واقعیت هایی جالب درباره صنعت هواپیمایی

کسی نمی تواند اهمیت حمل و نقل هوایی در دنیای سریع امروز را انکار کنند. سوال این است که چقدر درباره صنعت هواپیمایی اطلاعات داریم؟ آیا تا به حال به این فکر کردید که هواپیمایی که در آن نشسته اید از چند بخش تشکیل شده؟ و یا خلبان ها چه غذایی می خورند؟ بدون شک حقایق جالب و شگفت انگیزی درباره صنعت هواپیمایی وجود دارد که ممکن است شما را متعجب کنند. به همین دلیل می خواهیم در این پست درباره واقعیت های شگفت آور در زمینه حمل و نقل هوایی و صنعت هواپیمایی حرف بزنیم. در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
آشنایی با اولین ها در صنعت هواپیمایی
نگاهی بر تاریخچه ی صنعت هواپیمایی
آشنایی با ۷ زن رکوردشکن در تاریخ صنعت هواپیمایی

برای اجتناب از مسمومیت غذایی خلبان ها اجازه ندارند غذای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. برای ایمنی و احتیاط بیشتر، خلبان ها در هنگام پرواز غذایی متفاوت از کمک خلبان می خورند. به طور کلی قوانین مختلفی توسط ایرلاین های مختلف اعمال می شود، با این حال، یک قانون برای بیشتر آن ها معمول است آن هم اینکه: خلبان ها همان غذایی را می خورند که در فرست کلاس و بیزنس کلاس ارائه می شود و برای جلوگیری از مسمومیت غذایی، غذای خلبان و کمک خلبان با هم فرق دارد.

خلبان ها در یک مدت زمان فقط می توانند با یک نوع هواپیما پرواز کنند. آن ها برای اینکه مجوز لازم برای پرواز یک مدل هواپیمای دیگر را کسب کنند باید ۸ تا ۱۲ هفته دوره آموزشی بگذرانند. این دوره آموزشی شامل “مدرسه زمینی”، پرواز های مقدماتی قبل- شبیه ساز و آموزش شبیه ساز است.

بوئینگ ۷۴۷ شناخته شده ترین هواپیمای مسافربری گسترده و هواپیمای باری دنیا است و خیلی ها به آن ملکه آسمان و یا جامبو جت می گویند. دلیل معروف شدن این هواپیما این است که اولین هواپیمای غول پیکر ساخته شده در دنیا بود. بوئینگ ۷۴۷ از شش میلیون قطعه ساخته شده که همه ی آنها با تعدادی سوئیچ و دکمه قابل کنترل هستند.

یکی دیگر از واقعیت جالب در مورد بوئینگ ۷۴۷ مربوط به وزن موتورش است. این هواپیما یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین هواپیماهای مسافربری است و از ۶ میلیون قطعات ساخته شده که یکی از آنها موتور آن است که وزن آن تقریبا ۹،۵۰۰ پوند (۴۳۰۰ کیلوگرم) است و هزینه آن حدود ۸ میلیون دلار می باشد.

بوئینگ ۷۴۷ نه تنها یکی از شناخته شده ترین هواپیمای دنیاست بلکه اولین هواپیمای عریض بدنه ای بود که تا به حال ساخته شده. یکی دیگر از واقعیت های شگفت انگیز در مورد این هواپیما این است که حداکثر سرعت بوئینگ ۷۴۷ حدود ۹۵۵  کیلومتر در ساعت است.

گرچه موسیقی در هنگام پرواز توصیه می شود، اما خلبان ها در این مورد استثناء هستند. آنها باید برای هماهنگی حرکت هواپیما باید دائما با کنترل کننده های زمینی در ارتباط باشند. از طرفی، درست مانند راننده های اتوبوس، زمانی که دو خلبان در آسمان به هم می رسند، ممکن است چراغ فرود و یا چراغ های بازرسی بال را برای سلام علیک روشن خاموش کنند!

شلوغ ترین فرودگاه تجاری جهان، فرودگاه هارتسفیلد-جکسون (ATL) در آتلانتا است که سالیانه بیش از ۹۷۰ هزار پرواز دارد. این فرودگاه از سال ۱۹۹۸ بیشترین تعداد مسافر را داشته و از سال ۲۰۰۵ بیشترین تعداد فرود و تیک آف. این فرودگاه در سال ۲۰۱۲ هم از نظر تعداد مسافرین و هم تعداد پرواز عنوان شلوغ ترین فرودگاه دنیا را کسب کرد. در یک سال به تنهایی ۹۵ میلیون مسافر (بیش از ۲۶۰ هزار مسافر در روز) را این فرودگاه رفت و آمد کردند.

با اینکه حمل و نقل هوایی به سرعت در حال رشد است اما طبق آمارها تنها ۵ درصد از جمعیت جهان سوار هواپیما شده اند. بسیاری از مردم، به ویژه از مناطق توسعه نیافته، هرگز از هواپیما استفاده نکرده اند و احتمالا در تمام عمر خود فرصتی برای پرواز نخواهند داشت. با این حال، اقلیت کوچکی از جمعیت جهان به طور مرتب در حال پرواز هستند.

طول عمر یک هواپیمای مسافربری بر حسب زمان اندازه گیری نمی شود بلکه بر اساس چرخه فشار حساب می شود. هر بار که هواپیما در طول پرواز فشرده می شود، بدنه آن در معرض فشار قرار می گیرد . عمر یک هواپیما زمانی تمام می شود که بدنه ضعیف و شکاف هایی خطرناک بر روی آن ایجاد شود. هواپیما در یک عمر مفید ۲۰ ساله حدودا ۵۱ هزار ساعت پرواز و ۷۵ هزار چرخه فشرده سازی داشته است. اگر هواپیما برای مسیرهای طولانی استفاده شود، چرخه فشار نسبتا کمی را در دوره زندگی خود را تجربه می کند و می تواند بیش از ۲۰ سال به پرواز ادامه دهد.

شاید فکر کنید سقوط هواپیما بدترین اتفاق ممکن است اما جالبه بدانید که یکی از مرگبار ترین حوادث هواپیما بر روی زمین اتفاق افتاده نه در آسمان. در سال ۱۹۷۷، دو هواپیمای پر از مسافر که مجموعا بیش از ۶۰۰ مسافر داشتند، در وسط باند فرودگاه با هم برخورد کردند و در این حادثه ۵۰۰ نفر کشته شدند.

مسافران معمولا اشتهایی برای خوردن غذای هواپیما ندارند البته این اتفاق تقصیر ایرلاین ها نیست! دلیل مزه بد مواد غذایی هواپیما محیط داخل کابین هواپیما است که نمی گذارد طعم واقعی غذا را حس کنیم.

سنگاپور ایرلاینز اولین ایرلاینی بود که توانست بزرگترین هواپیمای مسافربری تجاری را به دست آورد. اولین پرواز با این هواپیما با ۴۵۰ مسافر از سنگاپور به سیدنی انجام شد. مقامات فرودگاه سیدنی ۱۲۸ میلیون دلار برای ارتقاء زیرساخت های خود برای ورود این جت فوق العاده هزینه کردند، به طوری که باند فرودگاه، تونل های زیرزمینی و پل های هوایی مخصوص با این جت سازگار شدند.

ایرباس A380 طوری طراحی شده که می تواند ۱۴۰ هزار ساعت پرواز کند و این یعنی در طول عمر خود می تواند در طول عمر خود بیش از دو هزار بار سراسر جهان پرواز کند.

منبع: baatraining.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید