نمایشگاه کشفیات باستان شناسی در طول چهار دهه
رئیس موزه ملی از برگزاری نمایشگاه کشفیات باستان شناسی ایران در طول چهار دهه اخیر خبر داده و گفت: ۲۶۰ اثر تاریخی از ۱۱۸ محوطه تاریخی در بازدید عموم قرار می گیرد. بر اساس گزارش ایرنا، جبرئیل نوکنده روز سه شنبه در شانزدهمین گردهمایی باستان شناسی ایران که در تالار همایش موزه ملی برگزار شد، از افتتاحیه نمایشگاهی با عنوان چهار دهه میراث باستان شناسی ایران در محل موزه ملی خبر داد و گفت: سازمان میراث فرهنگی به مناسبت پاسداشت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و با حمایت و پیگیری های مستمر اداره کل موزه ها و اموال منقول تاریخی و با همکاری فرماندهی یگان حفاظت این نمایشگاه را برگزار می کند. با الی گشت همراه شوید تا در مورد خبر برگزاری نمایشگاه کشفیات باستان شناسی ایران در طول چهار دهه بیشتر بخوانیم.
مطالب مرتبط: شانزدهمین گردهمایی باستان شناسی کشور با حضور ۹ کشور خارجی خانه ذوالفقاری، موزه باستان شناسی زنجان آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)
او افزود : بر اساس تصمیمات اولیه، مقرر شد از محوطه های کاوش شده در طول ۴۰ سال اخیر از هر استان کشور ۱۰ اثر تاریخی به تهران ارسال شود. وی با اشاره به این که برخی از استان ها در همان روزهای آغازین با هماهنگی های لازم آثارشان را ارسال کردند، ادامه داد: از مجموعه ۳۸۸ قلم آثار رسیده هیات کارشناسی۲۶۰ اثر را بر اساس فاکتورهای علمی و نمایشگاه انتخاب کرد. نوکنده گفت: نمایشگاه کشفیات باستان شناسی در طول چهار دهه دربرگیرنده آثاری با قدمت بیش از ۲۰۰ هزار سال پیش تا قرون میانی اسلامی است و نتایج یافته های ۱۱۸ محوطه تاریخی که در طی چهار سال اخیر مورد کاوش های علمی و پژوهشی باستان شناسی قرار گرفته اند می باشد. وی همچنین افزود: از سوی دیگر شانزدهمین همایش باستان شناسی و ارائه دستاوردهای علمی باستان شناختی و نتایج پژوهش های میدانی همواره یکی از مهمترین رویداد های باستان شناسی کشور شمرده میشود.
نوکنده با بیان این که مطالعات باستان شناسی خاستگاه تمدن و فرهنگ ها را روشن می کند، افزود: با مستند سازی می توان به انتقال دستاوردها و تجربه های پیشینیان، مسیر آینده را برای بشر روشن کرد که بدون شک یکی از راه های توسعه و حل مشکلات عصر جدید اتکا به پیشینه تاریخی و موارد فرهنگی این مرز و بوم است. وی ادامه داد: انجام مطالعات و پژوهش های باستان شناسی و ارائه مدارک مستند به باستان شناختی میتواند، نقش موثری در این زمینه ایفا کند و بر پایه آن تعامل و تقابل فرهنگ در طول تاریخ دست یافت. وی با اشاره به این موضوع که آنچه از گذشته برای ما باقی مانده زیبا است، اضافه کرد: در رسالتی که بر دوش باستان شناسان قرار دارد این است که نتایج این بررسی های دقیق علمی به نسل های آینده عرضه شود. وی با بیان این که می توان با بهره گیری از این دستاوردها رونق و شکوفایی کشور را به عرصه ظهور رساند، ادامه داد: شانزدهمین گردهمایی باستان شناسی ایران و گشایش نمایشگاه کشفیات باستان شناسی در طول چهار دهه در حالی آغاز میشود که فاصله چندانی با بهار طبیعت نداریم.
وی اضافه کرد: آثار تاریخی این نمایشگاه آثاری از شمال، جنوب، شرق و غرب کشور است. نوکنده گفت: در این نمایشگاه دانش، فرهنگ قوم و اجدادی خودمان را مرور می کنیم در عین حال این رنگین کمان قومیت و فرهنگی به ما یاد آوری می کند که همه تنوع و گستردگی، در یک هویت و وحدت ملی به نام ایران قرار گرفته است. که عرصه خودباوری و رشد و سازندگی با اتکا بر چنین ظرفیتهای فرهنگی و قومی است. شانزدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران با حضور ۹ کشور خارجی در حال برگزاری بوده و در این گردهمایی سالانه باستان شناسی، ایران باستان شناسان ایرانی و خارجی از کشورهای ژاپن، دانمارک، ایتالیا، آلمان، اتریش، فرانسه، چین، گرجستان و کانادا حضور دارند.