خطرناک ترین فرودگاه های دنیا | بخش دوم

خطرناک ترین فرودگاه های دنیا

برخی از گردشگران تمایل دارند تا تعطیلات خود را که از اهمیت زیادی برایشان برخوردار است در سواحل و یا محیط های طبیعی دیگر بگذرانند اما علاقه ای ندارند به آنجا پرواز کنند. ترس از پرواز ممکن است تعطیلات فرد را خراب کند. زمانی که افراد در مورد پرواز با نگرانی صحبت می کنند بیشترین چیزی که در ذهن آن ها شکل می گیرد حضور در کنار یک کودکی که بسیار گریه می کند یا فردی که بسیار عرق می کند، و همچنین تکان های شدید در هواپیما و یا بدی هوا است. اغلب مسافران زمانی که فرودگاه را از پنجره هواپیما مشاهده می کنند احساس آرامش خاطری به آن ها دست می دهد. حال تصور کنید که خلبان به شما می گوید به علت کوتاهی باند و خطر برخورد با صخره ها در فرودگاه تغییر مسیر داده است. کسانی که در بخش اول این مطلب با ما همراه بودند می دانند که فقط پرواز نیست که می تواند ترسناک باشد بلکه فرودگاه هایی در جهان وجود دارند که فرود آمدن در آن ها بیشتر باعث استرس در مسافران می شود. از لحاظ فنی پرواز با هواپیما یکی از امن ترین روش های سفر است و احتمال حادثه در آن یک در ۱۱ میلیون نفر است، البته که اگر شما در یکی از فرودگاه های زیر قرار بگیرید ممکن است میزان این شانس تغییر کند. با الی گشت همراه باشید تا در بخش دوم خطرناک ترین فرودگاه های دنیا را بشناسیم.

مطالب مرتبط:
خطرناک ترین فرودگاه های جهان | بخش اول
بزرگترین و شلوغ ترین فرودگاه ها در دنیا | بخش دوم
خنده دارترین و عجیب ترین دلایل فرود اضطراری هواپیما

این فرودگاه در جزیره کوچک صبا در آنتیل هلند قرار گرفته است. این فرودگاه منحصر به فرد است به گونه ای که هر دو انتهای باند کوتاه آن به صخره ها می رسد. از انجا که هر دو سمت این باند فرود کوتاه را صخره ها فرا گرفته اند بنابراین کوچکترین اشتباهی در هنگام فرود یا برخاستن ممکن است فاجعه آمیز باشد و این مهمترین دلیل برای آن است که این فرودگاه در لیست خطرناک ترین فرودگاه های دنیا قرار بگیرد. از آنجایی که این فرودگاه به طور رسمی بسته شده است کسانی که مایل به فرود در آن هستند بهتر است از انجام این کار خودداری نمایند.

فرودگاه بین المللی کانسی در یک جزیره مصنوعی در خلیج اوزاکا در ژاپن واقع شده است. این فرودگاه بسیار شلوغ است زیرا یکی از پرطرفدارترین فرودگاه های ژاپن به شمار می آید. یکی از اساسی ترین مسائلی که این فرودگاه را تهدید می کند زمین لرزه است که در کشور ژاپن به عنوان اتفاقی معمول رخ می دهد. ارتفاع پایین این فرودگاه باعث می شود که آن را در معرض سونامی قرار دهد. اگر این موارد کافی نیست که شما را از سفر به این نقطه منصرف کند پس بدانید که علاوه بر این ها، خطر طوفان های موسمی و گردباد نیز مسافران این فرودگاه را تهدید می کند. شاید یکی از مهمترین خطراتی که خود فرودگاه را تهدید می کند افزایش ارتفاع سطح دریا در اثر گرمایش جهانی است. در حالی که این موضوع مسافران را در معرض خطر نمی گذارد اما نیاز دارد که فرودگاه در زمین های با ارتفاع بالاتری بازسازی شود.

این فرودگاه در نزدیکی شهر فونچال (Funchal) در جزیره پرتغالی مادیرا واقع شده است. این فرودگاه در ابتدا به دلیل باند کوتاه خود که فقط ۱۶۰۰ متر طول داشت به عنوان یکی از خطرناک ترین فرودگاه های دنیا شناخته شده بود. بلافاصله پس از سانحه پرواز TAP Portugal به شماره پرواز ۴۲۵ در سال ۱۹۷۷ که یکی از مرگبارترین سوانح هوایی در پرتغال در زمان خود بوده است، باند فرود این فرودگاه برای بلندتر شدن برنامه ریزی گردید. پرواز شماره ۴۲۵ که هواپیمایی از نوع بویینگ ۷۲۷ بود از بروکسل به سمت فرودگاه مادیرا حرکت می کرد که در هنگام فرود پس از آنکه در انتهای باند متوقف نشد به صخره های ساحلی سقوط کرده و منفجر شد که این حادثه باعث کشته شدن ۱۳۱ نفر از ۱۶۴ مسافر آن گردید و این تنها حادثه مرگباری بود که در فرودگاه مادیرا روی داد. از آنجا که فرودگاه در کنار صخره ساخته شده بود هیچ زمینی برای گسترش نداشت بنابراین از ستون ها برای طولانی تر کردن باند استفاده کردند. وظیفه دشوار طراحی و مهندسی باند جدید را یک شرکت برزیلی به نام Andrade Gutierrez بر عهده گرفت. کاری که در فرودگاه مادیرا انجام شد موفق به کسب جوایز برجسته ای برای آن شرکت از طرف انجمن بین المللی پل و مهندسی ساخت و ساز گردید. با این حال پس از اینکه طول باند فرود به این روش افزایش یافت باز هم این فرودگاه به عنوان یکی از خطرناک ترین فرودگاه های دنیا شناخته می شود.

این فرودگاه که در معروف ترین کوه فرانسه به نام Courchevel قرار گرفته شهرتش به این است که شرایطی دارد که فرودگاه را خطرناک می کند. این فرودگاه در رشته کوه آلپ و در ارتفاعی بیش از ۶۵۰۰ پا بالاتر از سطح دریا واقع شده است. با توجه به پیچیدگی های موجود از لحاظ موقعیت قرار گیری و همچنین باند بسیار کوتاه آن که کمی بیش ار ۵۰۰ متر است و به صورت شیب دار رو پایین قرار دارد، جای تعجب نیست که این فرودگاه جزء یکی از خطرناک ترین فرودگاه های دنیا دسته بندی شود.

باند یخی نام باند فرودگاهی است که وظیفه ارائه خدمات به پروازهایی را دارد که به ایستگاه McMurdo در قطب جنوب انجام می شود. تنها باند یخی در دنیا فقط همین است. یک باند فرود که هر ساله زمانی که یخ های اقیانوس در نزدیکی ایستگاه McMurdo ثابت و منجمد شده ساخته می شود. به همین دلیل باند این فرودگاه تنها در سردترین ماه های سال قابل استفاده می باشد. هر هواپیمایی که در این باند فرود می آید با یک لیزر اندازی گیری می شود تا میزان فرو رفتگی آن در یخ مشخص شود. هنگامی که یک هواپیما ۱۰ اینچ در یخ فرو برود می بایست آن را به یک منطقه امن تر روی یخ ها منتقل کرد.

فرودگاه اسوالبارد Longyear در مجمع الجزایر اسوالبارد در کشور نروژ واقع شده است. در مکانی که اسوالبارد قرار گرفته به دلیل اینکه در شمالی ترین نقطه از کره زمین واقع شده است ساخت این فرودگاه بسیار دشوار بود. ساختار این فرودگاه بر اساس یخ ها ساخته شده و فضاهایی مثل آشیانه ها و ستون های نگه دارنده از جنس یخ می باشد. از انجا که این فرودگاه بر روی یخ های قطب شمال ساخته شده است اگر زمین گرم شود این فرودگاه عملا بدون استفاده خواهد بود. با این حال مهندسی بسیاری برای جلوگیری از این اتفاق انجام شده است. به عنوان مثال باند فرودگاه عایق شده است به گونه ای که این باند همیشه سردتر از زمین اطراف آن باشد. این باند از نظر منطقی امن می باشد اما برخی از حوادث نیز در اینجا روی داده است که آن را جزء خطرناک ترین فرودگاه های دنیا دسته بندی می کند از جمله بدترین سانحه هواپیمایی در تاریخ نروژ. در سال ۱۹۹۶ یک هواپیمای متعلق شرکت Vnukovo به شماره پرواز ۲۸۰۱ که به سمت این فرودگاه در حرکت بود در فاصله حدود ۱۰ مایلی این فرودگاه با دیواره کوه برخورد کرده و در آن ۱۴۱ نفر از مسافران و خدمه کشته شدند. هواپیما از نوع Tupolev Tu-154M بوده که به دلیل یکسری از خطاها در سیستم ناوبری آن و دید کم حدود ۳.۷ کیلومتر از مسیری که می بایست در آن حرکت کند فاصله گرفته بود. این حادثه در نزدیکی فرودگاه اسوالبارد به عنوان فاجعه ترین سانه هوایی در تاریخ نروژ قرار دارد.

این فرودگاه بین المللی در بانکوک تایلند هیچ چیز خاص و قابل توجهی ندارد مگر اینکه در میان دو باند فرود آن یک زمین گلف واقع شده است. با وجود اینکه طراحی این فرودگاه منطقی به نظر می رسد اما تعداد زیادی از پروازهایی که در این فرودگاه فرود می ایند دچار سانحه می شوند. در حالی که دلایل مختلفی برای هر کدام از این سانحه ها وجود داشته است اما این یک واقعیت است که بسیاری از پروازها به این فرودگاه گره خورده اند و این موضوع ترسناک است. آیا باید به این فرودگاه مشکوک شد؟ نه لازم نیست. باید فرودگاهی داشته باشیم که دارای نسبت سوانح به فرودهای موفق باشد. در این فرودگاه فقط اتفاق رخ می دهد.

اغلب فرودگاه هایی که در بخش اول و دوم این مقاله به آن ها پرداختیم، فرودگاه هایی هستند که افراد بخصوصی از آن ها استفاده می کنند (به عنوان مثال کسانی که می خواهند به اورست صعود کنند) اما در هر صورت همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد علیرغم اینکه سفر با هواپیما به عنوان امن ترین نوع حمل و نقل به حساب می اید اما درصدها و میزان شانس برای یک حادثه در این مکان ها بیش از سایر فرودگا هایی است که مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع: www.wanderwisdom.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید