راهنمای دریافت ویزا انگلیس؛ شرایط درخواست ویزا

ویزا انگلیس، ویزای قدرتمندی است که به چند نوع مختلف تقسیم بندی می ‌شود که این تقسیم بندی بیشتر بر اساس هدف متقاضی از سفر به این کشور است.

یکی از کشورهای پر طرفدار به عنوان مقاصد مهاجرتی، کشور انگلیس است که افراد زیادی از سراسر جهان و همچنین در ایران علاقمند به اخذ ویزای این کشور و مهاجرت به آن هستند؛ افراد متقاضی مهاجرت به انگلستان باید به صورت اختصاصی به سفارت این کشور مراجعه کرده و درخواست صدور ویزای انگلیس ارائه دهند.

از آنجا که کشور انگلیس عضو کشورهای اتحادیه شینگن نیست، دارندگان ویزای شینگن مجوز ورود به خاک این کشور را ندارند؛ اما کسانی که موفق به اخذ ویزای انگلیس شوند می‌توانند با کشورهای اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نیز سفر کنند.

نکته مهم در مورد انگلیس این است که بر اساس تحقیقات بین ‌المللی که در ۱۸۹ کشور جهان انجام شده، از هر ۶ نفر، ۱ نفر متقاضی دریافت ویزای کار انگلیس است؛ این تقاضای بالا به این دلیل بوده که در این کشور شرایط بسیار خوبی برای کار، تحصیل و زندگی برای هر سلیقه‌ای مهیا شده است.

به همین منظور و به دلیل محبوبیت این کشور در بین افراد مختلف، در این مقاله به معرفی انواع ویزاهای انگلیس و مراحل درخواست آن خواهیم پرداخت.

برای خرید آنلاین بلیط هواپیما به مقصد لندن در الی گشت و با مناسب ترین قیمت اینجا کلیک کنید.

انواع ویزای انگلیس

بسته به هدفی که متقاضی از سفر به انگلیس دارد، ویزاهای این کشور به چند دسته تقسیم می‌شود که هر کدام شرایط خاص خود را دارند و افراد واجد شرایط می ‌توانند ویزای مورد نظر را اخذ کنند؛ انواع ویزاهای انگلیس به شرح زیر هستند:

  • ویزای توریستی انگلیس

این ویزا که برای انجام یک سفر کوتاه مدت و گردشگری به انگلیس طراحی شده است، در بین سایر ویزاهای این کشور از تقاضا و محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ در واقع اگر متقاضی قصد سفر توریستی و گردشگری به انگلیس داشته باشد یا به قصد دیدار با دوستان و اقوام اقدام به سفر کرده باشد، ویزای توریستی به وی اعطا خواهد شد.

برای اخذ این ویزا، فرد متقاضی باید هدف خود از سفر به انگلیس را به صورت واضح و شفاف برای افسر مهاجرت در سفارت انگلیس شرح دهد؛ در صورتی که فرد واجد شرایط دریافت این نوع ویزا باشد، به وی ویزای توریستی تعلق می ‌گیرد که به صورت ۶ ماهه و با امکان چندبار ورود صادر می‌شود.

  • ویزای کار انگلیس

برای افرادی که متقاضی دریافت اقامت انگلیس هستند، ویزای کاری یکی از گزینه‌ های پیش رو است؛ اما دریافت این نوع ویزا شرایط بسیار سخت و پیچیده ‌ای دارد که احتمال اخذ آن را بسیار کم می ‌کند؛ ویزای کار انگلیس در ۳ دسته تقسیم بندی می ‌شود.

دسته اول که ویزای Tire 1 یا ویزای نخبگان خارجی نام دارد، در واقع یک ویزای کار بلند مدت است که در چهار دسته کار آفرین، فارغ ‌التحصیلان کارآفرین، سرمایه گذار و استعداد های نخبه تقسیم بندی شده است؛ همانطور که از نام این دسته بندی ‌ها پیداست این ویزا مخصوص افراد نخبه علمی و سرمایه گذاران و کارآفرینان است.

دسته دوم ویزای Tier 2  در بین انواع ویزاهای کاری در انگلیس، ویزای نیروی متخصص خارجی  محبوبیت بیشتری دارد؛ این نوع ویزا ویژه مهارت های خاص طراحی شده است و یک ویزای بلند مدت و دائمی برای انگلیس به حساب می‌ آید، ویزای کار عمومی، ویزای انتقال داخل شرکتی، ویزای ورزشکاری و ویزای مبلغان دینی انواع این دسته از ویزا هستند که به متقاضیان واجد شرایط اعطا می‌ شود.

دسته سوم ویزای Tier 5  ویزای نیروی جوان خلاق، ورزشی که به نوعی ویزای موقت است و به جوانان خلاقی که در زمینه های ورزشی، کاری و زمینه های خاص  فعالیت دارند اعطا می‌ شود.

 امتیاز بندی افراد در ویزای انگلیس

بر اساس قوانین حاکم بر کشور انگلیس برای دریافت ویزای کار این کشور، شرایط افراد متقاضی دریافت ویزا بر اساس سیستم امتیازبندی (Point Based Visa) مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد؛ بر این اساس افرادی که تقاضای اخذ ویزای انگلیس دارند باید امتیازهای لازم را برای تبدیل شدن به افراد واجد شرایط کسب کنند.

در این سیستم امتیازبندی بالاترین امتیاز متعلق به پیشنهاد شغلی یا Job Offer است؛ در صورتی که فرد متقاضی پیشنهاد شغلی داشته باشد ۳۰ امتیاز کسب می ‌کند.

۱۰ امتیاز در این سیستم متعلق به مدرک زبان انگلیسی (IELTS) است که به دارندگان این مدرک بین‌المللی تعلق می‌ گیرد.

تا سقف ۲۰ امتیاز مربوط به میزان حقوق دریافتی در قبال کار انجام شده در انگلیس است که به فرد متقاضی تعلق می ‌گیرد؛ حداقل میزان حقوق دریافتی در قبال کار نباید از ۲۰۸۰۰ پوند در سال کمتر باشد؛ در سیستم امتیازبندی هر چه میزان حقوق دریافتی بیشتر باشد امتیاز بیشتری به فرد تعلق می ‌گیرد.

تمکن مالی در ویزا انگلیس

مورد دیگری که در سیستم امتیازبندی تأثیرگذار است میزان تمکن مالی فرد متقاضی است؛ فرد متقاضی دریافت ویزای کار باید بتواند مدرکی ارائه دهد که تمکن مالی برای تأمین هزینه ی خود در یک دوره ۹۰ روزه را دارد؛ حداقل میزان این موجودی باید ۹۴۵ پوند باشد تا به اداره کار این کشور ثابت شود که متقاضی توانایی تأمین مایحتاج اصلی زندگی خود به مدت ۳ ماه را دارد.

درباره مورد آخر در بعضی موارد کارفرمای انگلیسی در دعوتنامه شغلی خود به صراحت اعلام می‌کند که تمامی هزینه های متقاضی را متقبل می ‌شود؛ در این حالت دیگر نیازی به ارائه مدرک برای اثبات تمکن مالی وجود ندارد.

  • ویزای تحصیلی انگلیس

این نوع ویزا که ویزای Tier 4 نام دارد یکی از بهترین روش‌ها برای اخذ اقامت و ویزای انگلیس است؛ این ویزا که به متقاضیان تحصیل در این کشور اعطا می‌ شود دارای دو زیر مجموعه است.

زیر مجموعه اول ویزای دانش آموزی است که به افراد ۴ تا ۱۶ ساله اعطا می ‌شود که می ‌توانند از امکان تحصیل از مقطع پیش دبستانی تا دبیرستان در این کشور بهره‌‌مند شوند.

زیر مجموعه دوم ویزای دانشجویی است که قطعا به افراد بالای ۱۶ سال و متقاضی تحصیل در دانشگاه ها و کالج های این کشور اعطا می ‌شود و امکان تحصیل برای متقاضیان را فراهم می‌کند.

اخذ ویزای تحصیلی در انگلیس یک مزیت مهم دارد و این است که فرد می‌ تواند پس از پایان رساندن تحصیلات خود و اخذ مدرک دانشگاهی در مدت زمانی که ویزای تحصیلی وی اعتبار دارد برای اخذ ویزای کار در این کشور اقدام کند و در صورت موفقیت به کار و زندگی در این کشور ادامه دهد.

برای دریافت ویزای تحصیلی انگلیس، فرد متقاضی باید از یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی معتبر در این کشور پذیرش اخذ کند؛ فرآیند اخذ پذیرش تحصیلی در این کشور نیز تابع سیستم امتیازبندی ویزا است.

نوع دیگری از ویزای تحصیلی در انگلیس وجود دارد که به ویزای تحصیلی کوتاه مدت معروف است که برای دوره های کوتاه مدت تحصیل در کالج یا یادگیری زبان انگلیسی طراحی شده است؛ اعتبار این نوع ویزای تحصیلی حداکثر ۱۱ ماه بوده و فرد پس از پایان اعتبار قادر به ماندن در خاک بریتانیا نخواهد بود.

  • ویزای خانوادگی انگلیس

ویزای خانوادگی نوع دیگری از ویزای انگلیس است که انواع مختلفی دارد؛ نوع اول این ویزا برای کسانی است که قصد دارند به همسر یا نامزد خود در انگلیس ملحق شوند که به آن ویزای ازدواج گفته می ‌شود.

نوع دوم ویزای خانوادگی برای فرزندانی است که به سبب سکونت خانواده در انگلیس قصد ملحق شدن به آن ‌ها را دارند؛ نوع سوم ویزا مربوط به والدینی است که فرزندشان ساکن کشور انگلیس است.

نوع چهارم ویزای خانوادگی برای کسانی است که یکی از اعضای خانواده آن ها در انگلیس قصد حمایت از آن را داشته باشد؛ در این مورد فردی که قصد حمایت دارد باید شهروند بریتانیا بوده و یا از اقامت دائمی این کشور برخوردار باشد.

برای درخواست ویزای خانوادگی انگلیس، فرد متقاضی باید واجد یک سری شرایط باشد؛ حداقل سن ۱۸ سال، اثبات اصالت رابطه خانوادگی، اثبات ادامه زندگی در کنار خانواده یا همسر پس از اخذ ویزا، برخورداری خانواده از محلی مناسب برای زندگی در بریتانیا، عدم برخورداری از سابقه کیفری در خارج یا داخل بریتانیا از جمله شرایطی است که فرد متقاضی باید برخوردار باشد.

شرایط دریافت ویزای انگلیس

حال که با انواع ویزای انگلیس برای اخذ اقامت این کشور آشنا شدیم باید گفت که صدور ویزای انگلیس برای اتباع و شهروندان ایرانی بسیار پیچیده و سختگیرانه است؛ این سختگیری که از سوی سفارت انگلستان اعمال شده است بسیاری از افراد متقاضی دریافت ویزای انگلیس را درگیر کارهای وقت سفارت و ارائه مدارک کرده است؛ برای اخذ ویزای انگلیس باید از شرایط زیر برخوردار باشید:

  • ارائه سند ملکی و مدارک شغلی قوی (نقش مهمی در موفقیت درخواست دارد)
  • داشتن ویزاهای معتبر در سوابق فردی (ویزای کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، آمریکا، ژاپن و شینگن در موفقیت درخواست مؤثر است)
  • ارائه مدرک معتبر اثبات تمکن مالی (ارائه حساب کوتاه مدت بانکی با حداقل ۱۵۰ میلیون تومان موجودی)
  • عدم داشتن سابقه ویزای ریجکتی (رد شده) از سایر کشورها

 

مدارک لازم برای اخذ ویزای انگلیس

یکی از عواملی که در موفقیت درخواست ویزای انگلیس نقش مهمی دارد مدارکی است که فرد متقاضی به سفارت انگلیس ارائه می‌‌ دهد؛ در صورتی که کوچک ترین مغایرت و تناقضی در مدارک مشاهده شود درخواست ویزا رد شده و حتی ممکن است تا چند سال فرد به عنوان ممنوع الورود به انگلیس شناخته شود و ویزا به او تعلق نگیرد.

افراد متقاضی دریافت ویزای انگلیس باید در ارائه مدارک مورد نیاز نهایت دقت را داشته باشند تا مدارک کوچک ترین مغایرتی نداشته باشد؛ مدارک مورد نیاز برای ارائه به سفارت به شرح زیر است:

  • اصل پاسپورت معتبر فرد متقاضی که حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشد به همراه پاسپورت‌های قبلی و کپی تمامی صفحات آن ‌ها
  • نسخه تکمیل شده فرم آنلاین درخواست ویزا همراه با برگه تأییدیه وقت سفارت
  • دو قطعه عکس ۴.۵*۳.۵
  • اصل یا رونوشت دعوتنامه معتبر یا مدرک رزرو هتل در انگلیس
  •  سند ازدواج به همراه ترجمه آن
  •  شناسنامه متقاضی(اصل)  به همراه ترجمه آن
  •  کارت ملی متقاضی(اصل) به همراه ترجمه آن
  •  کارت پایان خدمت یا معافیت (اصل) به همراه ترجمه آن
  • اصل مدارک مهم به همراه ترجمه آن (گواهی اشتغال به کار با ذکر تاریخ درخواست و نوع مرخصی، جواز کسب، پروانه فعالیت، کارت بازرگانی، لیست بیمه ۶ ماهه آخر، برگه مالیاتی پرداخت شده،کارت پرسنلی، حکم کارگزینی، کارت بازنشستگی، پروانه مطب، کارت نظام مهندسی، کارت دانشجویی )
  • بلیط رزرو شده به مقصد انگلستان
  • ارائه مدارک میزبان در کشور انگلیس (دعوتنامه رسمی، پاسپورت و مدارک اقامتی دعوت کننده، پرینت حساب بانکی، مدارک شغلی همراه با ذکر میزان درآمد، فیش حقوقی میزبان، سند یا اجاره نامه محل اقامت در انگلستان، برگه آخرین مالیات پرداخت شده، قبوض پرداختی مانند آب، برق و گاز)
  • اصلی پرینت حساب شخصی متقاضی به همراه ترجمه آن
  • اصل نامه تمکن مالی فرد متقاضی به همراه ترجمه آن
  • اصل سند ملکی یا اجاره نامه متقاضی به همراه ترجمه آن

مراحل درخواست ویزای انگلیس

درخواست صدور ویزا برای انگلیس به صورت آنلاین انجام می ‌شود؛ برای این کار فرد متقاضی باید وارد سایت رسمی سفارت انگلیس شده و نسبت به ایجاد حساب کاربری در سایت اقدام کند؛ پس از ایجاد حساب کاربری، فرد متقاضی باید فرم درخواست ویزای انگلیس را به دقت و در کمال صداقت تکمیل کند و مراحل انجام این کار به شرح زیر است:

  • ورود به سایت رسمی سفارت انگلیس و ایجاد حساب کاربری
  • انتخاب نوع ویزایی که قصد اخذ آن را دارید
  • تکمیل فرم درخواست ویزای انگلیس به صورت آنلاین
  • تعیین وقت سفارت انگلیس در تهران، امارات یا ترکیه
  • پرداخت هزینه درخواست ویزای انگلیس به صورت آنلاین
  • حضور در سفارت انتخاب شده در روز و تاریخ تعیین شده جهت ارائه مدارک و انگشت نگاری

برای وقت سفارت و ارائه مدارک و انگشت نگاری شما می ‌توانید این کار را در سفارت انگلیس مستقر در کشورهای ایران، ترکیه و امارات (شهرهای تهران، دبی، ابوطبی، آنکارا و استانبول) انجام دهید؛ نکته دیگر اینکه فرم درخواست ویزای انگلیس که به صورت آنلاین تکمیل می ‌شود به زبان انگلیسی بوده و به همین خاطر باید نهایت دقت و وسواس را در زمان تکمیل آن به خرج دهید تا مغایرتی با مدارکی که ارائه می‌دهید به وجود نیاید.

مطالب مرتبط

آشنایی با شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز و قوانین آن

آشنایی با بهترین مراکز اسپا در استانبول!

آشنایی با ورزشگاه آلسانجاک مصطفی دنیزلی شهر ازمیر

۱ نظرات

سهیل واحد 1400-05-30 - 4:53 ب.ظ
سلام.شما ثبت نام رو انجام میدهید؟
افزودن نظر