با بی مصرف ترین فرودگاه دنیا آشنا شوید!

بی مصرف ترین فرودگاه دنیا

فرودگاه سنت هلن، بی مصرف ترین فرودگاه دنیا

در جزیره دورافتاده سنت هلن در اقیانوس اطلس فرودگاهی با هزینه ۳۸۰ میلیون دلار ساخته شده که به دلیل عدم بازده اقتصادی به «بی مصرف ترین فرودگاه دنیا» شهرت پیدا کرده است. البته اگر هیچ وقت پروازی به جزیره سنت هلن هم انجام نمی گرفت چیزی را از دست نمی دادید. حتی به احتمال زیاد خیلی از شماها نام این جزیره را هم تا به حال نشنیده اید. این جزیره با مساحت ۱۲۱ کیلومتر مربع تنها به این دلیل شهرت دارد که ناپلئون بناپارت، امپراطور فرانسه در سال های آخر عمرش در این جزیره در تبعید به سر می برد. با الی گشت همراه باشید تا در مورد این فرودگاه بیشتر بدانیم.

جزیره سنت هلن کجاست؟

مطالب مرتبط:
۵ مورد از خطرناک ترین و دلهره آورترین فرودگاه های دنیا
بزرگ ترین فرودگاه های جهان در سال ۲۰۱۸

جزیره سنت هلن متعلق به بریتانیاست و در اقیانوس اطلس بین آنگولا و برزیل قرار دارد. قبل از آن که فرودگاه سنت هلن ساخته شود، تنها راه رسیدن به جزیره ۵ روز کشتی سواری از کیپ تاون بود. در آن زمان، این جزیره در سال تنها ۳۵۰۰ بازدیدکننده داشت که به نسبت دور بودن و دشواری دسترسی آمار بدی به نظر نمی رسد. از دهه ۱۹۳۰ دولت بریتانیا در مورد ساخت یک فرودگاه در جزیره صحبت می کرد. اما پیدا کردن زمینی مسطح و هموار برای باند فرودگاه در این جزیره سنگلاخی کار آسانی نبود. یکی از زمین های مسطح در این جزیره برای پرورش پرنده در حال انقراض جزیره سنت هلن به نام سلیم مورد استفاده قرار می گرفت، به همین دلیل ساخت فرودگاه در این منطقه ممکن بود نسل این گونه پرنده را به خطر بیندازد. در نهایت، در بالای یک دره، نقطه جدیدی برای ساخت فرودگاه پیدا کردند.

بی مصرف ترین فرودگاه دنیا

کار ساخت فرودگاه در سال ۲۰۱۶ تمام شد، اما موانعی مثل جریان های باد قوی و خطرناک مانع از فرود هواپیماهای مسافربری بزرگ به این جزیره می شد. همچنین خطرات امنیتی پرواز هواپیماها را به تاخیر انداخت. از همان موقع بود که لقب «بی مصرف ترین فرودگاه دنیا» بر سر زبان ها افتاد. البته این مسائل تا حد زیادی حل شدند و بالاخره در سال ۲۰۱۷ اولین پرواز تجاری با ۶۸ سرنشین با موفقیت در باند فرودگاه به زمین نشست.

تا ماه اکتبر ۲۰۱۷ که بالاخره اولین هواپیمای تجاری در فرودگاه سنت هلن فرود آمد دولت بریتانیا ۳۸۰ میلیون دلار برای این فرودگاه هزینه کرده بود! مسئولین امیدوار بودند با ساخت فرودگاه و راه اندازی مسیر پروازی به سنت هلن، گردشگران را به این جزیره دورافتاده بکشانند. اما با توجه به اولین پرواز تجاری که به این جزیره انجام شد چندان امیدی به آینده گردشگری این جزیره وجود ندارد. هواپیما ظرفیت ۱۰۰ مسافر را داشت، اما به دلیل محدودیت وزنی تنها ۶۸ مسافر توانستند سوار هواپیما شوند. این هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی ایرلینک ژوهانسبورگ بود و پس از ۷ ساعت پرواز و با یک توقف سوخت گیری در نامبیا بالاخره به جزیره رسید. هواپیماهای تجاری تنها یک بار در هفته می توانند به این جزیره پرواز کنند. با توجه به هزینه های بالایی که صرف ساخت و نگهداری این فرودگاه شده و با در نظر گرفتن آمار ضعیف گردشگران عنوان «بی مصرف ترین فرودگاه جهان» به این فرودگاه داده شده است!

دیدنی های جزیره سنت هلن

با این حال گردشگرانی که به فرودگاه سنت هلن می آیند می توانند مطمئنا از زیبایی های این جزیره دورافتاده غافلگیر خواهند شد. خانه تاریخی ناپلئون یکی از اصلی ترین جاذبه های این جزیره است و محل زندگی و مرگ امپراطور بزرگ فرانسوی پس از شکست در نبرد واترلو است. علاوه بر این، جزیره سنت هلن چشم اندازهای طبیعی منحصربفردی دارد؛ از بیابان های سنگلاخی و تپه های پوشیده از کاکتوس گرفته تا جنگل های سرسبز که جاده ها را در دل خود پنهان می کنند. علاوه بر این، غواصی و قایق رانی نیز فرصت تماشای نزدیک کوسه ها، نهنگ و سایر موجودات دریایی را به بازدیدکنندگان می دهد. این جزیره در بیشتر ماه های سال آب و هوایی ملایم دارد و میانگین دما معمولا بین ۲۰ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است. از آنجا که زبان رسمی این جزیره هم انگلیسی است، گردشگران در سفر به این جزیره مشکل برقراری ارتباط نخواهند داشت.

مفیدترین فرودگاه دنیا!

علیرغم عنوانی که به این جزیره داده شد، اما اولین پرواز صورت گرفته به این جزیره فصلی جدید در تاریخ قلمروهای دریایی بریتانیا ایجاد کرده است. پرواز به سنت هلن قرار است هر شنبه انجام شود و برای این جزیره که حدودا ۲۰۰۰ کیلومتر با نزدیک ترین خشکی مهم فاصله دارد اتفاق مهمی به شمار می رود.

البته تنها گردشگران نیستند که از فرودگاه استفاده می کنند. پس از آنکه کشتی کیپ تاون به کار خود خاتمه داد، مردم محلی این جزیره نیز برای ترک جزیره به یک فرودگاه نیاز داشتند. فرماندار این جزیره می گوید که مدت ها قبل از آنکه پروازهای تجاری به این جزیره صورت بگیرد از این باند فرودگاه برای موارد اورژانسی پزشکی، مثلا نجات جان یک نوزاد، استفاده می شده است. وی در این رابطه می گوید: «ظاهرا همه جا به این فرودگاه عنوان «بی مصرف ترین فرودگاه دنیا» را داده اند، اما برای ما که مفیدترین فرودگاه دنیا بوده است!»

مسئولین امیدوارند که این فرودگاه که پس از دهه ها تاخیر و با صرف هزینه ای میلیونی ساخته شده بالاخره بتواند جایگاه خود را پیدا کند و با جذب گردشگران  و افزایش فروش بلیط هواپیما به مقصد این جزیره و جبران هزینه ها پاسخ انتقادهای مخرب را بدهد. شاید آن موقع دیگر لازم نباشد از عنوان «بی مصرف ترین فرودگاه دنیا» برای این فرودگاه استفاده کرد. باید منتظر ماند و دید که آیا صنعت گردشگری در این جزیره دوردست در وسط اقیانوس اطلس رونق خواهد گرفته یا نه.

منبع: fortune.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید