زیباترین فرودگاه های جهان

معماری زیبا و منحصربفرد چند فرودگاه جهان

فرودگاه محل گذر است، محل ورود و خروج مسافرانی از نقاط مختلف دنیا. همه کسانی که سفر هوایی را تجربه کرده اند یا برای استقبال یا خداحافظی با عزیزی به فرودگاه رفته اند مدت زمانی را در این فضا سپری کرده اند. گاهی پروازمان تاخیر داشته، گاهی در فاصله بین دو پرواز بوده ایم و … اما دلیلمان هرچه باشد، برای اکثر ما پیش آمده که مجبور باشیم ساعت ها در فرودگاه منتظر بمانیم. خیلی از افراد هستند که دایم السفر هستند و بنا به اقتضای کار و موقعیتی که دارند زیاد با هواپیما سفر می کنند. این افراد طبعا زمان زیادی را در فرودگاه ها می گذرانند و شاید در اکثر اوقات از معطل ماندن در فرودگاه کلافه و بی حوصله شوند. اما تصور کنید که وارد فرودگاهی می شوید و ساختمان و فضای داخلی فرودگاه آنقدر هنرمندانه و زیبا ساخته شده که خود ساختمان فرودگاه تبدیل به یک جاذبه گردشگری می شود. حضور در چنین فضایی مثل بازدید از یک گالری هنری خواهد بود و آنقدر شما را جذب می کند که گذشت زمان را احساس نخواهید کرد. فقط مواظب باشید از پروازتان جا نمانید! در این مطلب فرودگاه هایی را معرفی کنیم که از یک مکان معمولی و محل انتظار به یک اثر هنری تبدیل شده اند و با معماری منحصربفرد و باشکوهشان چشم هر بیننده ای را خیره می کنند. در این سفر هنری همراه الی گشت باشید.

مطالب مرتبط:
در فرودگاه چطور سر خود را گرم کنیم؟
بهترین فرودگاه های دنیا در کجا هستند؟

فرودگاه ال لیدا-الگوآیره (Lleida-Alguaire Airport) در شهر لریدا کشور اسپانیا قرار دارد و معماری ساختمان آن توسط فرمین وازکز (Fermin Vazquez) معمار اسپانیایی طراحی شده است. این فرودگاه زیبا در دوران رونق اقتصادی اسپانیا طراحی شد اما افتتاح آن در سال ۲۰۱۰ و زمانی انجام شد که اسپانیا دچار رکود اقتصادی شده بود. به همین دلیل و چون بودجه کافی برای اجرای پروژه وجود نداشت ساختمان نهایی این فرودگاه در مقیاس و اندازه ای کوچکتر از طرح اولیه ساخته شد. با این وجود این فرودگاه همچنان باشکوه و زیباست و اغلب مسافرانی که برای گذراندن تعطیلات به رشته کوه های پیرنه در اسپانیا سفر می کنند از این فرودگاه استفاده می کنند. نمای بیرونی این فرودگاه با ورقه های فلزی سبز، زیتونی و قهوه ای تزئین شده و دیوارهای منحنی و اوریب ساختمان محیط سرسبز اطراف را منعکس می کنند. یک برج کنترل حدودا ۴۰ متری نیز در معماری این ساختمان لحاظ شده است که بر زیبایی نمای کلی این فرودگاه افزوده است.

فرودگاه کراسکو ( Carrasco International Airport) در شهر مونته ویدئو (Montevideo) کشور اروگوئه قرار دارد و در سال ۱۹۴۷ توسط رافائل وینولی (Rafael Vinoly) معمار اروگوئه ای طراحی شد. وقتی برای اولین بار این فرودگاه را می بینید فکر می کنید انگار یک سفینه فضایی در منطقه هموار و سرسبز اطراف ظاهر شده است. کنتراست معماری خاص این فرودگاه در زمین هموار اطرافش زیبایی این فرودگاه را دوچندان کرده است. رافائل وینولی برای طراحی این فرودگاه از تپه های شنی منحنی و زیبای سواحل اوروگوئه الهام گرفته و می خواسته این فرودگاه تبلور و تجلی طبیعت زیبای اروگوئه باشد. نمای بیرونی فرودگاه شبیه یک پوسته بتونی منحنی و خمیده است و در جلو و اطراف فرودگاه نیز دیوارهای شیشه ای وجود دارد. این معماری خاص باعث می شود تا علاوه بر مشخص بودن فضای بیرون، نور آفتاب به داخل فرودگاه بتابد و احساس حضور در طبیعت اروگوئه را به مسافران القا کند.

کسانی که به سنت پطرزبورگ در روسیه سفر می کنند و قبل از فرود از پنجره هواپیما چشم انداز ساختمان ها را دیده باشند حتما متوجه سقف های گنبدی پیازمانند ساختمان ها شده اند. این نوع معماری به نوعی مشخصه معماری سن پطرزبورگ و کشور روسیه به شمار می رود. فرودگاه هر شهر اولین جایی است که گردشگران خارجی با آن مواجه می شوند، به همین دلیل تیم طراحی فرودگاه پالکوو (Pulkovo Airport) در سنت پطرزبورگ می خواستند معماری منحصربفرد و زیبای شهرشان را در معماری فرودگاه نیز منعکس کنند. در سالن پروازهای ورودی این فرودگاه می توانید الگوهای پیازشکل سقف را ببینید که به زیبایی هر چه تمام تر طراحی شده اند. ورقه های فلزی سقف که از دور شبیه موزاییک هستند و همینطور طرح پنجره هایی شبیه کلیسا، معماری این فرودگاه را شبیه معماری گنبدی شهر کرده است که در عین حال که طراحی مدرن و جدیدی دارد هویت فرهنگی سن پطرزبورگ را نیز حفظ کرده است.

فرودگاه مراکش-منارا (Marrakesh Menara Airport) نمونه هنرمندانه و زیبای دیگری از ترکیب و تلفیق مدرنیته و سنت است. این فرودگاه در مراکش قرار دارد و حاصل همکاری تیم معماری کازابلانکا و یک شرکت فرانسوی است. در طراحی ترمینال اصلی فرودگاه به شیوه ای نوآورانه و هنرمندانه از مولفه های فرهنگ عرب استفاده شده است. طرح های لوزی شکل در سقف برجسته فرودگاه سایه های فوق العاده زیبایی را در ترمینال اصلی به وجود می آورد. همچنین پنجره های مثلثی شکل که با طرح های عربی تزئین شده اند تصویری خوشایند و هنرمندانه از فرهنگ مراکشی ارائه می کنند.

فرودگاه ولینگتون (Wellington International Airport) در شهر ولینگتون کشور نیوزلند قرار دارد. ولینگتون جایی است که فیلم های سه گانه ارباب حلقه ها و هابیت در آن فیلمبرداری شده و وقتی اسم فرودگاه ولینگتون می آید انتظار می رود که فرودگاه این شهر نیز چیزی شبیه به صحنه های تخیلی این فیلم ها باشد. در این مورد باید بگوییم که فرودگاه ولینگتون دقیقا چنین انتظاری را برآورده می کند. این فرودگاه بین المللی از نگاکه (Ngake)، هیولای افسانه ای در فرهنگ مائوری الهام گرفته است؛ هیولای دریایی که طبق باور مردم نیوزلند، صخره های شگفت انگیز تنگه کوک را به وجود آورده است. ورقه های مسی در نمای بیرونی فرودگاه ظاهری وحشی و مشابه هیولای آبی افسانه ای به این ساختمان می دهد، در حالی که معماری داخلی این فرودگاه بر خلاف نمای بیرونی، فضایی گرم، صمیمی و پیله مانند دارد که با طرح های چوبی و بازی با نو در دکوراسیون داخلی حس خوشایندی در بیننده ایجاد می کند.

منبع: travelchannel.com

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد