مسجد تاریخی در ارجان بهبهان کشف شد

مسجد تاریخی ارجان

مسجدی که به اوایل دوره اسلامی تعلق دارد و در دل خاک مدفون بود توسط کاوشگران میراث فرهنگی در محوطه تاریخی ارجان در بهبهان کشف شد، این مسجد به عنوان مسجد ارجان در متون و اسناد تاریخی از آن یاد شده است. در این خصوص سرپرست هیئت کاوش های باستان شناسی ارجان اعلام کرد: این شهر که در دشت ارجان واقع شده است، اهمیت بسیار بالایی دارد و انسان ها در این منطقه از دوره عیلام نو حضور داشته اند. علاوه بر این کاوش ها، عکس‎های هوایی و تصاویر ماهواره‎ ی که از این منطقه گرفته شده، طرح یک مسجد و وجود آن را در این شهر تایید می کند. در این مطلب با الی گشت همراه باشید تا از جزییات این کشف تاریخی، مسجد تاریخی در ارجان بهبهان بیشتر مطلع شوید.

مطالب مرتبط:
کشف یک محوطه تاریخی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد در بوشهر
کشف گورستان تاریخی بزرگ در اصفهان
کشف یک گلوله توپ ۱۰۰ ساله در کاخ موزه چهل ستون

احسان یغمایی، سرپرست هیئت کاوش ارجان در خصوص مسجد تاریخی در ارجان بهبهان افزود: با توجه به بررسی های اولیه بر روی تصاویر هوایی، مشخص شد که این بخش از شهر می تواند آن چیزی باشد که در متون تاریخی از آن به عنوان مسجد ارجان نام برده شده و به همین منظور برای اطمینان و صحت داده های باستان شناسی با متون تاریخی، شروع به  کاوش‎های باستان شناختی کردیم. او نیز در ادامه بیان کرد که این مساجد جزو مساجد قرن اول یا دوم هستند که به سبک خراسانی طراحی شده اند به گونه ای که تراکم این ستون‎ها به جهت سبک و شیوه ای است که برای ایجاد سقف طراحی شده‎اند و مشهور به مساجد چهل ستونی هستند.

علاوه بر این و به گفته وی:

در این کاوش ها، سفال هایی نیز گشف شده که مربوط به قرون دوم و سوم هجری هستند زیرا اکثر آن ها دارای نشانه هایی از اواخر قرن‎ اول و دوم تا سوم هجری هستند، پس در انتهای بخش اول این کاوش می توان به طور نسبی تخمین زد که حداقل این مسجد به اوایل دوره اسلامی مربوط است. همچنین ایشان گفت که با توجه به انکه این کاوش ها در قسمت اسلامی این شهر است و عکس های ماهواره ای و تصاویر هوایی از قبل تهیه شده بود، این که مسجد تاریخی در ارجان بهبهان در این ناحیه واقع شده است به اثبات رسید و دو آرامگاه، حیاط و رواقی نیز در طی این کاوش ها کشف شد که آن دو آرامگاه احتمالا مربوط به بزرگان مسلمان آن روزگار بوده است.

ایشان در خصوص قدمت این مسجد ابراز داشت که در پایان کاوش های فصل دوم یا سوم، قدمت و تاریخ دقیق مسجد مشخص می گردد که آن را می توان از کتیبه ها و یا سایر اسناد به دست آورد. در فصل اول هدف فقط را شناخت ساختار معماری، مقایسه مسجد با سایر مساجد دوره اسلامی و یافتن تاریخ تقریبی مسجد است. همچنین او در نهایت گفت با توجه به شواهد موجود، این منطقه به احتمال زیاد  مسجد تاریخی در ارجان بهبهان، قدمگاه امام رضا (ع) بوده است و ایشان نیز در این مسجد نماز خوانده اند.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان