لایه های تاریخی جدید در شهر ری تهران کشف شدند
شهر ری یا همان ری باستان، یکی از کهن ترین شهرهای ایران است که درست در پای تهران قرار گرفته است. محوطه باستانی چشمه علی، آتشکده ری یا همان تپه میل، دژ رشکان، تپه چال ترخان و تعداد زیادی جاذبه باستانی دیگر، نشان از اهمیت تاریخی – فرهنگی این منطقه از کشور دارند. اخیرا کشف چند قطعه سفالی و به دنباله آن یک محوطه تاریخی جدید در شهری ری سر و صدای زیادی به پا کرده است. در ادامه این خبر با الی گشت همراه باشید تا جزئیات کشف لایه های تاریخی جدید در شهر ری را با هم مرور کنیم.
مطالب مرتبط: دژ رشکان شهر ری، میراث اشکانیان انتشار عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا برای اولین بار ۱۰ مورد از باشکوه ترین عمارت های تاریخی تهران
به نقل از خبرگزاری ایسنا، روز ۲۳ مرداد ماه چند تن از مردم محلی شهر ری از کشف تعدادی آثار تاریخی و یک سازه باستانی در محدوده ری قدیم در نزدیکی آزادراه شهید کریمی خبر دادند. محدوده ای که با وجود اطمینان همه از قدمت بالایش، سال هاست در آن ساخت و ساز و جاده سازی صورت می گیرد. گویا محدوده تاریخی جدید که در آن بقایای دیوار سنگی و آجری هم به چشم می خورد، درست در انتهای جنوبی اتوبان امام علی تهران قرار دارد. پس از این کشف، مسئولانی از اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به همراه چند کارشناس تاریخی و مسئول قضاتی، برای بررسی این محوطه به شهر ری رهسپار شدند.
قدیر افروند مسئول بررسی کشف لایه های تاریخی جدید در شهر ری تهران، در این رابطه اظهار داشت:
بعد از کشف چند قطعه آثار باستانی و سازه های جدید، به همراه چند مسئول قضاتی به این محوطه رفتیم. گودبرداری ها و ساخت و سازهای این منطقه، بدون هماهنگی با سازمان میراث فرهنگی انجام شده است. در این گودبرداری ها، کارگران به لایه هایی از دوران اسلامی برخورد کردند. در نهایت توانستیم با حکم قاضی شهرستان شهر ری این عملیات راه سازی را متوقف کنیم و اقدامات لازم را برای کار بر روی این محوطه انجام دهیم.
به گفته افروند چند سال قبل مجوزهایی برای این گودبرداری ها اعطا شده بود، ولی این مجوزها باید قبل از عملیات گودبرداری و با هماهنگی میراث فرهنگی تجدید می شدند. وی به اهمیت تاریخی شهر ری و اینکه خیلی از بخش های این منطقه روی لایه های تاریخ قرا دارد اشاره کرد و در اینباره افزود:
شهر ری شرایط بسیار خاصی دارد. با وجود اینکه این شهر روی لایه های تاریخی قرار گرفته، ولی متاسفانه ضوابط حفاظتی ری باستان هنوز تدوین نشده اند. تدوین و ابلاغ این ضوابط، بسیار مهم و البته ضروری به نظر می رسد.
وی در پایان به آثار به دست آمده از این منظه اشاره کرد و قدمت آن ها را مربوط به قرون اولیه اسلامی معرفی کرد. البته هنوز قدمت واقعی کشف لایه های تاریخی جدید در شهر ری مشخص نشده و کاوش های اضطراری می تواند ماهیت این مکان را آشکار و ارتباط آن را با ساختار اصلی ری باستان مشخص کند.
۱ نظرات
من اهل شهرری هستم متاسفانه هیچ کس جوابگوی این همه سؤ مدیریت سنگینی که البته با اوضاع احوال این روزهای اقتصادی کشور اجین شده در شهرستان ری نیست. جالبتر از آن که دردوره های قبل مدیریت شهری تهران وشورای شهر تهران شهری به نام ری رانمی شناختند و دائم می گفتند که شهری به نام ری در حال حاضر وجود ندارد یعنی فقط در گذشته وجود داشته وشهرری الان هم یک محله بسیار کوچک است که اصلا ربطی به ری قدیم وتاریخ ندارد. خلاصه کلام اینکه باوجود این همه تفاسیر کاملا غلط نابجا غیر کارشانسانه وبی سوادانه در کلیه رسانه های داخلی خود پشت سر هم طوری به جامعه تبلیغ ومعرفی ری به مخاطب القاء می کردند که ری دیگر وجود داخلی وخارجی ندارد وبه تاریخ پیوسته است. بخاطر همین هم تا جایی که می توانند پروانه های ساختمانی وگود برداری مثل آب خوردن صادر می کنند وبه هیچ عنوان با اداره میراث فرهنگی تحت هیچ شرایطی هماهنگ نیستند وکار خودشان را می کنند. وضربه محلکی به آثار باستانی وتاریخی ری وهویت تاریخی ومستقل ری می زنند تا هیچ نام ونشان ورسم و سومی از ری باقی نماند. حال تا کی باید شاهد این چنین وضعیتی باشیم. شورای شهر تهران از هر جناح که باشد ودر هر دوره ایی که باشد تحت هیچ شرایطی طبق قانون ۱۰۰ مجلس در تقسیمات کشوری حق ندارد اصلا اضهار نظر کند. چون تابه حال اونجور که شایسته ری هست وری را با نام خود ری به جامعه معرفی کند نکرده است. البته کاملا طبیعی هست چون اکثر اعضاء در هر دوره ایی اصلا نه ری رامی شناسند ونه اصالتاً ونه نسلا در ری ویا اهل ری بودند. تورو خدا هویت ری با وجود این. اوضاع به بازی نگیرید. خیلی حرفها هست ولی مجال گفتن آن نیست.