کاهش ۸۵ هزار تومانی عوارض خروج از کشور
به نقل از علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مورد افزایش عوارض خروج از کشور: عدد اعلام شده در مورد عوارض خروج از کشور با ما نهایی نشده بود، همچنین اون گفت : ما انتظار داشتیم برای این کار از قبل با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هماهنگی های لازم انجام می شد. چرا که ما به افزایش نرمال و منطقی عوارض معتقدیم و با توجه به شرایط کنونی همانطور که قول داده ایم این موضوع را از طریق دکتر جهانگیری پیگیری خواهیم نمود. الی گشت در ادامه بیشتر درباره کاهش رقم عوارض خروج شرح خواهد داد.
مطالب مرتبط: عوامل اصلی آلودگی هوا چیست؟ اولین حمام سنتی اصفهان ویژه گردشگران خارجی
علی اصغر مونسان، در ادامه بیانات خود فرمود پیشنهاد کاهش عوارض تا ۸۵ هزار تومان به آقای نوبخت ارجاع شده است و امید است در جلساتی که با ایشان داریم، به عددی منطقی بابت عوارض خروج از کشور برسیم و بتوانیم به کاهش عوارض خروج از کشور نسبت به رقم اعلام شده دست یابیم تا رضایت عمومی برقرار باشد. اگر چه مهم تر از همه این است که هزینه حاصل از عوارض خروج از کشور صرف توسعه زیر ساخت های گردشگری و حمایت از گردشگران خارجی جهت ورود به کشور شود، چرا که این کار برای کشور ارزآوری دارد. نکته ای که معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی مونسان بیان کرد در مورد نقدهایی مبنی بر نگاه درآمد طلبانه دولت به عوارض خروج از کشور این طور بود که : این نگاه به هیچ وجه وجود ندارد چرا که ما به دنبال افزایش منطقی عوارض خروج از کشور هستیم و انتظارمان از آنچه آید می شود توسعه صنعت گردشگری در داخل کشور است.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا در سال ۹۵ که ما ۹ میلیون گردشگر به خارج از کشور داشته ایم، رقم ۱۰ هزار تومان از هر ۷۵ هزار تومان عوارض خروج از کشور که باید به سازمان مربوط تعلق می گرفت، که آیا تلعق گرفته است یا خیر؟! گفت: (علیالقاعده تخصیص کامل نیست. از ۴۰ میلیارد تومان سهم عوارض خروج در سال ۹۶، حدود ۲۰ میلیارد تومان به این سازمان تعلق گرفت، ) یعنی ۵۰ درصد پولی که باید داده میشد، تخصیص دادند. همچنین او در ادامه این پاسخ بیان کرد که این بودجه به منظور توسعه زیر ساخت های گردشگری باید به این سازمان تعلق بگیرد.
همچنین علی اصغر مونسان ادامه داد: پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری این است که عوارضی که از خروج مسافران گرفته می شود در بودجه سازمان ردیف مشخصی به نام گردشگری داشته باشد، نه این که در سر جمع درآمدهای سازمان لحاظ شود و آن هم خرج مرمت و کاوش شود. پیشنهاد ما این است که درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور مسافران می بایست صرف حمایت از تورهای خارجی ورود به کشور و توسعه گردشگری داخلی شود.
علی مونسان با اشاره به تبلیغات گردشگری همچنین ادامه داد که این موضوع یکی از مهمترین بخش های صنعت گردشگری بوده و باید به آن اهمیت بیشتری داده شود. وی گفت: تبلیغات و معرفی یکی از پایه های اساسی گردشگری هر کشور می باشد که باید از درآمد حاصل از عوارض خروج از کشور سهمی داشته باشد، این در حالی است که ما کاملا از آن قافل هستیم و هیچ گونه معرفی وتبلیغاتی در این زمینه نداریم، پس چطور می خواهیم انتظار ورود گردشگر خارجی به داخل کشور را داشته باشیم؟
مونسان همچنین ادامه داد که با توجه به افزایش نرخ حامل های انرژی که در سال جدید وجود دارد، هرگز نمی توان این تفکر که افزایش عوارض خروج از کشور می تواند راهی برای گردشگری داخلی و همچنین جلوگیری از خروج ارز کشور دانست زیرا این موضوع تنها باعث کاهش گردشگری می شود حال چه داخلی و چه خارجی باشد. البته وی خاطر نشان کرد : حاملهای انرژی بحث جدایی است و نمیتوان گفت که با گردشگری دارد، او افزود که نباید قافل از این موضوع بود که مصرف سوخت و سرانه انرژی ایران در قیاس با خیلی از کشورها بالا است، و این تصمیم لزوما تصمیم اشتباهی نیست و آن را متناقض با گردشگری نمی دانم. زیرا برای سفر و گردشگری همواره راه های متنوعی وجود دارد که بتوان از مصرف انرژی کاسته شود. اما به عقیده ی این جانب باور دارم که افزایش حامل های انرژی حتما باعث گرانتر شدن حملونقل میشود و اثرات منفی بر گردشگری خواهد داشت، کما این که تأثیرش به بخشهای زیادی وارد میشود. همچنین او بیان نمود که باید این قبیل اتفاقات با نگاه های کارشناسانه انجام شود و عددهای بدست آمده صرف منافع ملی و همچنین توسعه گردشگری شود.
وی در پایان بیانات خود به این نکته واکنش جدی نشان داد، که ما نگاهمان نباید به عوارض خروج از کشور ایجاد درآمد باشد چرا باید عوارض خروج از کشور کسب نیست، بلکه باید این پول صرف تامین منافع کشور در جهت توسعه گردشگری داخلی و افزایش ورود گردشگران خارجی به داخل کشور می باشد. حوزه گردشگری اقدامی متقابل در جهت تامین منافع کشور بوده و باید به عنوان یک اصل مهم بر شمرده سود.
۱ نظرات