در حال حاضر چند هواپیما در دنیا وجود دارد؟

هواپیماهای مختلف

در مورد هواپیما و صنعت هواپیمای می شود صدها مطلب نوشت اما یکی از موضوعاتی که همیشه ذهن افراد را درگیر می کند، تعداد هواپیماهای دنیا است. زمانی که به یک فرودگاه می رویم در یک لحظه چند هواپیما بلند می شود و می نشیند و اگر بخواهیم این موضوع را به تعداد تمام فرودگاه های جهان هم بسط بدیم، متوجه می شویم که چقدر این وسیله امن حمل و نقل در دنیا زیاد است و چقدر ما انسان ها به آن عادت کرده ایم. در ادامه همراه الی گشت باشید تا با هم به بررسی تعداد هواپیماهای دنیا بپردازیم.

مطالب مرتبط:
چند سقوط هواپیما که این صنعت را برای همیشه دگرگون کرد
خاطراتی از یک خلبان در هنگام از کار افتادن موتور هواپیما
اگر صاعقه به هواپیما برخورد کند چه حادثه ای اتفاق می افتد؟

حدودا تنها ۱۰۰ سال است که از عمر پروازهای هوایی می گذرد اما ما در حال حاضر آسمان را پر کرده ایم. همین الان اگر بیرون بروید و به سمتی که فرودگاه های شهر وجود دارند بایستید، مطمئن باشید که بعد از چند دقیقه یک فرودگاه را می بینید که در آسمان پرواز می کند. طبق گفته انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA)، هواپیماها هر سال بیش از ۴ میلیارد مسافر را جابجا می کنند که این رقم نسبت به ۱۲ سال گذشته، دو برابر شده و برابر با نصف جمعیت زمین است (البته این رقم، تعداد مسافران در هر پرواز را حساب کرده نه یک شخص، یعنی ممکن است یک مسافر در سال ۶ سفر هوایی داشته باشد که در این رقم همه این ۶ پرواز حساب شده اند). برای ارائه خدمات به این حجم از مسافرین که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است، صنعت هواپیمایی به هواپیماهای بیشتر، فرودگاه های بیشتر و … نیاز دارد.

این سوال به وضوح ساده نیست. با وجود ثبت همه هواپیماها در جهان، پیگیری هر هواپیمایی در جهان کار ساده ای نیست. به گفته تحلیلگران حمل و نقل هوایی Ascend، تعداد هواپیماهای دنیا در حال حاضر حدود ۲۳،۶۰۰ است که شامل هواپیماهای مسافربری و باربری می شود. به نظر می رسد ۲۵۰۰ هواپیما نیز در انبارهای هواپیمایی موجود هستند.

برآورد دیگری که شامل تمام هواپیماهای مسافربری و نظامی (اما نه هواپیماهای شخصی و سبک) می شود، ادعا می کند که ۳۹،۰۰۰ هواپیما در جهان وجود دارد و در طول تاریخ، بیش از ۱۵۰،۰۰۰ تا بوده است.

سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) می گوید که شبکه جهانی حمل و نقل هوایی حداقل در ۱۵ سال اخیر، دو برابر شده است و انتظار می رود که تا سال ۲۰۳۰ نیز مجددا دوباره شود.

بوئینگ، یکی از بزرگترین تولید کننده هواپیما در جهان نیز موافق این گفته است. شرکت بوئینگ اظهار دارد که در طول ۲۰ سال آینده نیازمند ۳۹،۶۲۰ هواپیمای جدید است؛ بنابراین تا سال ۲۰۳۷، تعداد هواپیماهای دنیا ۶۳،۲۲۰ خواهد بود البته به جز آن هایی که از رده خارج می شوند. این پیش بینی بر اساس ترکیبی از رشد خطوط هوایی و جایگزینی هواپیماهای قدیمی و ارزان تر است. بدون شک، تقاضای مسافرها نیز نسبت به این صنعت بیشتر خواهد شد.

بیشتر هواپیماهای دنیا ساخته دو شرکت هواپیمایی بوئینگ و ایرباس هستند. این دو شرکت هواپیمایی، بیشتر هوانوردهای مسافربری را به دنیا عرضه می کنند و رقابت تنگاتنگی نیز با یکدیگر دارند. جالب است بدانید که در سال ۲۰۱۶، ایرباس ۶۸۸ و بوئینگ ۷۴۸ هواپیمای جدید به دنیا ارائه داد.

در اواخر ماه جولای ۲۰۱۷، ایرباس برای بیش از ۱۷،۰۰۰ سفارش داشت که عمدتا مدل A320 بودند، در حالیکه تعداد سفارش های بوئینگ ۵،۷۰۵ مورد بود. دفتر ایرباس مستقر در تولوز و بوئینگ در سیاتل در رقابت سالمی حضور دارند. جان لیهی (John Leahy)، مدیر عامل شرکت ایرباس، در سخنرانی خود در ماه ژانویه ۲۰۱۷ گفت: «این رقابت چقدر شدید است؟ با اینکه به شدت رقابت پپسی و کوکاکولا نیست، اما هنوز هم بسیار شدید می باشد».

محبوب ترین مدل بوئینگ، ۷۳۷ است که از سال ۱۹۶۷ بیش از ۹،۶۰۰ مورد از این هواپیما ساخته شده اند، در حالی که خانواده ایرباس A320 از سال ۱۹۸۸ تاکنون ۷،۶۹۶ عضو داشته است. این دو هواپیمای تجاری بیشتر از همه شرکت های هواپیمایی در حال تولید هواپیما هستند.

اگر بخواهیم به این سوال جواب دهیم، آماری در ماه ژوئن ۲۰۱۶ منتشر شده است که باید به آن برگردیم. نسبت به این آمار، امریکن ایرلاینز بیشترین هواپیما را دارد. آمار دیگر به این ترتیب هستند:

  • نسبت به درآمد: امریکن ایرلاینز با درآمد ۴۰.۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵
  • نسبت به مسافران جابجا شده: امریکن ایرلاینز با ۱۹۸۷۰۰۰۰۰ در سال ۲۰۱۶
  • نسبت به اندازه ناوگان: امریکن ایرلاینز با ۱۵۵۶
  • نسبت به تعداد مقاصد: امریکن ایرلاینز با ۳۵۰ مقصد
  • نسبت به کشورهایی که در آن پرواز دارد: ترکیش ایرلاین با ۱۲۰ کشور

براساس گفته های ناظران در FlightRadar24، که هواپیماهای سراسر جهان را پیگیری می کند، این تعداد بر اساس ساعت، روز و شب و سال متفاوت است. ایان پتچنیک از این شرکت می گوید:

اگر ما در مورد پیک ترافیکی برای کل سال صحبت کنیم، در یک بعد از ظهر جمعه بین ساعت های ۱۴:۰۰ و ۱۶:۰۰ (زمان جهانی هماهنگ شده UTC) در ماه ژوئیه یا اوت شاهد کمی بیشتر از ۱۶ هزار پرواز در هوا خواهیم بود. مدت زمان مشابه در ماه ژانویه یا فوریه حدود ۱۳،۰۰۰ پرواز در آسمان است.

بین سال ها ۱۹۴۸ و ۲۰۱۴ (یعنی حدود ۶۶ سال)، تعداد هواپیماهای دنیا که گم شده اند، ۸۵ هواپیما بوده اند که از خود به جای نگذاشته اند. از میان این تعداد، ۲۶ تا هواپیماهای مسافربری بوده اند، ۵۹تای آن ها در دریا و ۲۶تای آن ها در زمین ناپدید شده اند. نزدیک ترین هواپیمای گمشده از لحاظ تاریخی به ما، پرواز ایرلاین مالزی ۳۷۰ بود و در حالی که برخی از سازمان ها هنوز هم به دنبال آن هستند، این هواپیما هنوز پیدا نشده است. اگر ترکیب تحقیقات کشورهای مالزی، استرالیا و چین را در نظر بگیریم، به طور کلی حدودا ۲۰ هزار کیلومتر مربع از بخش های جنوبی اقیانوس هند برای کشف این هواپیما جستجو شده است، اما این هواپیما که ۲۳۹ مسافر داشت، هرگز پیدا نشد.

منبع: telegraph.co.uk

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید