پروژه مرمت تخت جمشید
تخت جمشید یا پرسپولیس یکی از شهرهای ایران باستان است که امروزه ویرانه های باشکوه آن هنوز در ۱۰ کیلومتری شمال شهر مرودشت و ۵۷ کیلومتری شیراز قرار گرفته است. خوشبختانه مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید در گفتگویی از مرمت تخت جمشید خبر داده است. قرار است تیم مرمت گران و کارشناسان ایتالیایی وارد ایران شوند و پروژه مرمت تخت جمشید را انجام بدهند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد خبر مرمت شاهکار امپراتوری هخامنشیان صحبت کنیم.
همکاری تیم مرمت گران ایتالیایی
مطالب مرتبط: ایتالیایی ها از تخت جمشید حمایت می کنند تخت جمشید، اوج هنر و معماری باستانی ایران کدام کشورها بیشترین میراث جهانی یونسکو را دارند؟
آقای حمید فدایی، مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید خبر مرمت تخت جمشید توسط تیم مرمت گران ایتالیایی را اعلام کرده است. به گزارش خبرگزاری ایرنا و به نقل از روابط عمومی مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، تیم مرمت گران ایتالیایی قرار است از ۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد برای انجام پروژه مرمت تخت جمشید در ایران حضور پیدا کنند. این تیم ایتالیایی برای آغاز این پروژه به زودی وارد ایران می شوند.
حمید فدایی در مورد جزئیات این پروژه اظهار کرد: برطبق تفاهم نامه ای که بین پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور با تیم مرمت گران بدون مرز ایتالیایی صورت گرفته است قرار است تعداد از این مرمت گران برای انجام این پروژه روز هفتم اردیبهشت وارد ایران بشوند. از جمله بخش هایی که نیاز به مرمت و تعمیر دارند بخش هایی از پلکان جنوبی تجر و کاخ شورا هستند که در این نیم فصل در دستور کار تیم مرمت گران ایتالیایی قرار می گیرند.
تخت جمشید، شاهکار امپراتوری هخامنشیان
تخت جمشید یا پارسه یا پرسپولیس، پایتخت باشکوه و شاهکار امپراتوری و پادشاهی هخامنشیان بوده است. امروزه در این منطقه و شهر باستانی، کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در زمان پادشاهی داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول ساخته شده است و برای مدتی مدید، بیش از ۲۰۰ سال آباد بوده است. بر طبق اسناد تاریخی، در نخستین روز سال نو گروه های زیادی از کشورهای مختلف دنیا به نمایندگی از ساتراپی ها در تخت جمشید گردهم جمع می شدند و هدایا و پیشکش هایی را به پادشاه امپراتوری هخامنشیان ارائه می کردند. علاوه بر سه پادشاهی که نقش مهمی در ساخت این شاهکار داشته اند، اردشیر سوم نیز تعمیرات و تغییراتی در این بنای باشکوه انجام داده است. آرامگاه های اردشیر دوم و اردشیر سوم امروزه در کوهپایه شرقی تخت جمشید در دل کوه قرار گرفته است.
این شهر باستانی در سال ۵۱۸ قبل از میلاد به عنوان پایتخت امپراتوری هخامنشیان انتخاب شد. در سرتاسر این منطقه باستانی سنگ نبشته ها، گل نوشته ها و لوحه های مختلفی وجود دارند که مطالب مختلف روی آن ها نوشته شده است. در واقع، بخش اعظم اطلاعاتی که در مورد امپراتوری هخامنشیان و استقرار آن ها در تخت جمشید وجود دارد از همین منابع استخراج شده اند. گفته می شود که در دوران امپراتوری هخامنشیان در این دشت ۴۳۶۰۰ نفر ساکن بوده و زندگی می کرده اند. با این حال، به اعتقاد بسیاری از مورخان، اسکندر مقدونی در سال ۳۳۰ پیش از میلاد به ایران حمله کرد و متاسفانه این شاهکار شاهنشاهی را به آتش کشید. بخش زیادی از کتب، اسناد و مدارک و فرهنگ و هنر امپراتوری هخامنشیان با این کار از بین رفته و نابود شده است.
تخت جمشید از سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و یکی از شاهکار های دنیای باستان به شمار می رود. مرمت تخت جمشید توسط تیم ایتالیایی خبر خوشحال کننده ای است که در جهت حفظ و پاسداری از این بنای ارزشمند صورت می گیرد.