وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تشکیل خواهد شد

وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

به نقل از خبرگزای ایرنا، روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تبدیل سازمان میراث فرهنگی کشور به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موافقت کردند. از میان نمایندگان، ۱۳۷ نفر رای موافق، ۴۱ نفر رای مخالف و و یک نفر به این طرح رای ممتنع دادند.  در ادامه این مطلب با مجله گردشگری الی گشت همراه باشید تا شما را در جریان جزئیات این خبر قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
تلاش سازمان میراث فرهنگی کشور برای توقف حراج اشیای تاریخی ایران در لندن
معرفی سازمان میراث به عنوان برترین دستگاه دولتی کشور
مقدمه ای بر گردشگری فرهنگی

روز چهارشنبه ۱۰ مرداد ماه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی مجلس، طرح یک فوریتی تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تصویب کردند. لازم به ذکر است که از میان ۱۹۵ رای داده شده به این طرح، ۱۳۷ رای موافق، ۴۱ رای مخالف و ۱ رای، رای ممتنع بودند. این طرح بعد از چندین سال و با کش و قوس ها فراوان سرانجام روز گذشته به تصویب رسیده است.

در ماده واحده این طرح دقیقا چنین نوشته شده است:

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تمامی اختیارات و وظایفی که به موجب قوانین و مقررات دارا است، با رعایت بند د ماده ۲۹ قانون مدیریت خدمات کشوری و بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبدیل می شود و بار مالی ناشی از تغییر عنوان ازمحل منابع داخلی و صرفه جویی تامین می شود.

همچنین در تبصره ۱ این ماده مقرر شده است که نیروی انسانی کنونی سازمان میراث فرهنگی و کلیه اموال و امکانات موجود در آن، در اختیار وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گیرد. تبصره دوم این ماده بدین شرح است:

شرح وظایف این وزارتخانه مطابق قوانین مورد عمل سازمان مذکور خواهد بود و دولت موظف است تغییرات در شرح وظایف وزارتخانه جدید را حداکثر ظرف مدت یک سال برای تصویب به مجلس ارائه دهد. در نهایت در تبصره سوم به عدم افزایش تعداد نیروی انسانی سازمان، امکانات و بار مالی ناشی از آن ها اشاره شده است.

ناگفته نماند که این طرح باید در جلسات شورای نگهبان بررسی شود و در صورت تایید این شورا، دولت محترم تا ۳ ماه فرصت خواهد داشت تا وزیر جدید این وزارتخانه را معرفی کند. به هر حال هرچه که باشد، امیدواریم این طرح بتواند وضعیت نابسامان گردشگری کشورمان سر و سامان دهد و شاهد آن باشیم که این صنعت درآمد زا در کشورمان، روز به روز تخصصی تر شود و رونق بیشتری بگیرد.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟