پرواز بزرگ ترین هواپیمای دوزیست جهان در چین

هواپیمای دوزیست

بزرگ ترین هواپیمای دوزیست جهان نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داد

هواپیمای دوزیست AG600 که بزرگ ترین هواپیمای دوزیست یا خاکی-آبی جهان به شمار می رود روز یک شنبه نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داد. اجرای این پروژه گامی بزرگ در برنامه مدرن سازی نظامی کشور چین محسوب می شود. هواپیماهای دوزیست به لحاظ ویژگی های خاصی که دارند در صنایع مختلف به ویژه صنایع دفاعی و نظامی کشورها از اهمیت بسزایی برخوردارند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد جزئیات این خبر و هواپیماهای دوزیست بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
همکاری جدید هواپیمایی ترکیه و بویینگ
فردا چهار فروند هواپیمای ATR به ایران وارد می شود

وقتی اسم دوزیست را می شنویم احتمالا اول به یاد دوزیستان می افتیم، اما جالب است بدانید که علاوه بر جانور دوزیست، هواپیمای دوزیست هم داریم! هواپیمای دوزیست که هواپیمای خاکی-آبی نیز نامیده می شود نوعی هواپیمای پیشرفته و مدرن است که توانایی برخاستن و فرود آمدن روی سطح آب و خشکی را دارد. این هواپیما می تواند از سطح دریا بلند شود و روی سطح اب فرود بیاید و الزاما نیازی به باند فرودگاه خشکی ندارد. این نوع هواپیما به دلیل این ویژگی و قابلیت منحصربفردشان به ویژه در صنعت نظامی از اهمیت بالایی برخوردارند. هواپیمای پیشرفته AG600 که بزرگ ترین هواپیمای دوزیست جهان است نخستین پرواز خود را روز گذشته، یکشنبه ۲۴ دسامبر ۲۰۱۷، با موفقیت انجام داد و بعد از پروازی حدودا یک ساعته در مقر اصلی به زمین نشست. ساخت این هواپیما جهش بزرگی در برنامه مدرن سازی نظامی کشور چین محسوب می شود. این هواپیمای خاکی-آبی که تقریبا اندازه یک بوئینگ ۷۳۷ است به منظور اجرای عملیات های نجات دریایی و اطفاء حریق و آتش سوزی در جنگل ها طراحی شده است.

هواپیمای خاکی-آبی AG600 که با نام کولانگ «Kunlong» شناخته می شود بزرگ ترین هواپیمای دوزیست جهان است و روز یکشنبه نخستین پرواز خود را از سواحل دریای جنوبی چین با موفقیت انجام داد. چین در سال های گذشته در مورد حق مالکیت مناطقی در دریای جنوبی چین درگیر مناقشات و اختلافات ارضی با کشورهای نواحی آسیا-اقیانوسیه و ایالات متحده بوده است. به همین دلیل پروژه تحقیقاتی پژوهشی گسترده ای را جهت مدرن سازی و تجهیز ارتش این کشور آغاز کرده است که ساخت این هواپیما ماحصل این پروژه نظامی است.

تلویزیون ملی چین به طور مستقیم و زنده کل این آزمایش را تحت پوشش رسانه ای قرار داد. در این آزمایش، هواپیمای دوزیست AG600 از فرودگاه زوهای (Zhuhai airport) در استان جنوبی گواندونگ (Guangdong) واقع در ساحل دریای جنوبی چین به هوا برخاست. این هواپیما پس از یک ساعت پرواز موفق همراه با مارش نظامی و برافراشتن پرچم کشور چین به زمین نشست و فرود آمد.

آژانس خبری شین هوآ (Xinhua news agency) گزارش داده که این هواپیما حافظ منافع خاکی و آبی چین در دریا و جزایر جنوبی خواهد بود. پیش از این برنامه ریزی شده بود که نخستین پرواز این هواپیمای دوزیست در ابتدای سال جاری انجام شود و آزمایشات لازم در ماه آوریل صورت گرفته بود. اما مشخص نیست که به چه دلیلی اجرای این پرواز با چندین ماه تاخیر انجام شده است. صنعت هواپیمایی دولتی چین (AVIC) حدود هشت سال زمان صرف ساخت و توسعه این هواپیمای منحصربفرد کرده است. اندازه هواپیمای دوزیست AG600 به بزرگی یک بوئینگ ۷۳۷ است و به منظور اجرای عملیات های نجات دریایی و محار آتش سوزی های گسترده در جنگل ها طراحی شده است. بااین حال، رسانه های دولتی به پتانسیل استفاده از این نوع هواپیما در دریای جنوبی چین اشاره کرده اند؛ منطقه ای که کشورهای چین، ویتنام، مالزی، فیلیپین، تایوان و برونئی در مورد حق مالکیت آن با یکدیگر اختلاف دارند.

هوانگ لینگسی (Huang Lingcai)، طراح اصلی هواپیمای دوزیست AG600 در مصاحبه ای که اوایل ماه با روزنامه رسمی چاینا دیلی (China Daily) انجام داد بیان کرده بود که این هواپیما می تواند بدون نیاز به سوخت گیری از استان جنوبی هینان در دریای جنوبی تا ساحل جیمز شوال پرواز کند. این استان در نزدیکی ساراواک در برونئی قرار دارد و چین همواره ادعای مالکیت آن را داشته است.

به گفته رسانه های دولتی، هواپیمای خاکی-آبی AG600 دارای چهار موتور توربینی یا توربوپراپ (turboprop) است و در ماموریت های نجات دریایی قادر به حمل ۵۰ نفر است. همچنین این هواپیمای غول پیکر گنجایش حمل و انتقال ۱۲ تن آب را برای محار و اطفا آتش سوزی های گسترده در جنگل دارد. تاکنون ۱۷ اداره و شرکت دولتی چین تقاضای سفارش این هواپیمای دوزیست را مطرح کرده اند. هواپیمای دوزیست AG600 می تواند مسافتی حدود ۴۵۰۰ کیلومتر پرواز کند و با حداکثر وزن ۵۳ تن از زمین بلند شود. این هواپیما هم در باند فرودگاه معمولی و هم روی سطح آب می تواند پرواز کند و فرود بیاید.  کشور چین در میانه برنامه مدرن سازی نظامی گسترده خود قرار دارد و سرمایه گذاری های کلانی به تجهیز و مدرن سازی ارتش این کشور اختصاص پیدا کرده است. آزمایش موشک های ضدماهواره، ساخت هواپیمای رادارگریز و تولید اولین ناو هواپیمابر چین از دستاوردهای نظامی اخیر چین است که در راستای همین برنامه صورت گرفته است.

منبع: cnbc.com

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید