان دسترسی به رامیان و بهویژه قلعه ماران با استفاده از این وسایل حملونقل عمومی وجود ندارد؛ بنابراین توصیه میکنیم که از ابتدای سفر با خودروی شخصی حرکت کنید. پس از رسیدن به شهرستان رامیان، باید به روستای پاقلعه رفته و از مرکز روستا حدود ۲ کیلومتر عبور کنید. در کنار جاده، میتوانید کوهی که قلعه ماران بر روی آن ساخته شده است را مشاهده کنید. اما امکان دسترسی به آن با خودروی شخصی وجود نداشته و از یک جایی به بعد مجبور هستید که خودرو را رها کرده و با وسایل مخصوص کوهنوردی سفر را ادامه بدهید.
قلعه ماران در شهرستان رامیان استان گلستان قرار گرفته و این شهرستان یکی از شهرهای کوهپایهای ایران است. به همین دلیل هم آبوهوای رامیان کوهپایهای و سرد است. درصورتیکه قصد دارید به رامیان سفرکرده و از قلعه ماران بازدید کنید، پیشنهاد ما به شما این است که اواخر بهار و تابستان را برای سفر خود انتخاب کنید. در این فصل آبوهوای منطقه کاملاً مناسب بوده و میتوانید از سفر خود در طبیعت رنگارنگ و سرسبز لذت ببرید.
به یاد داشته باشید که قلعه ماران در بلندی کوه ساخته شده و امکان دسترسی به آن با خودرو وجود ندارد. در همین راستا سفر در سرمای زمستان و زمانی که برفوباران زیاد است میتواند خطرناک باشد.
پوشش گیاهی اطراف قلعه ماران شامل بخش مرتعی در دامنه جنوبی منطقه اولنگ و بخش جنگلی در بخش شمالی منطقه اولنگ میشود. در بخش مرتعی این منطقه میتوانید گیاهانی از جمله استیپا، فستوکا، برموس، درمنه، چوبک و بسیاری گیاهان دیگر را مشاهده کنید. دامداران و چوپانهای روستا، برای سیرکردن دامهای خود، معمولاً به بخش جنوبی دامنههای این کوه آمده و از گیاهان این منطقه استفاده میکنند.
اما در بخش شمالی دامنههای منطقه اولنگ، وارد مناطق جنگلی اطراف قلعه ماران خواهید شد. در این منطقه میتوانید درختان و بوتههای بسیاری را مشاهده کنید. برخی از انواع پوشش گیاهی این منطقه شامل درخت بلوط، ممرز، افرا و بسیاری درختان دیگر میشوند.
در بخش مرتعی یا دامنههای جنوبی اطراف قلعه میران، نمیتوان جانوران یا حیوانات وحشی یا خطرناک چندانی را مشاهده کرد. اما هر چه به درون بخش شمالی یا جنگلی وارد شویم، میتوانیم حیواناتی از جمله گرگ، پلنگ، خوک وحشی، کرکس، شاهین، عقاب و خرس را مشاهده کنیم. در این منطقه حیوانات کوچکتری مانند شوکا، بز، خرگوش، روباه و پرندگان بیخطر بسیاری هم دیده میشود. این منطقه محافظت شده است و مسافرانی که به آن سفر میکنند نباید برای شکار به بخشهای جنگلی دامنه کوهها بروند.
قلعه ماران یکی از جاذبههای دیدنی باستانی استان گلستان است که در سفر خود به این استان، بازدید از آن را نباید از دست بدهید. اما درصورتیکه بازدید از قلعه ماران را تمام کردهاید و اکنون میخواهید تا از سایر دیدنیهای رامیان هم بازدید کنید، میتوانید به جاذبههایی از جمله چشمه گل رامیان، آبشارهای شیرآباد، روستای پاقلعه، امامزاده بی بی حلیمه خاتون، آبشار جوزک، غار شیرآباد، انجیر چشمه، چشمه نیلبرگ و آبشار پشمکی هم سری بزنید. جاذبههای تاریخی و طبیعی بسیاری در شهر رامیان وجود داشته که تمامی آنها ارزش حداقل یکبار دیدن را دارند.
در اطراف قلعه ماران اقامتگاهی وجود نداشته و درصورتیکه میخواهید شب را در نزدیکی این جاذبه دیدنی سپری کنید، میتوانید به روستای پاقلعه یا شهرستان رامیان بازگردید. در شهر رامیان اقامتگاههای بسیاری مانند بومگردی جیرا، بومگردی کلبه آبشار، بوم گردی قلعه میران، هتل آپارتمان برجیس، بوم گردی خانه ابریشم، اقامتگاه بهشت پاقلعه و بسیاری اقامتگاههای دیگر وجود دارد. درصورتیکه تمایل داشته باشید، میتوانید در روستای پاقلعه هم از کلبههای سنتی که مردم محلی اجاره میدهند استفاده کنید.
در این مطلب با یکی از مناطق ییلاقی ایران برای سفرهای تابستانی آشنا شدیم. قلعه ماران در شهرستان رامیان استان گلستان، یکی از بهترین جاذبههای گردشگری شمال کشور برای افرادی است که به جاذبههای باستانی علاقه دارند.
با این که اطلاعات زیادی از تاریخچه این قلعه در دسترس نیست، اما گفته میشود که پیشینه آن به دوران اشکانیان بازگشته و یکی از مناطق بسیار مهم از نظر جغرافیایی بوده و به همین دلیل هم نظر حکومتهای زیادی را به خود جلب کرده است.
بهترین زمان سفر به قلعه ماران، در اواخر بهار و تابستان است. فراموش نکنید که این قلعه در بلندی کوه ساخته شده و برای دسترسی به آن باید کمی در مسیر کوهستانی پیادهروی کنید. اگر میخواهید با بهترین شهرهای ایران برای سفرهای تابستانی آشنا شوید، سایر مطالب الی گشت را بههیچعنوان از دست ندهید.
قلعه ماران در روستای پاقلعه شهرستان رامیان در استان گلستان است. این قلعه یکی از زیباترین جاذبههای باستانی استان گلستان محسوب میشود.
قدمت قلعه ماران بهصورت قطعی مشخص نیست، اما گفته میشود که این قلعه مربوط به دوران اشکانیان است.
برای دسترسی به قلعه ماران باید ابتدا با خودروی شخصی به روستای پاقلعه رفته و پس از ۲ کیلومتری رانندگی از مرکز این روستا، باید خودرو را پارک کرده و مسیر کوهستانی را پیاده رفت.
مقالات مرتبط