کشف خمره سفالی تاریخی در خانه ای مسکونی

کشف خمره سفالی در شوش

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر کشف یک خمره سفالی با ارزش تاریخی در شهر شوش بدست آمده است. به گفته ی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوش در استان خوزستان گفت: یک خمره سفالی با ارزش تاریخی از یک منزل مسکونی در شوش کشف و ضبط شد. در مورد چگونگی کشف این تاریخی رضا چنانی با خبرگزاری های رسمی کشور صحبت کرده است و با توجه به اهمیت این موضوع تیم خبری الی گشت در خصوص آن گزارشی را تهیه کرده است که در صورت علاقمندی می توانید با ما در ادامه همراه باشید.

برای خرید آنلاین تور روسیه ( ۳ شب تور سنت پترزبورگ + ۳ شب تور مسکو ) از سامانه الی گشت اینجا کلیک کنید.

مطالب مرتبط:
نمایش بزرگترین شهاب سنگ ایران در کاخ گلستان
کتاب مفتاح الفلاح در مجموعه نیاوران به نمایش درآمد
حضور ایران در ۲۰ نمایشگاه گردشگری خارجی در سال ۹۸

همانطور که در بالا هم گفتیم، در رابطه با کشف خمره سفالی با ارزش تاریخی که در شوش رضا چنانی در خصوص این شی تاریخی به خبرنگاران ایرنا نیز گفت: کشف این شی با ارزش تاریخی از سوی پایگاه حفاظت میراث فرهنگی و پایگاه میراث جهانی شوش پیگیری شد. پس از بررسی ‎های اولیه و پس از مستندنگاری، تهیه عکس و تاریخ ‎نگاری نسبی درخصوص این اثر، با توجه به فرم ظرف و تزئینات موجود مشخص شد این شی متعلق به دوران اسلامی (قرن اولیه هجری) و دارای ارزش تاریخی، فرهنگی و مطالعاتی تشخیص داده شد.

وی با اشاره به ویژگی‎های این خمره سفالی عنوان کرد:

با توجه به کشف خمره سفالی در شوش که این روزهای در خبرگزاری ها مطرح شده است، این شی به رنگ نخودی روشن با پوشش گلی رقیق با سه دسته بر روی گردن، دهانه و همچنین تزئیناتی که با نقش در قسمت گردن و شانه است نیز منقش می باشد.

مطابق با آنچه که در بالا ذکر شد در خصوص خمره سفالی کشف شده، رنگ این شی نخودی روشن با پوشش گل رقیق با سه دسته ‎بر روی گردنه و دهانه و همچنین تزئیناتی در قسمت گردن و شانه است.

در ادامه ی این موضوع رضا چنانی نیز اضافه کرد: بخشی از قسمت پایین این شی که تازه کشف شده نیز ساده و بدون تزئین است که به احتمال زیاد کاربری آن برای ذخیره آذوقه (مواد خوراکی یا مایعات) بوده است.

همچنین وی با بیان اینکه شی کشف شده سالم است و دارای ایستایی کاملی قرار دارد، افزود: ارتفاع این خمره ۵/۶۲ سانتی متر، قطر کف ۱۲ سانتی متر، قطر شکم ظرف ۳۶ سانتی ‎متر، قطر گردن ۲۴ سانتی‎ متر و قطر لبه آن ۱۹ سانتی‎ متر می ‎باشد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوش گفت: با توجه به خاکی که بر روی دسته و بدنه این خمره وجود دارد احتمال می رود که این خمره در جریان یک عملیات حفاری غیر مجازی از زیر خاک کشف شده است.

وی در پایان این موضوع را یادآوری کرد که: در خصوص پرونده ی قضایی که در مورد کشف خمره سفالی در شوش تشکیل شده است این موضوع هم در حال پیگیری است.

شهر شوش با داشتن ۲ اثر به ثبت رسیده در جهان یکی از معروف ترین شهرهای دنیای کهن است که زمانی پایتخت حکومت ایلام و پایتخت زمستانی پادشاهی هخامنشی بوده است. یکی از آثاری که از این شهر در جهان به ثبت رسیده است زیگورات چغازنبیل است که نخستین اثر باستانی ایران است و در فاصله ی ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع شده است. این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.

دیگر اثری که از این شهر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است محوطه ی باستانی شوش است که به عنوان هجدهمین اثر کشور ایران در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است، شهر شوش در ۱۰۰ کیلومتری اهواز مرکز استان خوزستان واقع است.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان