کشف یک محوطه تاریخی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد در بوشهر

محوطه تاریخی در بوشهر

هنوز هم خبرهایی مربوط به کشف محوطه های تاریخی ارزشمند از جای جای کشورمان ایران به گوش می رسد. این بار قرعه به نام بوشهر افتاده است. استانی تاریخی که قدمتی چندین هزار ساله دارد. مدیر کل میراث فرهنگی استان بوشهر، از کشف یک محوطه باستانی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح در کرانه های خلیج فارس در این استان خبر داد. در ادامه این مطلب با مجله گردشگری الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط: 
انتشار عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا برای اولین بار
بزرگترین اسکلت های کشف شده دنیا!

چندی پیش مردم محلی روستای عامری در شهرستان دیلم استان بوشهر، در نزدیکی روستای خود آثاری تاریخی همچون کوزه های سفالین کشف کردند. پس از کشف این آثار به دست مردم این روستا و اطلاع دادن آنان به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، تیمی متشکل از کارشناسان تاریخی این استان راهی محل کشف این آثار شدند و از کشف محوطه تاریخی در بوشهر خبر دادند.

ناصر امیرزاده مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر روز دوشنبه ۲۸ خرداد ماه در رابط با این کشف ارزشمند در جمع خبرنگاران گفت: «این تپه تاریخی در نزدیکی محوطه باستانی تپه “تهامچی” که در حدود سه کیلومتری غرب روستای عامری در شهرستان دیلم واقع شده، کشف شده است. این تپه نشان از وجود یک تمدن بزرگ و بسیار کهن در این منطقه دارد.»

آثار تاریخی که مردم محلی از سطح این تپه ها کشف کرده اند، شامل ظروف سفالی نخودی رنگ با نقوش هندسی به رنگ های قهوه ای، سبز تیره و سیاه هستند که نمونه هایی همچون آن ها در چهار روستای شهرستان گناوه و تل سوز، تل قاشی و روستایی به نام خلیفه ای در شهرستان دشتستان یافت شده است. این آثار با دوره باکون در استان فارس همزمان هستند. بومیان این منطقه همچنین، ابزارهای سنگی و یکسری استخوان را هم در این مجاورت این مکان کشف کرده اند.

امیرزاده در این رابطه افزود: «در این منطقه، تپه های بزرگی با ارتفاع ۵ الی ۶ متر از سطح زمین وجود دارند که به سادگی از زمین های اطراف تشخیص داده می شوند. این تپه ها دارای لایه های تاریخی و فرهنگی ارزشمندی هستند که باید مورد مطالعه قرار گیرند.»

وی خاطر نشان کرد: «با توجه به یافته های محلیان این منطقه، می توان حدس زد که این محوطه مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد باشد. کاوش ها و مطالعات کارشناسی که در این مکان صورت خواهد گرفت، از رمز و راز های آن پرده خواهد برداشت.»

امیدواریم که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و دیگر مسئولین امر، در حفاظت از تمامی گنجینه های ارزشمند کشور و آشکار کردن رمز و رازهای آن ها نهایت همت و تلاش خود را مبذول دارند.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟