افزایش سفر گردشگران چینی در سال نو به ایران

مهاجرت چینی ها به ایران

با توجه به اینکه در کشور چین سال نو آغاز شده و چینی ها در تعطیلات سال نوی خودشان هستند، مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری از آغاز پروژه نفوذ به بازار چین با اجرای طرح سال نو چینی در ایران، خبر داد. همانطور که می دانید ایران با توجه به جاذبه های گردشگری، تاریخی و طبیعی بسیاری که دارد جز مقاصد اصلی برای سفر به محسوب می شود و سال نو چینی ها از مهمترین تعطیلات سنتی مردم این کشور است که سالانه در ماه بهمن جشن می گیرند و از آن با عنوان جشنواره بهاره نیز یاد می شود. همانطور که می دانید جمعیت کشور چین بسیار بالاست و از این بین سالانه ۳۰۰ میلیون چینی هستند که قصد سفر دارند و این می تواند برای ایران فرصت مناسبی باشد تا پذیرای گردشگران چینی باشد. در ادامه همراه با مجله ی گردشگری الی گشت باشید تا درباره موج مهاجرت چینی ها به ایران و اطلاعاتی که مدیر کل تبلیغات و بازاریابی گردشگری داده است صحبت کنیم.

مطالب مرتبط:
آب رودخانه هیرمند به تالاب خشکیده هامون رسید
جزئیاتی از افتتاح نمایشگاه فرش ایرانی در بغداد
تقویت امکان اقامت گردشگران در مقاصد جنوبی کشور

سال نو چینی ها یکی از مهمترین رویدادهایی است که در این کشور رخ می دهد و در این مدت زمان چینی ها برای تعطیلات خودشان برنامه های سفری بسیاری دارند. مردم چین از زمان ترقی اقتصاد این کشور بیشتر به سفرهای خارجی روی آورده اند، اداره ملی جهانگردی چین گزارش کرده در فستیوال بهاره سال ۲۰۱۸ حدود ۷ میلیون چینی به خارج از کشور سفر کردند که هر یک دست کم ۱۵۰۰ دلار خرج کرده اند.

با توجه به آماری که سازمان های گردشگری دنیا بدست آورده اند چینی ها جز ولخرج ترین گردشگران جهان شناخته شده اند. بر اساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی مشخص شده است که گردشگران چینی در سال ۲۰۱۷ با هزینه ای برابر با ۲۵۸ میلیارد دلار به گردشگری پرداخته اند. از همین رو کشورهای زیادی هستند در سراسر دنیا که با صدور ویزای رایگان و یا تخفیف های خدماتی سعی دارند هر سال دایره جمعیت گردشگران چینی را در جغرافیای خود بزرگ تر کنند.

در جشنواره ی بهاره یا همان سال نو چینی ها که تقریبا ۱۰ روز طول می کشد و این موضوع نه تنها برای کشور خودشان بلکه به نفع کشورهایی نظیر هنگ کنگ، ژاپن، تایوان، برونئی، کره شمالی و کره جنوبی، مغولستان، نپال، بوتان، ویتنام، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیپین، موریتانی، تایلند و در چند سال اخیر اروپای شمالی و آمریکا است. ایران نیز پس از آن که در سال ۲۰۱۱ موفق شد اعتماد اداره ملی جهانگردی و آژانس های چین را جلب کند و به فهرست مقاصد امن این کشور اضافه شود و امسال به جمع کشورهایی که در سال نو چینی، پرچم های سرخ را برای میزبانی از گردشگران این کشور برافراشته اند، پیوسته است.

مدیر کل تبلیغات و بازاریابی گردشگری، محمد ابراهیم لاریجانی در این خصوص خبر داد که که ایران با سرو غذاهای چینی، اجرای کنسرت های موسیقی سنتی، نمایش سفال های آبی و سفید و خوش آمدگویی با پرچم های قرمز و به زبان چینی، همانند دیگر کشورها به استقبال چینی ها در سال نو آن ها می باشد.

در واقع ابراهیم لاریجانی این طرح را بخشی از پروژه ی نفوذ ایران به این بازار دانست و در دفتر تبلیغات و بازاریابی در سه ماه گذشته برنامه ریزی آن را با همکاری شرکت هواپیمایی ماهان مطرح نمود و به صورت آزمایشی قرار است که آن را انجام دهند.

در ادامه لاریجانی گفت: تعطیلات سال نو چین که تاریخ ثابتی در تقویم ندارد، امسال از ۱۶ بهمن ماه (۵ فوریه) آغاز شده و به مدت ۱۰ روز ادامه دارد که پیش از آغاز آن، تبلیغاتی در چین انجام شد. شرکت هواپیمایی ماهان نیز با مشورت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بسته سفر به ایران را از طریق ۱۰۰ آژانس گردشگری چینی همکار، عرضه کرد که طبق آخرین آمار ۱۰ تا ۱۵ گروه ۲۵ تا ۷۰ نفره برای سفر به ایران قطعی شد که از ۱۳ بهمن ماه در کشورمان به سر می برند.

همچنین مدیر کل تبلیغات  بازاریابی گردشگری در خصوص زمینه سازی های لازم برای ورود گردشگران چینی به کشور این چنین اظهار نظر کرد: حمل و نقل ارزان، صدور آسان روادید در فرودگاه، ارائه تخفیف در هتل ها، رستوران ها، موزه ها و مراکز فروش صنایع دستی از جمله تسهیلاتی بوده که با مشارکت استان های تهران، یزد، اصفهان، فارس و کرمان برای جذب گردشگران چینی اختصاص داده شده است. با توجه به این موضوع برچسب هایی طراحی شده اند که در مراکز مشخصی نصب هستند و در واقع گویای ارائه تخفیف به گردشگران چینی در فستیوال بهاره یا جشن سال نو چینی ها است.

البته با توجه به این که عدد گردشگران چینی که تعطیلات خودشان را در ایران سپری می کنند ممکن است بزرگ نباشد اما باید توجه داشته باشید که ما هم به دنبال عددی بزرگ نبودیم، بلکه می خواهیم آرام پیوسته کشورمان را بشناسند و در طول سال برنامه های مختلفی به سمت ایران داشته باشند نه تنها در جشن سال نو بیایند و تا سال دیگر خبری از گردشگر چینی در ایران نباشد.

به گفته مدیرکل تبلیغات و بازاریابی گردشگری، پکیج سال نو در چین سر و صدای زیادی کرده و توجه ها را به خود جلب کرده است. لاریجانی اضافه کرد: این دفتر فعالیت در بازار چین را خیلی جدی آغاز کرده، مطالعاتی را انجام داده که وارد فاز اجرایی شده و نقشه راهی را تهیه کرده است. برای دیجیتال مارکتینگ، اینفلوئنسرها و چهره های شناخته شده ی این کشور نیز برنامه ریزی کرده ایم و ایده های مختلفی در دست اجرا است.

همچنین لاریجانی در پایان صحبت های خود گفت: اجرای پروژه های مشابه در بازارهای عمان و آذربایجان هم در حال اجرا است و در حال حاضر عراقی ها مهمترین بازار هدف گردشگری در ایران محسوب می شوند.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟