ممنوعیت ورود به دماوند
بر اساس اخباری که در این چند روزه منتشر شده است، ورود به قله ی دماوند تا اطلاع ثانوی برای همه ی افراد اعم از عموم ممنوع می باشد. مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران با اعلام این خبر به خبرگزاری ها، اعلام نمود که به دلایلی که در طی مطلب آن ها را ذکر خواهیم کرد، ورود عموم و اغیار، تا اطلاع ثانوی به این قله ممنوع است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به تفصیل برای شما به بیان خبر ممنوعیت ورود به دماوند می نماییم.
مطالب مرتبط: ۵ مهر «روز جهانی گردشگری»: فرصتی برای توسعه پایدار صنعت توریسم اعلام بازدید رایگان موزه ها در روز جهانی جهانگردی کوالالامپور پایتخت کتاب جهان در سال ۲۰۲۰
در راستای خبر ممنوعیت ورود به دماوند تا اطلاع ثانوی، آقای حسینعلی ابراهیمی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران اعلام کردند که این تصمیم در پی عدم همکاری سازمان های مسئول برای ساماندهی این قله و ورودبه آن اتخاذ شده است و به همین علت، به عرصه ی طبیعت ملی دماوند از ارتفاع ۴۵۰۰ متر تا قله ممنوع اعلام شده است.
آقای حسینعلی ابراهیمی در خصوص ممنوعیت ورود به دماوند در خصوص گردشگران و کوهنوردان بیان نمودند که این حکم با دستور استاندار مازندران و کار گروه استانی حفاظت و مدیریت دماوند داده شده است و باید بدانید که بنای این جلسات را ما از سال گذشته تشکیل داده ایم.
وی در ادامه افزود که: متاسفانه از گذشته برای ساماندهی دماوند برنامه ای توسط سازمان های مختلف اجرا نمی شود و روند ساماندهی بعد از تشکیل این کارگروه هم بسیار آهسته بوده است. ابراهیمی در ادامه ی خبر ممنوعیت ورود به دماوند با بیان این که مدیریت چندگانه ای برای قله ی دماوند اعمال می شد، خاطرنشان نمود که: ریاست کارگروه این کار را سازمان حفاظت محیط زیست برعهده گرفته بود و قرار بود با خطرات مختلفی که قله ی دماوند را تهدید می کند سایر دستگاه ها مقابله نمایند.
متاسفانه اقدام موثری از سایر دستگاه ها برای این تصمیم تا به حال دیده نشده است و به همین خاطر از این رو در طی نامه ای از طرف معاون عمرانی استاندار درخواست کرده ایم تا از ورود به محوطه ی طبیعی ملی قله دماوند با توجه به عملکرد نامناسب دستگاه های مختلف جلوگیری شود تا دستگاه ها نیز در ساماندهی این قله مشارکت بیشتری داشته باشند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران در ادامه ی سخنان خود درباره ی ممنوعیت ورود به دماوند تصریح نمودند که تا زمانی که در خصوص قله ی دماوند ساماندهی به صورت قانونی، مدون و مشخصی ایجاد نشود؛ ممنوعیت ورود به عرصه ی ملی قله دماوند برای همه ی اشخاص وجود خواهد داشت.
به عقیده ی ابراهیمی فعالیت ها در این عرصه باید سامان دهی و نظم دهی شوند و در نهایت ایشان ابراز امیدواری کردند که دستگاه های بهره بردار از این قله با آن ها همکاری لازم را داشته باشند. آقای ابراهیمی درباره ی ممنوعیت ورود به دماوند با بیان این مطلب که نمی توان فقط از عرصه ی ملی قله ی دماوند بهره برداری نمود و در عوض هیچ اقدامی هم برای آن انجام نداد، به خبرگزاری ها اعلام نمودند که: متاسفانه هم اکنون که ما در حال برگزاری این نشست هستیم، عده ای به بهره برداری نا مناسب و نادرستی از قله ی دماوند فکر می کنند.
همه باید توجه کنند که دماوند یک نعمت بزرگ برای همه ی ما است و این که فقط برای حمل کوهنوردان در این منطقه از چند دستگاه نیسان وانت و حیواناتی همچون قاطر استفاده شود به معنای ایجاد شغل برای جوامع بومی و محلی در این منطقه نیست.
وی در ادامه ی سخنانش درباره ی ممنوعیت ورود به دماوند تاکید نمود که به گفته ی مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مازندران باید قله ی دماوند در مجموع برای جوامع محلی با حفظ عرصه ی طبیعی، به یک مرکز ایجاد درآمد پایدار و اشتغال تبدیل شود. وی در ادامه ی اعلام جزئیات خبر ممنوعیت ورود به دماوند افزود که: متاسفانه اینگونه که امروزه از قله ی دماوند بهره برداری نادرست می شود در آینده ای نه چندان دور بی شک آینده ی قله ی دماوند را به خطر خواهد افتاد. ایشان از دلایل به خطر افتادن این عرصه ی طبیعی ملی، به تغییر کاربری اراضی، وجود دام مازاد، برداشت گیاهان دارویی و علفی به صورت بی ضابطه اشاره نمود.