افتتاح عریض‌ترین پل معلق جهان در استانبول

افتتاح پل یاووز سلطان سلیم

 سومین پل معلق تنگه بسفر در استانبول به بهره‌برداری رسید

عریض‌ترین پل معلق جهان به نام یاووز سلطان سلیم در استانبول روز جمعه، ۵ شهریور گشایش یافت. این پل با ۵۹ متر عرض و ۷۳ متر ارتفاع از سطح دریا دو قاره اروپا و آسیا را به یکدیگر متصل می‌کند. یکی از ستون‌های این پل در منطقه‌ آسیایی شهر استانبول در محله پویرازکوی منطقه بی‌کوز و ستون دیگر در منطقه‌ی اروپایی در محله غریبچه منطقه ساری‌یر قرار گرفته است. پل یاووز سلطان سلیم که سومین پل بزرگ تنگه بسفر در ترکیه است دارای ده لاین تردد است که هشت لاین آن به خودروها به ویژه کامیون‌ها است و دو لاین دیگر به تردد قطارهای سریع‌السیر اختصاص یافته است. این پل بلندترین پل در جهان است که قطارها از آن عبور می‌کند، همزمان با بهره‌برداری از آن اتوبانی به طول صد کیلومتر نیز گشایش می‌یابد.
برای ساخت این پروژه چیزی حدود ۳ میلیارد دلار توسط بخش خصوص هزینه شده است. پیش‌بینی می‌شود از سومین پل معلق شهر دیدنی استانبول روزانه ۱۳۵ هزار خودرو عبور کنند و این سازه نقطه‌ای برای اتصال ترکیه با قدرت‌های اقتصادی شود.

مطالب مرتبط:
۷ مورد از ترسناک‌ترین پل‌های جهان
احداث بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در استانبول

ساخت این پل معلق در سال ۲۰۱۲، برای کاهش ترافیک در استانبول و تردد آسان خودروها به ویژه کامیون‌ها شروع شد. به نظر می‌رسد با بهره‌بردای از پل یاووز سلطان سلیم چیزی حدود یک الی دو ساعت از ترافیک شهری استانبول کم شود. اگرچه به اعتقاد برخی کارشناسان با گشایش این پل از میزان تردد کامیون‌ها در مرکز استانبول که مشغول انتقال و ارسال کالا هستند، کم نمی‌شود. به گفته رئییس جمهور ترکیه در آینده کامیون‌ها به جای عبور از مرکز استانبول، از این پل عبور خواهند کرد‌. نخست وزیر ترکیه نیز در مراسم افتتاحیه این پل اظهار داشت: پل یاووز سلطان سلیم پل ارتباطی بین شرق و غرب است و از این پل نه تنها ساکنان استانبول بهره می‌برند، بلکه همه مسافران، از لندن تا چین بر مسیر راه ابریشم از آن استفاده خواهند کرد.
احداث این پل با انتقاد‌ها و اعتراض‌هایی نیز روبرو شد، انجمن‌ها و موسسه‌های محیط زیستی معتقدند ساخت پل یاووز سلطان سلیم به محیط زیست منطقه آسیب بزرگی زده است چراکه برای ساخت آن درختان جنگل‌های شمالی استانبول قطع شدند و این می‌تواند آسیب محیط زیستی بزرگی ایجاد نماید.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان