خبرهای تازه از پلیس فتا در دنیای مجازی
سردار هادیان فر، رئیس پلیس فتا گفت: کانال ها و تلگرام در رصد پلیس فتاست و با همکاری که با تلگرام و سرورهای آن داریم فعالیتهای کانال های مجرم فیلترینگ خواهد شد.
وی در حاشیه نشست «پی جویی مؤثر و کارآمد جرایم سایبری» درباره مصوبه جدید دولت برای کانال های بیش از ۵هزار نفر بیان کرد: وزارت ارشاد باید کانال های دارای بیش از ۵ هزار عضو را سامان دهی کرده و شاید در ۱۰روز آینده، وزارت ارشاد، سایتی را برای سامان دهی تأسیس و فعال کند. در این راستا ادمین کانال باید خودش را معرفی کرده که احصای هویت شود. با الی گشت همراه شوید:
مطالب مرتبط: مجوز کانال های تلگرام به کجا رسید برای امنیت بیشتر در فضای مجازی چه کنیم؟
وی تاکید کرد: از ۱۵۲ پیام رسان در دنیا ۵۲ پیام رسان فعال هستند که ۳۰مورد آن باید در ایران فیلتر شوند. امروز در شبکههای اجتماعی فعال در موبایل، پایه ۶۶ درصد جرایم در تلگرام اتفاق میافتد، ۲۰ درصد هم در اینستاگرام و کمتر از دو درصد در واتس اپ، جرایم وجود دارد.
رئیس پلیس فتا گفت: باید سرور دسترسی در اختیار ما باشد درحالیکه سرور تلگرام و واتس اپ و اینستاگرام در اختیار ما نیست و تمایلی به دسترسی دادن به ایران ندارند. در شورای عالی فضای مجازی به آنها فرصت داده شده است که امیدواریم تا سال آینده از ظرفیت های بومی خودمان استفاده ببریم.
وی خاطرنشان کرد: امسال ۶۰ درصد جرایم فضای مجازی به برداشتهای غیرمجاز معطوف شده است و بیش از ۸۶ درصد از این پرونده ها به نتیجه رسیده است. آخرین پرونده در تهران بود که هکر اطلاعات بانکی ۸۰۰ مشتری یک بانک خصوصی را هک کرده بود. فعلا بررسی ها در حال انجام است که متوجه شویم آیا کارمندان بانک با آنها همکاری داشتند یا نه؟
هادیان فر گفت: توانستیم یک باند قماربازی آنلاین را هم نابود کنیم که ۲۳ میلیارد تومان کلاهبرداری و قماربازی داشت و تاکنون ۳هزار و ۳۲۳ کانال در حوزه قماربازی شناسایی شدهاند. در داخل و خارج ۲۴۸ پرونده قضایی تشکیل شده و ۱۸۴ نفر دستگیر شده اند و پول ها بلوکه شده است. رسانه ها باید با پلیس فتا همکاری بیشتری داشته باشند. باید بررسی شود که بانک ها چرا به قماربازها درگاه می دهند. نامه زده ایم که درگاه های اینترنتی به نظام بندی مدون و منسجمی برسد.