مدیر کل میراث فرهنگی گلستان از شکل گیری پروژههایی با حضور سرمایه گذاران کشورهای ترکیه، چین و عمان در ساحل دریای خزر در استان گلستان خبر داد.
ابراهیم کریمی در همایش شورای اسلامی شهر و روستاهای بخش مرکزی شهرستان آزادشهر اظهار کرد: امروزه در حوزه زیرساختهای گردشگری شامل هتل و مراکز اقامتی، اقداماتی در حال انجام است و شهرستان آزادشهر نیز در زمینه گردشگری از بسیاری شهرستانهای دیگر جلوتر است.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین زیرساختهای گردشگری در استان، برنامههایی در دست تهیه است تا گلستان به مقصد گردشگری تبدیل شود. یکی از راههای توسعه این است که گردشگر و مسافر را در استان ماندگار کنیم و گلستان را از معبر به مقصد گردشگری تبدیل کنیم. در سال گذشته ۳۰۴ هزار نفر در گلستان اقامت کردند و با اقداماتی که در نوروز ۹۵ با وجود شرایط نامساعد جوی انجام شد، ۵۲۴ هزار نفر اقامت داشتند که رشد ۷۰ درصدی را نشان میدهد.
مدیر کل میراث فرهنگی گلستان با اشاره به اهمیت گردشگری روستاها، افزود: دهیاران توجه داشته باشند که بسیاری از گردشگران خارجی علاقه به ماندن در هتل ندارند و هتلها بیشتر برای ماموریتهای اداری استفاده میشود. امروزه در دنیا و کشور ایران، افرادی که قصد گردشگری دارند، به طبیعت و روستاهای زیبا با بافت تاریخی و صنایع دستی آن علاقه نشان میدهند.
کریمی یادآور شد: بوم گردی در روستاها یکی از مهمترین اقداماتی است که در حال عملیاتی شدن است. در روستاهایی که ظرفیت گردشگری دارند، افراد میتوانند از ساختمانهای موجود در روستاها استفاده کنند و فضایی ایجاد کنند که گردشگران را به روستاهای هدف گردشگری بکشانند. ۱۰۰ میلیون تومان برای تعمیر و تجهیز و راه اندازی یک بوم کلبه پرداخت میشود.
وی افزود: در تنگراه بوم کلبهای با یک خط اینترنت و کامپیوتر در فضای طبیعت، گردشگران خارجی و داخلی را جذب کرده و رزرو این مکان ۶ ماه به ۶ ماه انجام میشود.
کریمی، بوم گردی را یکی از بهترین فرصتها برای ایجاد اشتغال در روستاها عنوان کرد و افزود: توجه به روستاهایی دارای بافت تاریخی در کنار روستاهای دارای ظرفیتهای گردشگری نیز مورد توجه است.
وی، روستای فارسیان آزادشهر را ماسوله دوم ایران معرفی کرد و گفت: با اقدامات خوب بنیاد مسکن، فارسیان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده و بنا داریم ظرفیت های تاریخی آزادشهر را معرفی کنیم. آزادشهر در دومحور اصلی گردشگری در محور استان سمنان و محور اصلی جاده تهران- مشهد قرار گرفته است. کاخ خوش ییلاق در این منطقه مرمت شده و آماده است تا به سرمایه گذاران، تحویل و تبدیل به مرکز اقامتی شود.
وی درادامه خاطر نشان کرد: گردشگری بدون توجه به ظرفیتهای صنایع دستی و غذاهای بومی و سوغات محلی جالب نیست و باید همه موارد در کنار هم باشند. این اداره کل آمادگی دارد، فضاهایی که روستاها در اختیار قرار میدهند را تبدیل به خانه صنایع دستی روستایی کرده و آنرا تجهیز و راه اندازی کرده و تحویل هنرمندان روستا نماید.
وی با بیان اینکه امسال تاکید بر این است که در حوزه صنایع دستی و گردشگری اتفاقات خوبی را شاهد باشیم، اذعان کرد: این دو حوزه یکی از کم هزینه ترین و سریعترین امکان سرمایه گذاری را فراهم میکنند. ضروری است دهیاران و شوراهای روستایی ارتباط برقرار کرده و از فرصتها استفاده کنند و با استفاده از این امکانات، مردم را هدایت کنند.