مسابقه هیجان انگیز پرواز با لباس بالدار

رقابت انسان های بالدار

انسان از دیرباز رویای پرواز داشته و همیشه به دنبال راهی بوده که این آرزو را محقق کند. وینگ سوئیت (Wingsuit) یا لباس بالدار اختراعی است که به انسان اجازه می دهد واقعا مثل یک پرنده در آسمان پرواز کند. با استفاده از این لباس ها می توان مثل سوپرمن در آسمان پرواز کرد. پرواز با لباس بالدار به حدی  محبوب و پرطرفدار شده که به یک رشته ورزشی مفرح و ماجراجویانه تبدیل شده و چند سالی است که مسابقاتی برای رقابت بین این پرندگان! برگزار می شود. شرکت رد بول که همیشه در رشته های ورزشی هیجان انگیز ردپایش پیدا می شود در این مورد نیز یکی از سردمداران برگزاری رقابت‌هاست. با الی گشت همراه باشید تا در مورد این رقابت هیجان انگیز بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
هیجان پرواز با لباس بالدار
خودتان رو برای پرش‌ هایی باورنکردنی آماده کنید! + ویدئو

شرکت رد بول از سال ۲۰۱۴ این مسابقات را با فرمتی بدیع و جذاب برگزار کرده است. در این نوع رقابت ها چهار شرکت کننده در یک رقابت حذفی شرکت می کنند. محل برگزاری این مسابقت معمولا طبیعت بکر و وحشی و جنگل های سرسبز است که بر جذابیت و هیجان این رقابت می افزاید. دو سال اول این مسابقه در کالیفرنیا برگزار شد. سال گذشته این مسابقات به آریزونا منتقل شد و حدود ۴۰ ورزشکار از ۱۸ کشور و ۵ قاره در این رقابت ها شرکت کردند.

مسابقه پرواز با لباس بالدار به این صورت برگزار می شود که ۴ شرکت کننده به نوبت از هلیکوپتر در ارتفاع ۷۵۰۰ فوت (۲۲۸۶ متری) از سطح زمین به پایین می پرند. به کمک چند هلیکوپتر، گیت ها یا دروازه هایی در فواصل و ارتفاع های متفاوت در آسمان به طور معلق قرار داده شده است. شرکت کنندگان باید موقع پایین آمدن از مسیری پرپیچ و خم بگذرند و از تمام این گیت ها عبور کنند. اگر شرکت کننده ای زودتر از همه از خط مسابقه بگذرد اما تمام گیت ها را رد نکرده باشد به عنوان برنده اعلام نمی شود. برنده نهایی کسی است که هم سریع تر به خط نهایی برسد و هم اینکه از تمام گیت ها به طور صحیح عبور کند.

تمام گیت ها مجهز به دستگاه جی پی اس هستند و در لباس بالدار شرکت کنندگان نیز یک دستگاه ردیاب تعبیه شده تا به طور دقیق مشخص شود که آیا هر شرکت کننده به طور صحیح از گیت عبور کرده یا نه. سیستم های کامپیوتری که روی زمین مستقر هستند اطلاعات را بلافاصله دریافت می کنند و همان لحظه قضاوتشان را در مورد فرد برنده اعلام می کنند.

به گفته داوران و شرکت کنندگان اینکه هم زمان هم سریع ترین باشی و هم تمام گیت ها را رد کنی واقعا به مهارت خلبانی و هدایت پرواز افراد بستگی دارد. از آنجا که این رقابت ها طرفداران بسیاری پیدا کرده هر سال رقابت تنگاتنگ تر و مسابقه هیجان انگیزتر می شود و شرکت کنندگان مجبورند برای برنده شدن مهارت های پروازی خود را بالا ببرند. علیرغم هیجان زاید الوصف این نوع پرواز تمام اقدامات ایمنی و احتیاطی برای حفظ امنیت شرکت کنندگان رعایت می شود تا این رقابت بدون حادثه و در امنیت کاملا برگزار شود. لباس بالدار هر ورزشکار مجهز به دو چتر نجات است تا حداکثر ایمنی اعمال شود. یکی چتر نجات اصلی و دیگری چتر نجات ذخیره. در صورتی که فرد به هر دلیل نتواند چتر نجات اصلی را باز کند چتر ذخیره به طور اتوماتیک باز می شود.

پرواز با لباس بالدار

پرواز با لباس بالدار یا وینگ سوئیت، یک رشته ورزشی پروازی کاملا مدرن است که ورزشکاران با پوشیدن نوعی خاصی از لباس با یکدیگر به رقابت می پردازند. لباس بالدار در اواخر دهه ۱۹۹۰ اختراع شد و طراحی آن به گونه ای است که فاصله بین دست ها و پاها را می پوشاند تا با گیر انداختن نیروی باد امکان پرواز و معلق ماندن در هوا را به فرد بدهد. لباس بالدار یا وینگ سوئیت به دلیل شباهتی که با سنجاب های پرنده، خفاش و بتمن دارند به نام لباس های سنجاب پرنده ای، لباس خفاشی و لباس بتمنی نیز شهرت دارند. در این نوع پرواز لازم است فرد دارای مهارتهای پروازی بالایی باشد. معمولا برای آمادگی برای این نوع ورزش، لازم است مدتی را به تمرین سقوط با چتر نجات اختصاص داد تا مهارت های مورد نیاز کسب شود. در این نوع ورزش، فرد پرنده پس از پوشیدن لباس بالدار معمولا از یک صخره یا ارتفاع بلند، یا هلیکوپتر خود را به پایین پرت می کند. بر خلاف سایر پرش ها که بلافاصله چتر نجات باز می شود، این نوع لباس بالدار کمک می کند تا فرد بتواند چند دقیقه ای واقعا پرواز کند و مسافت نسبتا طولانی را با سرعت زیاد طی کند. این لباس ها با الهام از آناتومی پرندگان طراحی شده و درست مانند پرندگان می توان با استفاده از نیروی باد در زیر بال ها پرواز کرد ودر آسمان حرکت کرد.  پرواز با لباس بالدار معمولا سرعت بالایی پیدا می کند و به همین دلیل مهارت و کنترل فرد پرنده اهمیت بالایی دارد. این نوع پرواز معمولا با استفاده از چتر نجات پایان می یابد

منبع: .redbull.com

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان