این رازهای پرواز را هیچ مهمانداری به شما نمی گوید؛ اما شما باید بدانید!

رازهای پرواز

دنیای پرواز و سفر هوایی هم هیجان انگیز است و هم پیچیده. اینکه بتوانیم سوار بر یک وسیله نقلیه هزاران متر بالاتر از سطح زمین پرواز کنیم نیازمند فرآیندی پیچیده و حساب شده است. اگر زیاد اهل سفر هوایی باشید احتمالا اطلاعات خوبی در مورد پرواز دارید. با این حال، حقایقی وجود دارند که حتی مسافران دائم السفر هم از آنها بی خبرند. برخی از این حقایق بسیار جالب، بعضی عجیب و برخی دیگر واقعا باورنکردنی هستند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با رازهای پرواز آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
۸ معمای اسرارآمیز صنعت هواپیمایی
چرا اتفاقی برای جعبه سیاه هواپیما نمی افتد؟ این جعبه کجاست؟

احتمالا قبل از پرواز آموزش های مهماندار در مورد طریقه استفاده از ماسک اکسیژن را دیده اید. در هنگام سوانح هوایی که فشار داخل کابین کاهش پیدا می کند این ماسک ها به طور خودکار پایین می افتند و جان مسافران را نجات می دهد. با این حال، یکی از رازهای پرواز این است که ماسک اکسیژن تنها برای مدت کوتاهی می تواند به مسافران کمک کند و در حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه اکسیژن لازم را تأمین می کند. این ماسک ها طوری طراحی شده اند که از زمان سانحه تا وقتی که هواپیما فرود اضطراری انجام بدهد اکسیژن مورد نیاز مسافر را فراهم کند. به همین دلیل طبق برآوردها ۱۵ دقیقه زمان کافی برای این موضوع است.

در آگوست ۲۰۰۱ پرواز ۲۳۶ ایر ترانست در موتورهای توربوفن رولز رویسش دچار مشکل شد و هر دو موتورش از کار افتاد. ایرباس ای ۳۳۰-۲۰۰ با ۳۰۱ مسافر بر فراز اقیانوس اطلس در حال پرواز بود و مسافران و سرنشینان از تورنتو کانادا به سمت لیسبون پرتغال در حال پرواز بودند که ناگهان یک نشتی در مخزن سوخت هواپیما ایجاد شد.

خلبان ها مجبور شدند حدود ۱۰۶ کیلومتر را بدون نیروی موتور در آسمان سر بخورند تا بالاخره به نزدیک ترین فرودگاه در جزایر آزور برسند. با وجود مشکلاتی که برای هواپیما به وجود آمد خلبان ها توانستند با استفاده از توربین اورژانسی به نام RAT هواپیما را به سلامت به زمین بنشانند.

توربین RAT انرژی مورد نیازش را از جریان هوا تأمین می کند و می تواند برای کوتاه مدت انرژی برق و الکتریسیته تولید کند. این توربین که یکی از رازهای پرواز است در مواقع اورژانسی استفاده می شود و به خلبان ها فرصت می دهد هواپیما را به سلامت فرود بیاورند.

فکر کنید در طول پرواز به سرویس بهداشتی رفته اید و در دستشویی را از داخل قفل کرده اید. با این حال، به اندازه ای که فکر می کنیم حریم خصوصی نخواهید داشت. چرا؟ چون در دستشویی واقعا قفل نشده است و از بیرون می توان همچنان در را باز کرد! بله این مورد یکی از عجیب ترین رازهای پرواز است که مطمئناً از شنیدنش خوشحال نخواهید شد.

در کمال تعجب باید بدانید که در دستشویی به دلایل امنیتی از بیرون هم قفل می شود و هم باز! فکر کنید سانحه ای برای مسافر داخل دستشویی پیش بیاید و مهمانداران نتوانند به داخل دستشویی دسترسی داشته باشند؛ یا آنکه سانحه هوایی رخ بدهد و لازم باشد سریعا همه مسافران را تخلیه کنند. به این ترتیب، در مواقع اورژانسی مهمانداران می توانند به سرعت به داخل سرویس بهداشتی دسترسی پیدا کنند.  همچنین، مهمانداران با قفل کردن دستشویی از بیرون در مواقع فرود و پرواز مانع از دسترسی مسافران به دستشویی می شوند. بنابراین اگر با خیال راحت در دستشویی را قفل کرده اید و فکر می کنید کاملاً حریم خصوصی دارید، باید بدانید که خیلی هم اینطور نیست.

اگرچه ایرلاین ها تمام تلاششان را می کنند تا هواپیماها را تمیز نگه دارند، باز هم تعداد ناوگان بالا و دفعات پرواز زیاد باعث می شود همیشه برخی سطح آلودگی زیادی داشته باشند. این موضوع ممکن است این پرسش را در ذهنمان به وجود بیاورد که: آلوده ترین قسمت هواپیما کجاست؟

بر طبق تحقیقاتی که انجام شده است در هر اینچ از میز غذاخوری هواپیما هزاران میکروب وجود دارد. به این ترتیب، میز تاشو و کوچکی که موقع غذاخوردن باز می شود و روی آن غذایمان را می گذاریم آلوده ترین قسمت هواپیماست! بنابراین دفعه بعد که خواستید نان یا غذایتان را مستقیما روی میز بگذارید دوباره به این موضوع فکر کنید.

سالانه میلیون ها و میلیاردها مسافر با استفاده از هواپیما از این سر دنیا به آن سر دنیا می روند. با یک حساب سرانگشتی می توانیم به این نتیجه برسیم که در بین این حجم بالای مسافر احتمال فوت مسافر نیز قطعاً وجود دارد. البته در صورت بروز حادثه برای مسافر، خلبان و مهمانداران نهایت تلاششان را برای نجات جان و رساندن او به نزدیک ترین بیمارستان انجام می دهند. با این حال، باز هم ممکن است مسافری در طول پرواز فوت کند. یکی از اولین کارهایی که مهمانداران پس از فوت مسافر انجام می دهند این است که شخص متوفی را با احترام از بقیه مسافران جدا کنند. اگر در هواپیما فضای خالی وجود داشته باشد جسد را به آنجا منتقل می کنند. با این حال در پروازهای شلوغ ممکن است هیچ فضای خالی برای قرار دادن شخص فوت شده وجود نداشته باشد و شاید ایرلاین ها مجبور شوند جسد را روی همان صندلی اش نگه دارند.

اما برخی ایرلاین ها به دنبال راه حلی برای این موضوع بوده اند. به طور مثال، سنگاپور ایرلاینز که یکی از بهترین ایرلاین های دنیاست محفظه ویژه ای را برای قرار دادن اجساد در هواپیماهایش تعبیه کرده است و تا در صورت فوت یکی از مسافران، بقیه مجبور نباشند چند ساعتی را کنار یک جسد به سر ببرند.

منبع: businessinsider.com

مطالب مرتبط

معرفی ۹ تا از بهترین مراکز غواصی قشم

معرفی آبشار نورالی استان خراسان رضوی

ییلاق عرب‌ چاه؛ یکی از زیباترین ییلاقات عشایر در هزار مسجد