سرنوشت هواپیماهای ناوگان هوایی کشور از زبان مسئولان

شرکت هواپیمایی

بنا به اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشوری امسال و سال آینده ۱۶ هواپیما وارد ناوگان هوایی کشور خواهد شد و همچنین وزیر راه و شهرسازی با رد اخبار منتشر شده مبنی بر تعویق در نهایی شدن قرارداد خرید ۱۱۸ فروند ایرباس، تاکید کرد که این قرارداد در آینده نزدیک نهایی خواهد شد.

«علی عابدزاده» با بیان اینکه تلاش‌های خوبی در زمینه توسعه صنعت حمل ونقل هوایی صورت گرفته است، گفت که کشورهای مختلفی از جمله ژاپن، برزیل، کانادا و شرکت بویینگ پیشنهادهای خوبی را برای توسعه صنعت حمل و نقل هوایی کشور داده‌اند.
به دنبال این تحولات، شرکت هواپیماسازی آمریکایی بوئینگ نیز بعد از مجوز دولت این کشور، پیشنهاداتی را در زمینه‌های ایمنی پرواز و آموزش داده است و همچنین در حال برنامه‌ریزی برای فروش هواپیما به ایران می باشد. بر این اساس اعلام شده که هیاتی از این شرکت آمریکایی برای مذاکره با مقام‌های مسئول در کشورمان، این هفته به تهران سفر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۲۰ فروند هواپیما با عمر حدود ۱۰ تا ۱۵ سال وارد ناوگان هوایی کشور شد، گفت که این سازمان قصد ندارد هواپیما‌های با عمر بالا خریداری کند و اکثر هواپیماها به صورت اجاره‌ای است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود:
امسال و سال آینده ۱۶ هواپیما وارد ناوگان هوایی کشور خواهد شد که ۹ فروند در سال جاری است که با ورود این هواپیماها به کشور در روزهای اوج پرواز، بلیت برای مقصدهای مختلف وجود داشت.
عابدزاده گفت که سفرهای نوروزی امسال ۱۶ درصد در بخش داخلی و یک درصد در بخش خارجی رشد داشت. امسال سفرهای خارجی با مسافت بلند نیز انجام شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین درباره به کارگیری خلبانان جوان گفت که سازمان به لحاظ نیروی انسانی قوی است و به شرکت‌های هواپیمایی دستور داده شده تا خلبانان فارغ‌التحصیل را به‌ کار گیرد.
اواسط بهمن‌ماه گذشته شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، از اقدامات انجام شده برای خرید هواپیماهای کوتاه‌ برد خبر داد و اعلام کرد:
مذاکرات با شرکت ایتالیایی-فرانسوی ای.تی.آر (ATR) برای خرید هواپیماهای کوتاه‌برد از مدت‌ها پیش از اجرای برجام با هدف توسعه عملیات پروازی فرودگاه‌های مناطق کمتر برخوردار و مسیرهای پروازی کوتاه آغاز شده بود.
براین اساس تفاهم‌نامه اولیه برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای کوتاه‌برد ATR72-600 با این شرکت منعقد شد و قرار است دو تا چهار فروند از این هواپیماها از اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی به ایران تحویل داده شود و در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ نیز در هر سال هشت فروند از این هواپیماها به شرکت هواپیمایی هما تحویل داده شود.
پس از ۷۰ سال سابقه صنعت هوانوردی در ایران، هم‌اکنون شرکت‌های هوایی ایرانی بیش از ۲۵۰ هواپیما در اختیار دارند که به دلیل نبود قطعه، بیش از ۱۰۰ فروند آن از مدت‌ها پیش زمین‌گیر شده و متوسط عمر ۱۵۰ فروند دیگر به بیش از ۲۲ سال رسیده است.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟