دستاورد مردم و دولت چین، مقام نخست خریدهای اینترنتی
بررسی های اخیر در کشور چین حاکی از آن است که تقریبا ۸۵ درصد از مردم این کشور از طریق تلفن های همراه خود و اینترنت و بدون پول نقد اقدام به خرید می کنند که موجب شد تا چین مقام نخست خریدهای اینترنتی را به خود اختصاص دهد. با توجه به این آمار منتشره شده استفاده از نرم افزارهای متنوع جای خود را در بین مردم باز کرده و به این روند تسریع بخشیده است، آسان سازی فرآیند خرید آنلاین نیز به شهروندان کمک کرده است که بدون جابجایی پول از تلفن های همراه و کامپیوترهای شخصی برای خرید استفاده کنند. با الی گشت در ادامه همراه باشید.
مطالب مرتبط : آیا فروش هوای بسته بندی شده در چین واقعیت دارد؟ صدای ایران در کشور چین
در پی این اتفاق و هجوم مردم به این نوع خرید موجب شد تا کمتر به بانکها رجوع کنند، همچنین استفاده از نرم افزارهای تلفن همراه این امکان را به آنها داده است که بصورت آنلاین قبض های برق، آب و تلفن خود را پرداخت کرده و بتوانند حتی تراکنشهای مالی و تجاری را در موسسات و شرکتها با این نرم افزارها انجام دهند. آمار منتشر شده یک نظرسنجی از مردم چین نشان می دهد تقریبا ۸۴ در صد از آنها تمایلی به حمل پول نقد ندارند و تعداد اندکی تمایل به حمل وجه نقد دارند و فقط ۴ درصد مجبور به همراه داشتن آن هستند. علاوه بر این، در یک نظرسنجی دیگر که دربرگیرنده شش هزار نفر در ۳۲۶ شهر چین انجام شد، اغلب اعلام کرده اند که از اینکه از نرم افزارهای خرید آنلاین استفاده می کنند اطمینان دارند و با خیالی آسوده این کار را انجام می دهند.
حجم خرید سالانه با ارزشی برابر ۲۳ هزار میلیارد دلار
در بخشی از گزارشی که مرکز اطلاع رسانی و شیکه اینترنت این کشور منتشر کرده است، تعداد افرادی که از تلفن همراه برای پرداخت های خود استفاده می کنند در سال گذشته ۵۸درصد بیش از دو سال قبل بوده است. همچنین در گزارشی دیگر نیز اعلام کرده است که ارزش پرداخت های آنلاین توسط تلفن های همراه به بیش از ۲۳ هزار میلیارد دلار رسیده است که عمده این پردخت ها را توسط نرم افزار “ویچت” انجام داده اند. علاوه بر این نرم افزار، یکی دیگر به نام “علی پی” که شبیه به ویچت است و به دلیل اینکه در ۳۶۰ منطقه خارج از چین نیز کاربرد دارد، مشترکان زیادی را به خود اختصاص داده است، این نرم افزار نیز قادر است برای مسافرانی که در بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا اقدام به مسافرت می کنند، کارایی داشته باشد. در صنعت پرداخت الکترونیک با استفاده از تلفن همراه، چین در جایگاه اول نسبت به سایر کشورهای جهان است و قصد دارد این صنعت خود را رفته رفته به سایر کشورهای جهان صادر کند.
توسعه شبکه اینترنت
در راستای توسعه جهانی شبکه اینترنت و آسان سازی ارتباطات از طریق تلفن های همراه و تسهیل فرآیندهای خریدهای آنلاین، این کشور اعلام کرده است که در تلاش است با ۴۱۱ میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری کند. درواقع چین، یکی از بزرگترین سرمایه گذاران در حوزه فناوری اطلاعات است و قصد دارد در دهه آینده به منظور توسعه این بخش و فناوری نسل پنجم اینترنت، بصورت کلان سرمایه گذاری کند. چین پیشرو در ایجاد زیر ساخت های لازم برای سامانه اینترنت نسل پنجم است که پرهزینه ترین و بزرگترین شبکه اینترنتی در جهان می باشد. علاوه بر این چین از طریق وزارت فناوری اطلاعات خود اعلام کرده است که شکل گیری اولین شبکه های نسل پنجم اینترنت به تدریج از سال ۲۰۲۳ میلادی شروع خواهد شد و تا دو سال بعد برای توسعه آن سرمایه گذاری معادل ۳.۲دهم درصد از رشد تولید ناخالص داخلی را شامل خواهد شد.
در حال حاظر، چین بزرگترین بازار تلفن های همراه هوشمند در دنیا طبق آمار رسمی وزارت فناوری اطلاعات می باشد. همچنین تعداد مشترکانی که از تلفن های همراه نسل چهارم استفاده می کنند در این کشور بیش از ۸۴۳ میلیون ۷۰۰ هزار نفر رسیده است. پیش بینی ها حاکی از آن است که شکل گیری ابتدایی شبکه نسل پنجم در سال ۲۰۱۹ میلادی با تعداد مشترکانی نزدیک به ۳۱ میلیون نفر، صورت پذیرد. که این تعداد مشترکان در سالهای بعد از آن به ۶۰۰ میلیون نفر خواهد رسید.