کشف آجرهایی ارزشمند از دوران هخامنشی

هخامنشی

در پی کاوش های باستان شناسی جدید در محیط اطراف کاخ های هخامنشی مکشوفه در برازجان، آجرهایی ارزشمند از دوران هخامنشیان در کاخ چرخاب کشف شد. این حفاری ها همچنین به کشف بخشی از دیوار یک ساختمان خشتی مربوط به دوره هخامنشی در محوطه سنگ سیاه ۲ و همچنین بقایای یک کف سنگ فرش شده در محوطه سنگ سیاه ۳ انجامید. در ادامه خبر “کشف آجرهای هخامنشی در کاخ چرخاب برازجان” با الی گشت همراه شوید.

مطالب مرتبط:
کشف گورستان کریت، مردگانی که روی زمین دفن شده اند!
راهنمای سفر به بوشهر

به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه، آقای نصرالله ابراهیمی سرپرست هیئت باستان شناسی این سایت، در این رابطه گفت: «کاخ چرخاب که مربوط به دوران با شکوه هخامنشیان است، در سال ۱۳۵۰ طی عملیات ساخت کانال انتقال آب از برازجان به بوشهر در میان نخلستان های غرب این شهر به طور تصادفی کشف شد».

ابراهیمی در ادامه افزود: «فرآیند کاوش و حفاری در این منطقه مجددا در سال ۱۳۸۰، به سرپرستی علی اکبر سرافراز آغاز شد و در نهایت بعد از آنکه رسوبات سیلابی سطح کاخ برداشته شد، علاوه بر پایه ستون های هخامنشی، ایوان جانبی این کاخ نیز کشف شد».

کار کاوش در محیط اطراف این کاخ در جبهه غربی آن به عنوان فاز دوم پروژه باستان شناسی کاخ های هخامنشی برازجان و با هدف مطالعه ساختارهای معماری این کاخ، به سرپرستی آقای نصرالله ابراهیمی در سال ۹۶ از سر گرفته شد. ابراهیمی گفت: «در این راستا با استناد به نتایج به دست آمده از بررسی ژئومغناطیس دو ترانشۀ ۱۰ × ۱۰ متر موسوم به Ch. II و Ch. III در جبهه‌های شمال‌غرب و غرب کاخ مورد کاوش قرار گرفت». بعد از این کاوش ها علاوه بر قطعاتی سفالین مربوط به دوران ساسانیان و هخامنشیان و پایه ستون های هخامنشی جدید، آجرهایی شاخص و بسیار ارزشمند از دوران پرشکوه هخامنشی کشف شد. کاوش ها و مطالعات علمی و تکمیلی در این محوطه باستانی همچنان ادامه دارد.

لازم به ذکر است کاخ هخامنشی سنگ سیاه در فاصله ۹ کیلومتری کاخ چرخاب در سال ۱۳۵۶ طی عملیات باستان شناسی به سرپرستی علی اکبر سرافراز و توسط شخصی به اسم اسماعیل یغمائی کشف شد. طی حفاری های به عمل آمده در سال ۱۳۹۶ در این محوطه نیز، در فاصله یک کیلومتری آن چندین محوطه باستانی شناسایی شد که به ترتیب به عنوان محوطه سنگ سیاه ۲ و محوطه سنگ سیاه ۳ نامگذاری شدند.

ابراهیمی افزود: «کاوش در محوطه سنگ سیاه ۲ در قطعه ای به مساحت ۵۰ متر مربع، منجر به کشف بقایایی از یک دیوار خشتی مربوط به دوران هخامنشی و همچنین سفال ها و اشیای سنگی زیادی شد. در محوطه سنگ سیاه ۳ نیز، حفاری ها منجر به کشف یک کف سنگ فرش شده و همچنین ظروف سفالی دوران هخامنشی شد».

به گفته آقای ابراهیمی، سرپرست هیئت باستان شناسی در برازجان، کاوش ها در محوطه اطراف کاخ های چرخاب، سنگ سیاه و کاخ بردک سیاه، با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنان ادامه دارد.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان