علت عدم حضور گردشگران چینی در ایران چیست؟
با در نظر گرفتن جستجو های چینی های در فضای مجازی و در سه نرم افزار موبایلی که در این کشور نسبتا پرطرفدارتر هستند به این نتیجه می رسیم که بیش از ۷۰ درصد اطلاعاتی که از کشور ما به دست می آورند ماهیت ایران گریزی دارد، این ها از زبان فائزه آخوندی، فعال گردشگری و راهنمای تور زبان چینی و به نقل از ایسنا بیان شده است، با الی گشت در ادامه همراه باشید تا مواردی را در خصوص گردشگران چینی در ایران بررسی نماییم.
مطالب مرتبط: ۳ چالش برای سرمایهگذاران گردشگری ایران معرفی صنعت گردشگری ایران در نمایشگاه بین المللی گوانگجو تعیین چشم انداز گردشگری ایران در حضور خبرنگاران خارجی
آخودندی که ده سال است در حوزه فرهنگ گردشگران چینی مطالعه و پژوهش کرده است، در تحقیق خود به بررسی عوامل حضور گردشگران چینی در ایران و ارتباطات چینی ها پیش از انتخاب مقصدی برای سفر پرداخته است و با توجه به بررسی پرطرفدارترین نرم افزارهایی که چینی ها استفاده می کنند و تاثیر آن بر انتخاب مقصدی برای سفر، دریافت که در کشور چین حدود تقریبا ۶۰۰ میلیون نفر در هر روز از اینترنت استفاده می کنند که نرم افزار “وی چت” با بیشترین تعداد کاربر در صدر پرطرفدارترین آنهاست. با توجه به نتایج جست و جوی واژه ایران در این نرم افزار می توان فهمید که اخبار منفی و البته سیاسی، اولین داده ها و تصاویری است که از این ایران در این نرم افزار حاصل می گردد و شامل موشک و ترامپ در حال پاره کردن نسخه ای از توافق هسته ای یا همان برجام است. بنابراین اینکه چینی ها در مورد ایران تصویر نادرستی داشته باشند و احساس کنند که در ایران جنگ شده است، طبیعی است.
در ادامه این فعال حوزه گردشگری نیز اعلام کرد که: فیلم های انیمیشن “تهران تابو” و ” پرسپولیس” از ایران با نام فارسی “من در ایران بزرگ شدم، خاطرات مرجان ساتراپی” در نرم افزار ها و شبکه های مجازی بیشترین بازدید را داشته است و بیش از ۳۰ میلیون بار دیده شده است، اما این دو فیلم بدترین چهره را از ایران و فرهنگ ایران را نشان می دهد و در بخش پرسش و پاسخ این نرم افزار نیز بیشترین سوال ها شامل این است که آیا داعش در ایران وجود دارد؟ آیا ایرانی ها عرب هستند؟ خانم ها حق رفتن به دانشگاه و یا رانندگی را دارند؟ بنابراین با این ذهنیت و نتیجه این جستجو ها که نشان می دهد بیش از ۷۰ درصد اطلاعات ماهیت ایران گریزی دارد، چینی ها ایران را به عنوان مقصد سفر انتخاب نخواهند کرد و مانع حضور گردشگران چینی در ایران میشود.
اما نکته اینجاست که چرا با وجود اینکه گردشگران چینی در ایران از جاذبه های گردشگری ایران و موارد مثبت فرهنگی فیلم تهیه می کنند و رویکردی مثبت نسبت به ایران دارند، همواره اخبار منفی از کشورمان بیشتر دیده می شود. این در حالی است که از کشورهای دیگری همچون ترکیه، مالزی و تایلند که با وجود اخبار منفی، فیلم های جذاب و انگیزشی از آن ها دیده می شود و اولین مقاصد چینی ها به شمار می روند.
اما فائزه آخوندی در نهایت با نظرسنجی از ۱۵۰ توریست چینی در خصوص میزان رضایت وانتظارات این گردشگران نتیجه گرفت که
اکثر فیلم ها و کتاب هایی که در خصوص فرهنگ و تاریخ ایران نوشته شده است را نویسندگان چینی نوشته اند و در میان آنها جای تولید آثار نویسندگان و فیلم سازان ایرانی خالی است و دلیل آن هم این است که بیشتر ارتباطات ایرانی ها با این کشور در حوزه تجارت و امور بازرگانی است و جای پرداختن به تبلیغات صحیح و جدی مرتبط با صنعت گردشگری خالی است.