بزرگترین آینه جهان: دریاچه نمک بولیوی

بزرگترین آینه جهان

در کشور بولیوی منطقه‌ای وجود دارد که در روزهای خاصی از سال به پدیده‌ای شگفت انگیز تبدیل می شود. دریاچه نمک بولیوی جایی است که مرز بین آسمان و زمین از بین می رود و منظره‌ای باورنکردنی شکل می‌گیرد. این منطقه‌ی وسیع با بارش اندکی باران به بزرگترین آیینه‌ی طبیعی جهان تبدیل می‌شود که چشم هر بیننده‌ای را محصور می‌کند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد بزرگترین آیینه جهان و دلیل شکل‌گیری آن بیشتر آشنا شویم.

مطالب مرتبط:
دریاچه نمک حوض سلطان، بزرگ ترین آینه طبیعی ایران
آسمان را در آینه این دریاچه نگاه کنید!

این سرزمین شگفت انگیز در جنوب غربی بولیوی و در نزدیکی کوه آند واقع شده است و در زبان محلی سالار دو ییونی نامیده می‌شود. این پدیده حاصل تغییر و تحولات طبیعی دریاچه‌ای ماقبل تاریخی در طول هزاران سال است. سطح این کویر برخلاف کویرهای دیگر که با شن پوشیده شده از نمک سفید تشکیل شده است. سطح این کویر نمکی صاف و هموار است و تنها تعدادی تپه مرتفع وجود دارد که در هنگام تشکیل دریاچه مانند «جزیره» از آب بیرون می‌مانند و زیبایی و شگفتی این منظره را دو چندان می‌کنند. در فصل تابستان این منطقه به کویری نمکی و خشک تبدیل می شود که منبع عظیم لیتیوم و نمک است. در واقع، حدود ۷۰% لیتیوم دنیا از این منطقه تامین می‌شود. هنگامی که باران می‌بارد این سطح صاف به آیینه‌ای خارق‌العاده تبدیل می شود که آنچنان بزرگ و صیقلی است که کشورهای مختلف از این دریاچه برای تنظیم ماهواره استفاده می کنند. سطوح نمکی گزینه‌هایی ایده‌آل برای تنظیم فاصله‌ی تجهیزات ماهواره‌ای هستند، زیرا بسیار وسیع و صیقلی هستند  و قدرت بازتابندگی آن‌ها مشابه سطوح یخ است. سالار دو ییونی به عنوان بزرگتی کویر نمکی روی زمین برای این منظور فوق العاده مناسب است.

کویر نمکی بولیوی، با مساحت ۱۰۵۸۲ هزار کیلومتر وسیع‌ترین سطح نمکی دنیاست. تخمین زده می شود که حدود ۱۰ میلیون تن نمک در این نمکزار وجود داشته باشد. این حجم عظیم نمک در یک منطقه این پرسش را مطرح می کند که سالار دو ییونی چگونه به وجود آمده است. توضیح علمی این پدیده این است که این منطقه در هزاران سال قبل یک دریاچه بوده که از ریختن آب کوه های اطراف به وجود آمده بود. سطح فلات آلتیپلانو (که این دریاچه در آن قرار دارد) زهکشی مناسبی برای خروج آب نداشته، در نتیجه آب در آن باقی مانده است. آب این دریاچه در طول هزاران سال زیر آفتاب داغ منطقه‌ی آند تبخیر شده و آنچه باقی مانده، لایه‌ی ضخیمی از نمک است. به این ترتیب وسیع‌ترین منطقه نمکی تشکیل شده است.

اما مردمان بومی این منطقه، توضیحی غیرواقعی اما جالب‌تر برای شکل گیری این منطقه دارند و این توضیح مربوط به سه کوهی است که اطراف این منطقه وجود دارد. به اعتقاد آن ها این سه کوه در گذشته‌های دور، انسان‌های غول‌پیکری بودند که در این منطقه زندگی می‌کردند. طبق افسانه ها یکی از آنها همسرش را از دست می دهد و این غول در غم از دست دادنش آنقدر اشک می ریزد که از اشک های شورش دریاچه نمک به وجود می آید.

در ماه های کم بارش از ماه آوریل تا نوامبر، به دلیل دور بودن از آلاینده‌های صنعتی و همینطور به خاطر ارتفاع بلند این منطقه ، آسمان بالای دریاچه سالار دو ییونی بسیار صاف و شفاف و هوا نیز بسیار خشک می شود. دریاچه نمک سالار دوییونی دارای سطحی سخت و محکم است. با شروع باران‌های فصلی، آب باران سطح نمکی این منطقه را به مرور آب می‌کند و سطحی روان و بسیار هموار ایجاد می‌شود. در نتیجه دریاچه ای با ارتفاعی کمتر از یک متر در سطح این منطقه ایجاد می شود. مناطق اندکی وجود دارند که تا این حد صاف و هموار باشند. منظره ای که ایجاد می شود بسیار سورئال و غیرواقعی به نظر می‌رسد، انگار که از یکی از نقاشی های سالوادور دالی بیرون آمده باشد. آسمان، ابرها و هرچیزی که روی این سطح قرار بگیرند در آن بازتاب پیدا می کند. به طوریکه به گفته ی گردشگرانی که به این منطقه سفر کرده اند بعد از مدتی حس زمان و مکان را از دست می دهیم و احساس می کنیم که انگار در سرزمینی جادویی و غیرواقعی قدم می زنیم. بازتاب آسمان در این دریاچه به خود خود باورنکردنی و شگفت انگیز است، اما چیزی که بر شگفتی این دریاچه می افزاید اینست که این منطقه، محل سکونت فلامینگوهای صورتی مهاجر است. تصور کنید هزاران فلامینگوی صورتی بر فراز این آینه شگفت انگیز در حال پرواز باشند. همین تصویر کافی است تا انگیزه سفر به بولیوی و مشاهده این پدیده را پیدا کنیم.

در چندسال اخیر انتشار عکس‌های فوق العاده از این دریاچه باعث شهرت و محبوبیتش شده و گردشگران بسیاری از سراسر دنیا برای دیدن این پدیده‌ی زیبا به بولیوی سفر می‌کنند. زیبایی این آیینه طبیعی با نزدیک شدن غروب آفتاب  و فرارسیدن شب صدچندان می شود و بازتاب سرخی غروب بر این آیینه و سپس تصویر ستارگان و ستاره راه شیری روی دریاچه، منظره ای خارق العاده و استثنائی پدید می آورند. امکانات مختلف گردشگری در این منطقه به وجود آمده که باعث افزایش ورود گردشگران به منطقه شده است. یکی از این خدمات ماشین سواری و گشت روی دریاچه است که بسیار مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است. اگر با خواندن این مطالب و دیدن عکس ها مشتاق سفر به بولیوی و بازدید از این آینه طبیعی شده اید فراموش نکنید که دو چیز را حتما همراهتان ببرید: اولی کرم ضد آفتاب، زیرا در طول روز با بازتاب نور خورشید در دریاچه، شدت آن دوبرابر شده و ممکن است دچار آفتاب سوختگی شوید. و بعدی که از همه مهمتر است دوربین! دریاچه سالار دو ییونی از آن مناظر زیبا و بی نظیر است که هرچقدر از آن عکس بگیرید باز هم کم است.

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید

۱ نظرات

فروغ کافی 1396-09-20 - 7:35 ب.ظ
نام محلی آن قیس می باشد و در کشور ایران ، استان هرمزگان ، شهرستان بندر لنگه با جمعیت 24.819 نفر واقع گردیده است. فرم این جزیره بیضی شکل می باشد که وسعتی حدود 90 کیلومتر مربع دارد و سالانه گردشگران زیادی باتور-کیش از این جزیره زیبا دیدن می کنند. جزایر دیگری نیز اطراف کیش را احاطه کردند که می توان به جزیره: هندورابی با فاصله 28 کیلومتر، فارور 55 کیلومتر، سیری 87 کیلومتر، ابوموسی 177 کیلومتر و یکی از جزیره های مهم که قشم نام دارد در فاصله 225 کیلومتری کیش قرار دارد اشاره کرد.
افزودن نظر