مسیر گردشگری با دوچرخه در تهران ۲۹ دی ماه
روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱ تهران در جلسه ای بیان کرد که اولین مسیر گردشگری در مسیرهای تاریخی در پایتخت طراحی شده و در روز جمعه ۲۹ دی ماه همزمان با روز جهانی هوای پاک با حضور مدیران شهری افتتاح خواهد شد. او همچنین بیان کرد که امید است با افتتاح این مسیر گردشگری بتوانیم در صنعت توریست کشور گام موثری برداریم. الی گشت در ادامه بیشتر درباره مسیر گردشگری با دوچرخه در تهران توضیح خواهد داد، همراه ما باشید.
مطالب مرتبط: عید امسال با کمترین هزینه به کجا می توانیم برویم؟ شمس العماره، عمارتی باشکوه در قلب تهران
شهردار منطقه ۱۱، نصراله آبادیان درباره طراحی مسیر گردشگری با دوچرخه بیان داشت:
منطقه حصار ناصری که شامل طهران قدیم و بسیاری از آثار و بناهای این کلان شهر می شود، بیانگر هویت، معماری و هنر تاریخ ایران است. از همین برای این که بتوانیم صنعت گردشگری در تهران را رونق بدهیم اقدام به طراحی یک مسیر گردشگری با دوچرخه در منطقه ۱۱ شهر تهران نمودیم . همچنین وی در ادامه بیانات خود افزود: حفظ میراث فرهنگی و بسترسازی برای رونق گردشگری جز امور پر اهمیت برای این شهرداری منطقه ۱۱ محسوب می شود.
شهردار منطقه یازده ادامه داد برای این که بتوانیم از این پتانسیلی که در شهر تهران وجود دارد به نحو بهینه استفاده کنیم اقدام به ایجاد یک مسیر گردشگری با دوچرخه در بافت تاریخی پایتخت نمودیم تا هم در حفظ هوای پاک نقش مهمی داشته باشیم و هم بتوانیم انگیزه ای برای گردشگران به وجود آوریم تا از بناهای تاریخی شهر تهران دیدن نمایند. او همچنین ادامه داد که این مسیر گردشگری در ۲۹ دی ماه ۱۳۹۶ که روز هوای پاک است، به همراه مدیران کلان شهر افتتاح خواهد شد. آبادیان همچنین افزود که تا کنون ۴ مسیر برای گردشگری در منطقه ۱۱ طراحی نموده شد بود؛ اما این برای نخسین باری است که در شهر تهران گردشگری با دوچرخه در مسیرهای تاریخی طراحی شده است. در طی ماه های آینده در این محدود تورهای گردشگری گسترده این برگزار خواهیم کرد. و تلاش ما این است که بتوانیم خدمات و تورهای گردشگری را با مزیت های بیشتر به نسبت سال های قبل ارائه دهیم تا شرایط برای بازدید شهروندان و گردشگران از مکان های تاریخی تهران راحت تر و جذاب تر شود. بر اساس این گزارش اولین مسیر گردشگری با دوچرخه در بافت تاریخی شهر تهران شامل بازدید از میدان تاریخی حسن آباد، موزه ثبت احوال، خانه و موزه مقدم، خانه پروفسور عدل، موزه قرآن کریم، میدان حر و خانه تیمور تاش (موزه جنگ) می شود.
جاذبه های دیدنی در منطقه ۱۱ تهران
- موزه قرآن کریم
یکی از ارزشمندترین موزه های منطقه ۱۱ موزه قرآن است که وسعت آن به ۱۰ هزار متر مربع می رسد و به منظور نگهداری آثار برجسته و تداوم بخشی به فعالیت های قرآنی احداث گردیده است. این موزه در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ولی عصر(عج) واقع شده است.
- خانه انیس الدوله
یکی از ارزشمندترین عمارت های کلان شهر تهران خانه انیس الدوله است. خانه انیس الدوله دارای سبک معماری ایرانی بوده و در دوره قاجاریه ساخته شده است. این خانه ارزشمند هم اکنون در خیابان کمرگ قرار دارد.
- خانه و موزه مقدم
یکی از دلچسب ترین خانه های تاریخی تهران خانه و موزه مقدم است. همین که از در این خانه تاریخی وارد حیاط می شوید فراموش می کنید که در تهران هستید. مساحت این خانه برابر با ۲۱۱۷ متر مربع می باشد. خانه موزه مقدم در خیابان امام خمینی(ره) بعد از خیابان شیخ هادی واقع شده است.
- موزه ثبت احوال
اولین مرکز ثبت احوال کشور این روزها به عنوان موزه در شهر تهران مطرح می باشد. زمان ساخت آن همزمان با انقراض سلسله قاجار بوده است. بنای این ساختمان شامل دو طبقه و مساحت آن به ۷۸۰ متر می رسد. موزه ثبت احوال در خیابان امام خمینی (ره)، نرسیده به خیابان شیخ هادی واقع شده است.
- بازارچه چوبی
چهارسوق چوبی در خیابان فروزش از کوچه شهید رضایی مجد به سمت پایین قراردارد که با چوب به شکل مخروطی شکل مسقف شده است و به همین علت آن را چهارسوق چوبی نامند.چهارسوق در چهارراه قرار دارد. بازارچه تاریخی چهارسوق تهران (بازارچه سعادت) از جمله بناهای باقی مانده از تهران قدیم است که در تقاطع کوچه های زندی، توسلی، میثم و رضایی مجد واقع شده است.
- بازارچه نایب آقا
قدمت این بازارچه در تهران به ۱۰۰ سال می رسد و متعلق به اواخر دوره قاجار است. این بازارچه قدیمی و تاریخی دارای خصوصیات کامل و بارز یک بازارچه می باشد. برای دسترسی به این بازارچه باید به نزدیکی های کوچه رضایی امجد بروید.
- پل امیر بهادر
یکی از ارزشمترین خانه های شهر تهران که به دوران قاجاریه بر می گردد، خانه امیر بهادر است. این خانه متعلق به وزیر جنگ دوران مظفرالدین شاه قاجار بوده و در حال حاضر جزء اماکن و آثار فرهنگی تهران می باشد. عمارت امیر بهادر مانند دیگر عمارت های رجال دوره قاجاریه بسیار مفصل و بزرگ است و به روزگار خود در خور زندگی عریض و طویل وزیر دربار بوده است. این سرا شامل چند دستگاه خانه های بزرگ همچون اندرونی، بیرونی، دیوانخانه، حسینیه، حیاط خلوت، گرمابه، اصطبل و دیگر نیازمندیهای زندگانی این گونه افراد است.
- اولین ایستگاه آتش نشانی
اولین ایستگاه آتش نشانی تهران در سال ۱۳۰۷ در میدان حسن آباد واقع شده است.