آیا فرود اتوماتیک هواپیما امکان پذیر است؟

فرود اتوماتیک هواپیما

فرود اتوماتیک هواپیما

هر روزه، سفرهای هوایی بسیار زیادی در دنیا انجام می شود و افراد زیادی هواپیما را به عنوان وسیله ی اول و آخر خود برای جابه جایی بین شهرها و کشورها انتخاب می کنند صرف نظر از اینکه قیمت بلیط هواپیما گران و یا ارزان است. این وسیله آنقدر سرعت بالایی دارد و به اندازه ای راحت و بی دردسر است که به راحتی نمی توان از آن چشم پوشی کرد. با این وجود بسیاری از ما از چگونکی کارکرد وسایلی که از آنها استفاده می کنیم، بی خبریم و اغلب اوقات زحمت دانستن آنها را به خود نمی دهیم. یکی از سوال هایی که بسیاری از مسافران در ذهن دارند و می پرسند این است که آیا فرود اتوماتیک هواپیما امکان پذیر است؟ جواب این سوال بله است. در ادامه، الی گشت توضیحات بیشتری در این رابطه می دهد.

مطالب مرتبط:
هیچ وقت در هواپیما قهوه نخورید!
این وسایل را داخل هواپیما نبرید!

بر روی هواپیماها، سیستمی به نام اتولند و به معنای فرود اتوماتیک وجود دارد که به آنها اجازه می دهد تا بصورت خودکار به  زمین بنشینند. البته در رابطه با زمان استفاده از سیستم اتولند، محدودیت هایی هم وجود دارد.

بوئینگ ۷۳۷ که موفق ترین هواپیمای مسافربری جهان است، در شرایط فرود اتوماتیک، به ماکزیمم باد مخالف ۲۵ کیلومتر محدود شده است (بسیاری از هواپیماهای دنیا، حداکثر تا  ۱۵  کیلومتر در ساعت هستند). معمولا از ویژگی خلبان اتوماتیک، در شرایط دید محدود و در شرایطی که وزش باد بسیار کم است یا اصلا وجود ندارد، استفاده می شود. (هنگام وزش باد شدید، مه به ندرت به وجود می آید!) اما همین که شرایط بهتر شود و باد شروع به وزیدن کند، یک خلبان معمولی بهتر از خلبان اتوماتیک می تواند هواپیما را کنترل کند.

در واقع در کمتر از ۳ درصد شرایط از ویژگی فرود اتوماتیک هواپیما استفاده می شود و به دلیل استفاده ی کم از این شرایط و احتمال فراموش کردن کار با آن، هر ۶ ماه یکبار به خلبانان بازآموزی می شود تا شرایط را کاملا به یاد داشته باشند و فراموش نکنند. بسیاری از خلبانان بر این باورند که فرود آوردن هواپیماها به صورت دستی، خیلی راحت تر از استفاده از خلبان اتوماتیک است چرا که در شرایط استفاده از حالت اتوماتیک باید مدام خلبان اتوماتیک را کنترل کنند و در همه ی آن لحظه ها، نیاز به سطح هوشیاری و مراقبت بسیار بالایی است.

از ویژگی اتولند فقط در شرایط خیلی خاص استفاده می شود و اجرای آن نیاز به گواهینامه ی «قابلیت اتولند در هواپیما»، «توانایی خلبانان در این کار و زبده بودن آنها» و «صلاحیت فرودگاه» دارد.

آیا هواپیما می تواند بطور اتوماتیک تیک آف کند؟

جواب خیر است. در واقع اکثریت هواپیماهای تجاری مانند بویئینگ و ایرباس، قابلیت تیک آف اتوماتیک را ندارند. تیک آف ها کاملا بصورت دستی و توسط خلبان ها انجام می شود.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد