ویندوز RT از همان ابتدای معرفی محکوم به نابودی بود و سرنوشتش به این سمت پیش می رفت.
به موفقیت رساندن دستگاههایی که مانند گجتهای ویندوزی بودند اما قادر به اجرای اپلیکیشنهای پرکاربرد مانند Chrome ،iTunes و Photoshop نبودند، کار سادهای نبود. پروژهی اجرای Windows RT در گجتهای مایکروسافت با شکست روبرو شد و کمپانی مایکروسافت سال گذشته به صورت رسمی سیستم عامل نام برده را متوقف کرد. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: ایرانی ها به چه نوع گوشی هایی علاقه دارند؟! ناامنترین ابزار ارتباطی دنیای مجازی را بشناسید
اما چندی پیش این کمپانی خبری بسیار خوب برای طرفداران ویندوز اعلام کرد؛ قابلیت اجرای نسخهی کامل ویندوز ۱۰ و اپلیکیشنهای مرتبط با آن بر روی پردازنده های ARM. تولیدکنندگان دستگاه های ویندوزی بهزودی قادر می سازد PC-ها، تبلت ها و دیگر دستگاه های ویندوزی را به قابلیت اجرای کامل ویندوز ۱۰، منتها روی «پردازنده های مبتنی بر معماری ARM» تجهیز سازند. این قابلیت، افزایش عمر باتری، کاهش اتلاف دما و دیگر مزیتهای معماری ARM را برای نسخهی کامل ویندوز ۱۰ به ارمغان خواهد آورد.
قابلیت جدید، امکان اجرای بهترین برنامههای ویندوز ۱۰ نسخهی X86 و همچنین اپلیکیشن های خارج از رابط کاربری مترو را به دستگاههای آینده مبتنی بر معماری ARM هدیه خواهد داد.
این قابلیت به خودی خود شگفتانگیز و تحسین برانگیز است. جدای از کمک به در هم شکستن مرزهای چیپ ARM در آینده، مایکروسافت فشار خود را بر اینتل جهت تولید چیپ هایی با مصرف کمتر در محصولات پایین رده و میان رده، افزایش می دهد. منتها این خبر، با وجود جذابیت نمیتواند بهترین خبر برای طرفداران ویندوز ۱۰ موبایل محسوب شود.
اوایل سال جاری در مصاحبهای که ماری جو فولی با تری مایرسون ترتیب داده بود، از مایرسون در مورد ادامه پشتیبانی از ویندوز ۱۰ موبایل سوالی پرسیده شد و اینکه با توجه به رکود بازار موبایل و سهم نزدیک به صفر مایکروسافت از این بازار، آیا توجیهی برای حمایت از ویندوز ۱۰ موبایل باقی می ماند؟
مایرسون پاسخی کامل به این سوال داد که به این شرح است؛ «اساساً دو مورد منحصربه فرد در خصوص ویندوز موبایل هست؛ یکی ارتباط cellular و دیگری وجود پردازنده ARM و من فکر میکنم هردوی این موارد در چشم انداز آینده شرکت نقش دارد؛ لذا ما سرمایه گذاری روی cellular و ARM را ادامه می دهیم. البته نمی توانم بگویم چه نوع دستگاه هایی، منتها از دیدگاه من چندین دستگاه ویندوزی را که مجهز به چیپ ARM هستند و از ارتباط cellular پشتیبانی میکنند، در آینده می بینیم.
توقف سرمایه گذاری روی چنین مواردی سخت است، بهتر است بگویم بسیار بسیار سخت خواهد بود که از نو شروع کنید و در مایکروسافت تعداد انگشت شماری از این توقف های کذایی را می توان پیدا کرد. گاهی اوقات که سرمایهگذاری شما روبه رشد است، راه آسانی در پیش دارید؛ منتها وقتیکه سرمایهگذاری شما به دلیل استراتژی های بهخصوص مانند مواردی که اکنون بحث شد، رو به افول می گذارد، مردم شروع به زیر سوال بردن میکنند، مانند سوالاتی که شما مطرح کردید. اما حتی میان مخاطبان شما نیز فکر نمیکنم شائبهای در مورد اینکه پردازنده های ARM و ارتباط cellular در آینده تأثیرگذار هستند، باشد.»
به طور خلاصه مایرسون این موضوع را، که حمایت مایکروسافت از ویندوز ۱۰ موبایل جزئی از استراتژی آن ها است یا خیر، به چالش کشید. شرکت این اعتقاد را دارد که این موضوع در زمینه موبایل بهجایی نمی رسد؛ لذا تصمیم به سرمایه گذاری روی توسعه دستگاههای مبتنی بر ARM و ارتباط cellular گرفته است. حال که ویندوز ۱۰ بهصورت کامل امکان اجرای روی دستگاه های مبتنی بر پردازنده های ARM را دارد، در آینده چه انگیزه ای باید مایکروسافت را راغب به حمایت از ویندوز ۱۰ موبایل کند؟
ویندوز ۱۰ موبایل تنها از اپلیکیشن های Windows Store پشتیبانی خواهد کرد. درحالیکه نسخه کامل ویندوز ۱۰ و همچنین ویندوز ۱۰ در Xbox از اپلیکیشن های Universal نیز پشتیبانی می کنند؛ منتها هدف اصلی این سیستم های عامل، اجرای اپلیکیشن های موبایل نیست بلکه اجرای نسخه اصلی اپ های دسکتاپ یا بازی های قدرتمند ویدیویی است. ویندوز ۱۰ موبایل تنها بخشی به شمار می رود که تحت تأثیر عملکرد ضعیف Windows Store قرار گرفته است.
مایرسون در گفت وگو با The Verge توضیح می دهد: «پلت فرم Universal app رویکرد آینده ما به حساب می آید و از یک سو این مساله بسیار حیاتی است که تمام اپلیکیشن هایی که در طول ۲۵ سال گذشته برای ویندوز نوشته شدهاند، به بقای خود ادامه داده و بدون کوچک ترین مشکلی روی ویندوز اجرا شوند.
وقتی شواهد را کنار یکدیگر می گذاریم، بدون شک آینده از آن نسخه کامل ویندوز ۱۰ است که حالا به صورت کامل، امکان اجرا روی دستگاهها با پردازنده مبتنی بر ARM نیز وجود دارد.»