فصل جدید همکاری های میان هیئت ایتالیایی و ایرانی در پاسارگاد

مقبره کوروش

فصل جدید همکاری‌های هیئت ایرانی و ایتالیایی با بررسی پوشش سقف ۲ درگاه کاخ اختصاصی کوروش در مجموعه جهانی پاسارگاد آغازشده است.

«حمید فدایی» سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با اشاره به همکاری ایران و ایتالیا بیان کرد:
در قالب این فصل مشترک همکاری، ۲ درگاه کاخ اختصاصی کوروش که دارای نقوش برجسته‌ی هخامنشی هستند، پوشش‌دهی و حفاظت می‌شود.
وی افزود که سقف حفاظتی که در دهه گذشته تا به امروز بر روی این ۲ درگاه اختصاصی کوروش بود کارایی لازم را ندارد و مشکلاتی را برای مجموعه ایجاد کرده که قرار شد با همکاری هیئت ایتالیایی طرح جدیدی آماده و بر روی این ۲ درگاه نصب شود.
فدایی گفت که ضمن تغییر ظاهری سقف پوششی این ۲ درگاه، طراحی مدرن، زیبا و کاربردی‌تر در این زمینه مدنظر بود که بناست برای اجرای این طرح پوششی حفاظتی پوشش‌هایی از جنس باتری‌های خورشیدی استفاده شود زیرا به دلیل بهره‌گیری از انرژی خورشیدی امکان نورپردازی نیز برای این مکان‌ها فراهم می‌شود.
وی اضافه کرد که طراحی نمونه پوشش این ۲ درگاه کاخ اختصاصی کوروش توسط کارشناسان ما در پاسارگاد انجام و تائید می‌شود و سپس با همکاری یک شرکت معتبر و فعال سازنده پوشش‌های سایت‌های میراث جهانی در ایتالیا ساخته و به ایران ارسال می‌شود.
سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد که به گفته کارشناسان هیئت ایتالیایی، انگاره پوشش دو کاخ اختصاصی کوروش در ابعاد بزرگ‌تر و کاربردی‌تر از گذشته و با استفاده از فولاد ضدزنگ ساخته می‌شود که امکان معرفی بهتر بنا را برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.
فدایی بیان کرد که عمده هزینه اجرای طرح پوشش دهی دو درگاه اختصاصی کاخ کوروش حدود ۵۰ هزار یورو معادل حدود ۳۰۰ میلیون تومان است که توسط هیئت ایتالیایی تأمین‌شده است.
وی افزود که فصل جدید همکاری با هیئت ایتالیایی از اول اردیبهشت‌ماه ۹۵ آغازشده و اینک کارشناسان ایرانی و ایتالیایی برای بررسی‌های موردنیاز خود در محوطه میراث جهانی پاسارگاد حضور دارند.
او بابیان اینکه این فصل از همکاری‌ها تا نیمه‌ی تیرماه جاری ادامه دارد گفت:
در این طرح با قرار دادن دادن پوشش محافظتی بر فراز این دو درگاه، حفاظت ویژه‌ای از نقوش برجسته هخامنشی در کاخ اختصاصی کوروش انجام می شود.
وی افزود که این هیئت ایتالیایی متشکل از کارشناسان و متخصصان ایتالیایی در حوزه‌های مرمت فنی، حفاظت و مطالعات در بخش‌های زمین‌شناسی، معماری، فیزیک و شیمی برای تحلیل مؤلفه‌های محیطی در ارتباط با آثار محوطه پاسارگاد و فرآیند فرسایش آثار سنگی به همراه کارشناسان ایرانی در مجموعه حضور می‌یابند.
فدایی گفت که علاوه بر این متخصصان، مستند نگاران برای برداشت و نقشه‌برداری دقیق از یادمان‌های تاریخی محوطه با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، عکاسان برای کار مدل‌سازی آثار و کارشناسان در زمینهٔ تهیه بانک داده‌های جامع پاسارگاد نیز حضور خواهند داشت و در فصل سوم همکاری در کنار متخصصان ایرانی به بررسی مشکلات یادمان‌های سنگی محوطه و گفت‌وگو و تبادل‌نظر در زمینهٔ روش‌های حفاظت بهینه از آثار سنگی این محوطه می‌پردازند.
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد، مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشیان است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس قرار دارد.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان