برلین، شهری با موزه‌های بی‌نظیر

تاریخکشور آلمان به داشتن موزه‌های فراوان مشهور است. در این کشور بیش از ۶۲۰۰ موزه وجود دارد که این در نوع خود بسیار شگفت‌انگیز است. جزیره موزه در کشور آلمان یک مکان تاریخی در قسمت شمالی جزیره شپری، واقع در مرکز شهر تاریخی برلین است که از مهم‌ترین قسمت‌های برلین به شمار می‌آید. سالانه گردشگران و توریست‌های زیادی از موزه های برلین دیدن می‌کنند. این شهر بزرگ، مرکز سیاسی و فرهنگی آلمان است و به خاطر تقسیم آن به دو بخش برلین شرقی و برلین غربی در سال‌های ۱۹۴۹ تا ۱۹۸۹ دارای یکی از متنوع‌ترین محیط‌های شهری اروپا است. اماکن تفریحی و گردشگری زیادی در شهر برلین قرار دارد اما موزه‌های این شهر از جلوه و قدمت منحصربه ‌فردی برخوردار هستند. در این مطلب از مجله گردشگری الی‌گشت اطلاعاتی درباره موزه های برلین را در اختیار شما می‌گذاریم تا انتها با ما همراه باشید.

برلین، شهری با موزه‌های بی‌نظیر، یکی از شهرهایی است که ساعت‌ها می‌توانید در آن و موزه‌های آن سرگرم شوید. یکی از معروف‌ترین موزه های برلین موزه پرگامون است، این موزه از غنی‌ترین موزه‌های جهان به شمار می‌آید. هر ساله بیش از یک میلیون نفر از سراسر جهان از این موزه دیدن می‌کنند. موزه پرگامون در بخشی از جزیره موزه قرار گرفته که بسیار جذاب و زیبا است. این موزه مملو از معماری اصیل و نسبتاً مدرن را دارا است.

گردشگران در موزه پرگامون می‌توانند با مجموعه‌های نفیسی از آثار هنری مربوط به دوره یونان باستان، مصر باستان، آشوریان، بابل و ایران باستان آشنا شوند. شاهکار اصلی موزه، مذبح پرگامون متعلق به ۱۸۰ سال قبل از میلاد است. از این مذبح به عنوان قربانگاهی برای زئوس یاد می‌شود.

پرگامون واژه‌ای یونانی و اشاره به نام شهری باستانی که در شمال شبه‌جزیره آناتولی قرار داشته است، دارد. این شهر یونانی، پایتخت یکی از امپراتوری‌های پرگامون و محل تولد یکی از پزشکان معروف آن زمان، جالینوس از پزشکان حاذق یونان باستان بوده است.

موزه پرگامون توسط آلفرد مسل در ادامه طرح لودویگ هافمن، به عنوان مکملی برای موزه کاریز ویلهلم طراحی شد. ازآنجاکه باستان‌شناسان و تاجران آلمانی از سراسر جهان، به همراه خود آثار تاریخی از ملل گوناگون را می‌آوردند، موزه اولیه به‌تدریج فضا کم می‌آورد و ساخت فضای بزرگ‌تر برای سازه ساختمان موزه در سال ۱۹۰۷، کلید خورد که برای ساخت کامل آن از سال ۱۹۱۰ تا ۱۹۳۰ یعنی نزدیک به ۲۰ سال وقت گذاشتند. دوره‌ای که ساختمان جدید پرگامون افتتاح گردید، آلمان دوره سختی را زیر بمباران‌های برلین می‌گذارند. بسیاری از آثار موجود در موزه برای این‌که در امان بمانند به مکانی امن منتقل شدند.

همچنین در سال ۱۹۵۴، بخشی از مجموعه اصلی موزه به روسیه منتقل شد که در حال حاضر در موزه آرمیتاژ و موزه پوشکین نگهداری می‌شود. ناگفته نماند در سال ۱۹۵۰ برخی از آثار روسیه مجدداً بازگردانده شدند، اما هنوز هم آثاری از این موزه در روسیه باقی‌مانده است. این پروژه در سال ۲۰۲۵ به اتمام رسید. از آثار ایرانی موجود در موزه پرگامون می‌توان به قالی‌ها، فرش‌های نفیس، حکاکی و کاشی‌کاری‌های نفیسی از مسجدهای مختلف ایران اشاره کرد.

جزیره موزه در قسمت شمالی شهر تاریخی برلین قرار گرفته است و مهم‌ترین موزه های برلین در این مکان قرار گرفته است. این جزیره در سال ۱۸۳۰ تا ۱۹۳۰ به دستور پادشاه پروسی و طراحی پنج معمار ساخته شده است و در سال ۱۹۹۹ در لیست میراث‌فرهنگی یونسکو قرار گرفت.

در جزیره موزه، موزه کهنه، موزه نو، نگارخانه ملی کهن، موزه بوده، انجمن هومبولت و موزه پرگامون وجود دارد.

مطالب مرتبط

 معرفی ۱۰ خیابان دیدنی شهر برلین آلمان 

یادبود دیوار برلین

بزرگترین موزه های جهان که پیش از مرگ باید از آنها دیدن کرد!

یکی از موزه های برلین، موزه کهنه یا آلتس است، این موزه کلکسیونی از عتیقه‌های موزه دولتی شهر برلین است. موزه کهنه را معمار آلمانی کارل فریدریش شینگل بین سال‌های ۱۸۲۳ تا ۱۸۳۰ به سبک نو کلاسیسیسم ساخت تا میزبان کلکسیون هنری خانواده سلطنتی پادشاهی پروس باشد. این بنایی تاریخی و حفاظت شده و یکی از شاخص‌ترین بناها به سبک نو کلاسیسیسم و اوج آثار شینگل است. موزه کهنه تا سال ۱۸۴۵ به موزه سلطنتی معروف بود و در سال ۱۹۹۹ در فهرست جهانی یونسکو ثبت گردید. این موزه در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ بازسازی‌هایی در آن انجام شد.

موزه نو در کنار موزه کهنه قرار گرفته است و در سال‌های ۱۸۴۳ تا ۱۸۵۵ به دستور شاه فریدریش ویلهلم چهارم با سبک معماری نئوکلاسیک و احیای رنسانس ساخته شد و یکی از آثار برجسته فریدریش آگوست اشتولر محسوب می‌شود. این موزه در جنگ جهانی دوم آسیب دید، اما در سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۹ به دست دیوید چیپرفیلد بازسازی و بازگشایی شد. امروزه موزه نو محل موزه‌های مصرشناسی و پاپیروس و همچنین موزه پیش از تاریخ، تاریخ نخستین و بخش‌هایی از تاریخ باستان است. این موزه نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

یکی دیگر از موزه های برلین، موزه بوده در این شهر تاریخی است. این موزه یک بنای تاریخی حفاظت شده است که توسط معماری به نام (ارنست فون اینه) طراحی شد و در سال ۱۹۰۴ ساخت آن به پایان رسید. در ابتدا موزه بوده پس از امپراتور فریدریش سوم، موزه کاریز فریدریش نامیده می‌شد اما در سال ۱۹۵۶ نام موزه به‌افتخار نخستین موزه‌دار آن به ویلهلم فون تغییر نام داد. این موزه در سال ۱۹۹۷ برای تعمیر بسته شد و پس از یک نوسازی که هزینه ۱۵۶ میلیون یورویی در برداشت، در نهایت در ۱۸ اکتبر سال ۲۰۰۶ دوباره برای بازدید عموم درب‌های آن باز شد.

امروزه در این موزه کلکسیونی از هنر بیزانسی، تندیس گری، سکه‌ها و مدال‌های مهم نگهداری می‌شود. در طبقه اول موزه بوده آثار مربوط به هنرهای بیزانسی و گوتیک به نمایش گذاشته شده است. در طبقه دوم این موزه قدیمی آثار مربوط به سبک رنسانس یا باروک نمایش داده شده است. کلکسیون تندیس گری آثاری از بیزانتیوم و راونا در قرون‌وسطی و هنر ایتالیایی گوتیک را نمایش می‌دهد. جالب است بدانید در موزه بوده حدود ۱۰۲ هزار سکه دوران یونان باستان و بیش از ۵۰ هزار سکه دوران امپراتوری روم نگهداری می‌شود.

در جزیره موزه یکی دیگر از موزه های برلین به نام نگارخانه ملی کهن قرار گرفته است. ساختمان این موزه از سال ۱۸۶۲ تا ۱۸۷۶ به دستور شاه فریدریش ویلهلم چهارم و با همکاری دو معمار فردریش آگوست اشتولر و هاینریش اشتراک در سبک‌های نئوکلاسیک و احیای رنسانس ساخته شد. در پله بیرونی ساختمان یک یادبود برای ویلهلم ویلیام چهارم وجود دارد. این نگارخانه امروزه میزبان نقاشی‌ها و مجسمه‌های قرن نوزدهم است که روزانه گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند.

انجمن هومبولت در جزیره موزه قرار گرفته و یکی از معروف‌ترین موزه های برلین است. این موزه به نام دانشمندان پروسی ویلهام و الکساندر فون هومبولت است که در ساختمان بازسازی شده کاخ برلین قرار گرفته است. انجمن هومبولت را به عنوان برابر آلمانی موزه بریتانیا می‌شناسند. این موزه در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا به‌صورت دیجیتالی افتتاح شد.

یکی از غنی‌ترین موزه‌های مصرشناسی و آثار مربوط به مصر باستان است که در شهر برلین واقع شده است. تندیس نفرتیتی، همسر آمن هوتب چهارم و ملکه مصر باستان، معروف‌ترین تندیس مربوط به مصر باستان است که در موزه مصرشناسی برلین نگهداری می‌شود. لودویگ بورشات مصر شناس مشهور آلمانی در حفاری‌های سال ۱۹۱۲ میلادی تندیس نفرتیتی ملکه مصر باستان را کشف کرد و آن را به آلمان فرستاد.

اولین موزه یهود برای یادمانی از یهودیان کشته شده در جنگ جهانی دوم در برلین با طراحی دانیال لیبسکند ساخته شد. این موزه شش روز قبل از به‌قدرت‌رسیدن نازی‌ها در ۲۴ ژانویه ۱۹۳۳ در برلین تأسیس شد. موزه فعلی یهود برلین در سال ۲۰۰۱ بازگشایی شد و بزرگ‌ترین موزه یهود در اروپا است.

این مکان جدید هیچ ورودی از بیرون ندارد و مسیر دسترسی آن از ساختمان قدیمی موزه برلین در زیر زمین است، بازدیدکنندگان باید اول از موزه قدیمی دیدن کنند.

این موزه به همراه موزه مردم‌شناسی برلین و موزه هنرهای آسیایی در سال ۱۸۷۳ توسط فور ولکر کاند تاسیس و در سال ۱۸۸۶ افتتاح شد. این مجموعه یکی از موزه های برلین است که گردشگران آثاری باستانی از فرهنگ اروپایی را در آن مشاهده خواهند کرد. موزه‌هایی از لباس‌های سنتی آلمان و مجموعه آثار فولکور در این موزه نگهداری می‌شود. این موزه به منظور جمع‌آوری، تحقیق، ارائه و افزایش آگاهی از آثار باستانی و واقعیت‌های زندگی انسان از قرن ۱۸ تا امروز را به خود اختصاص داده است. در این موزه به طور فعال پروژه‌های فرهنگی، بین‌المللی و شبکه‌های موزه فعالیت می‌کند.

این موزه در موزه پرگامون قرار گرفته است و شامل ۱۵۰۰ اثر هنری است که ۲۰۰۰ سال را در بر می‌گیرد و یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های خصوصی هنر اسلامی به حساب می‌آید. گردشگران زیادی نیز از این موزه جذاب دیدن می‌کنند.

موزه های برلین مجموعه‌ای منحصربه‌فرد در این شهر است که سالانه باستان‌شناسان و گردشگران زیادی از آن دیدن می‌کنند. اگر به کشور آلمان و شهر برلین سفر کردید پیشنهاد می‌کنیم که بازدید از موزه‌های آن را از دست ندهید. دیدن موزه‌ها در کشورهای مختلف باعث می‌شود بافرهنگ، عقاید و رسوم آن منطقه بیشتر آشنا شوید. در این مطلب از مجله گردشگری الی‌گشت سعی کردیم اطلاعاتی درباره موزه های برلین در اختیار شما بگذاریم امیدواریم که این مطالب برای شما مفید باشد.   

مطالب مرتبط

هتل یا هتل آپارتمان؟ کدام یک برای اقامت بهتر است؟

همه چیز در مورد تحصیل در رشته گردشگری

برج آزادی، نماد شهر تهران و همه آنچه که باید بدانید