کشف ۵۰۰ گور باستانی از دوره هخامنشی در استان کرمان

500 گور باستانی

تقریبا ۵۰۰ گور باستانی در گورستان مهدی آباد اولیا در شهرستان ریگان استان کرمان با مطالعات و پژوهش های باستان شناسی تاکنون شناسایی شده است و به گفته برخی از متخصصان این امر آنها را به دوره اشکانی و برخی نیز به دوره هخامنشی نسبت داده اند. به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در روز سه شنبه مصادف با نهم مرداد ۹۷، سرپرست گروه بررسی های آرکئوژئوفیزیک و به روش مغناطیسی در گورستان باستانی مهدی آباد اولیا اعلام کرد که: با هدف تعیین مشخص نمودن میزان پراکندگی گورهای باستانی در این گورستان و توسط بررسی های مغناطیسی بیشتر از ۵۰۰ گور باستانی شناسایی شد. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد این خبر از زبان کوروش محمد خانی، استادیار گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران جزییاتی را در این خصوص به اطلاع شما برسانیم.

مطالب مرتبط :
کشف مرموز یک مقبره باستانی توسط بلدوزرها! + تصاویر
کشف آثار باستانی به ارزش ۴۷ میلیون دلار از سارقان
محوطه باستانی «نکروپولیس وارنا»، محل کشف قدیمی ترین گنجینه طلای جهان!

کوروش محمدخانی نیز افزود که: با در نظر گرفتن بازدید هایی که در اوایل سال های ۱۳۹۰در محوطه میراث جهانی بم توسط باستان شناسان انجام شد و محوطه باستانی مهدی آباد نیز شناسایی شد، در اسفند سال ۱۳۹۵ و در پی جاری شدن سیل در این منطقه، بسیاری از گور ها آشکار شد که علاوه بر آن مواد فرهنگی نیز به همراه آنها کشف شد.

این استادیار گروه باستان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران نیز به دلیل شکسته شدن و جمع آوری این اشیا فرهنگی توسط افراد محلی ناشناس ابراز تاسف کرد و گفت:

در جهت تعیین محدوده و تعیین کردن میزان پراکندگی گورها جهت برنامه‌ریزی برای حفاظت از محوطه، پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن، پایگاه میراث جهانی بم و منظر فرهنگی آن، بررسی آرکئوژئوفیزیک به روش مغناطیس سنجی در این محوطه را در دستور کار خود قرار داد و هدف از این اقدام را برنامه‌ریزی به منظور حفاظت از این محدوده باستانی دانست که با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری محقق خواهد شد.

سرپرست گروه بررسی های آرکئوژئوفیزیک نیز ابراز داشت: در بررسی های اولیه این محوطه مشخص شد که این گورها پراکندگی وسیعی دارند، در واقع در محدوده هشت هکتاری که تا کنون مورد مغناطیس سنجی قرار گرفته است، بیشتر از ۵۰۰ گور باستانی شناسایی شده است.

این متخصص اعلام کرد: با توجه به مغناطیس ستجی این محوطه با دستگاه مغناطیس سنج سزیم‌ روبیدیم و بر اسا مطالعات اولیه بر سفال های بدست آمده از این گورهای باستانی توسط گروه باستان شناسی محوطه میراث جهانی بم، گروهی از باستان شناسان معتقدند که این محوطه و ۵۰۰ گور باستانی مربوط به دوره هخامنشی است و گروهی دیگر از باستان شناسان که در این منطقه مشغول بررسی های علمی هستند اعتقاد دارند که این ۵۰۰ گور باستانی به دوره اشکانی تعلق دارند.

لازم به ذکر است که این بررسی های آرکئوژئوفیزیک در این محدوده باستانی در مهدی آباد اولیا طبق مجوز رسمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین پژوهشکده باستان شناسی کشور صورت پذیرفت.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان