تلاش ایران برای جهانی کردن کلیسای وانک در اصفهان

برای جهانی کردن کلیسای وانک در اصفهان

کلیسای وانک، نامی آشنا برای اصفهان دوستان، کلیسایی که دیگر از جاذبه های معروف اصفهان شده و گردشگران زیادی در کنار بازدید از جاbبه های تاریخی اصفهان از آن هم دیدن می کنند. ایران تلاش دارد تا این کلیسای ارزشمند را در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت برساند. در ادامه این خبر الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
کلیسای وانک کجاست؟
کلیسا وانک اصفهان

یکی از جنبه های گردشگری را گردشگری مذهبی یعنی بازدید از مساجد و البته کلیساها تشکیل می دهد. در سفر به شهرهای مختلف دنیا گردشگران زیادی را می بینید که به این جاذبه ها می روند و با تماشای آن ها به درک بیشتری از فرهنگ شهر میزبان می رسند. معمولا اوج ظرافت و زیبایی در معماری این آثار به کار گرفته می شود تا بنایی خلق شود که از هر نظر شایسته تحسین است. به گفته معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ایران تا به حال موفق شده سه کلیسای تاریخی و دیدنی کشور را در لیست میراث فرهنگی یونسکو وارد کند و امروز، همه تلاش خود را به کار بسته تا دیگر کلیساهای ارامنه مثل کلیسای وانک اصفهان را نیز در لیست آثار جهانی قرار دهد.

در موزه ملی در چند روز اخیر در ایران اتفاق جالبی افتاد و نمایشگاهی برپا شد تا ایرانی ها فرهنگ و آثار ارمنی را بیشتر بشناسند.  در روز ۲۶ دی آئین اختتامیه نمایشگاه «ایران و ارمنستان خاطره یک سرزمین» و شب فرهنگی ارمنستان برگزار شد و در این مراسم معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سخنانی را ارائه دادند. به گفته او، ایران و  ارمنستان از دیرباز اشتراکات فرهنگی زیادی دارند. در ایران کلیساهای ارامنه زیادی وجود دارد که سه مورد از آن ها به ثبت در لیست میراث جهانی یونسکو رسیده اند و ایران تلاش می کند تا کلیسای معروف وانک در اصفهان را هم به این لیست وارد کند.

به گفته معاون معاون میراث فرهنگی، ظرفیت های زیادی برای همکاری بین ایران و ارمنستان وجود دارد اما برای به اجرا در آوردن برنامه های مشترک باید عزم و اراده بیشتری وجود داشته باشد. ایران آمادگی دارد تا در زمینه همکاری های دوجانبه بین دو کشور کارهایی مثل چاپ و نشر، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، برگزاری کارگاه های آموزشی  و … را انجام دهد.

به گفته او، تا به حال مذاکره های زیادی با هیأت میراث‌ ناملموس یونسکو شده تا پرونده های مشترک به انجام برسد. برای مسجد کبود ایروان پرونده ای تشکیل شده و کار نوسازی آن هم شروع شده است اما برای پیش بردن این کار باید شهرداری ایروان با ایران همکاری های بیشتری داشته باشد چون پیرامون اطراف مسجد از نظر منظر زیبایی باید سامان دهی شود. ایران از نظر سیاسی و فرهنگی شرایط خوبی دارد و اینکه سفیر ارمنستان با ایران در زمینه پرونده های مشترک همراهی کند می تواند بسیار موثر باشد.

به گفته او، برگزاری منظم این نمایشگاه‌ها برای معرفی فرهنگ مشترک این دو کشور یکی از بهترین راه هاست. میراث فرهنگی باعث ارتباط ملت ها  با هم می شود و زمینه ای را آماده می کند تا بین دو کشور تعامل موثر و نزدیکی وجود داشته باشد. برای اینکه آینده هر دو کشور ایران و ارمنستان هر چه روشن تر ساخته شود باید بین دو کشور درک و تفاهم وجود داشته باشد و برای رسیدن به این هدف جایگاه موزه ها بسیار مهم است. همین طرز فکر و اندیشه باعث شده تا نمایشگاه مشترکی بین ایران و ارمنستان برگزار شود تا بر نقش میراث مشترک و ریشه های مشترک دو کشور تاکید شود.

نمایشگاه های این چنینی نقش مهمی در هر چه گسترده تر کردن ارتباطات فرهنگی ایران و ارمنستان دارد و به ایرانی ها کمک می کند تا شناخت بیشتری از این میراث پیدا کنند. برای اینکه این ارتباط دوطرفه پابرجا بماند باید یک نمایشگاه از آثار ایرانی هم در ارمنستان برگزار شود که امروز کارهایی برای مقدمات آن انجام شده و امید است که به زودی این نمایشگاه در ارمنستان هم برپا شود.

در این آئین مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌ تاریخی سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری هم صحبت هایی داشتند که طبق آن ها، ثروت های پایدار جامعه هیچ وقت از بین نمی روند و بزرگان و آثار فرهنگی در مقابل حملات گوناگون خم به ابرو نمی آورند این در حالی است که دیگر ثروت های جامعه همیشه سایه تهدید و نابودی را در مقابل خود حس می کنند. سازمان میراث فرهنگی وظیفه حفاظت از ثروت های بزرگ اجتماعی را دارد و برای تغییر فرهنگ غلط هر جامعه نیاز به طی کردن راهی طولانی است. این نمایشگاه مثالی از سفرای فرهنگی جامعه است که صلح و دوستی را بیشترمی کند و باعث شناساندن فرهنگ و تمدن جامعه می شود. این نمایشگاه در اثر یک  نیاز اجتماعی به وجود آمده چون مردم ایران و ارمنستان به دلیل اشتراکات فرهنگی باید بیشتر هم را بشناسند. این نمایشگاه باعث شده تا ارمنستان در ایران به جایگاهی برسد که قبل از این وجود نداشت.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟