مارتین، رکورد اسنودن را شکست

افشای اسرار

پیمانکار NSA به اتهام سرقت حدود ۵۰۰ صفحه اسناد دولتی ازجمله اطلاعات محرمانه دفاع ملی توسط FBI دستگیر شد.

نزدیک به دو ماه پیش FBI یک پیمانکار سازمان NSA با نام هارولد توماس مارتین را بی ‌سروصدا دستگیر کرد. جرم وی سرقت تعداد زیادی اسناد محرمانه از آژانس امنیت ملی معرفی شد که در پی آن دستگیری وی را به دنبال داشت.

اکنون بر اساس اسناد دادگاه، سازمان FBI‌ بیان می‌کند، داده‌هایی بالغ بر ۵۰ ترابایت را از وی ضبط کرده ‌است. مارتین ۵۱ ساله این داده‌ها را طی دو دهه از رایانه‌های دولتی جمع‌آوری کرد. داده‌های به سرقت رفته شامل حداقل ۵۰۰ صفحه اسناد دولتی ازجمله اطلاعات محرمانه دفاع ملی است.

اگر همه داده‌های سرقت شده توسط مارتین در دسته محرمانه قرار گرفته‌باشند، این سرقت بزرگ ‌ترین سرقت از سازمان NSA در طول تاریخ بوده‌است حتی بسیار بزرگ ‌تر از افشاگری‌های ادوارد اسنودن.

بر اساس اخبار منتشر شده، مارتین همچنین ۶ جعبه امانات را نیز نگه داری می کرده است که شامل اسناد محرمانه و بسیار محرمانه بوده‌است. داده‌های به سرقت رفته همچنین شامل اطلاعات شخصی کارمندان دولتی بوده‌است. این داده‌ها مربوط به اطلاعات سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ بوده‌اند.

هنوز به طور کامل مشخص نشده است که مارتین چه اطلاعات دیگری را نیز به سرقت برده‌‌است اما بر اساس گزارش روز چهارشنبه روزنامه نیویورک تایمز، اسناد به سرقت رفته شامل ابزارهای نفوذ بسیار محرمانه سازمان NSA‌ نیز بوده‌است. این ابزارها اوایل امسال توسط گروه نفوذگری با نام Shadow Broker به‌صورت برخط انتشار داده شد. اوایل تابستان گروه Shadow Brokers بر این ادعا بود که به کارگزارهای سازمان NSA نفوذ کرده و داده‌های زیادی را سرقت کرده است.

به گزارش نیویورک ‌تایمز سازمان FBI مدارکی را کشف کرده‌‌است مبنی ‌بر اینکه ابزارهای نفوذ منتشره به‌صورت برخط در رایانه این پیمانکار نیز به دست آمده است.

خبرها حکایت از آن دارد که مارتین، مانند افشاگر معروف اسنودن، یکی از کارکنان سابق بوز آلن همیلتون بوده و باید همچنان زندانی باشد. دولت آمریکا به‌دلیل آنچه نقض قانون جاسوسی نام دارد از او شکایت کرده‌است. اگر این جرم علیه او به اثبات برسد احتمال حکم اعدام برای او وجود دارد.

مارتین مدارک آموزشی سطح بالایی دارد. او همچنین در دوره‌های آموزشی دولتی بسیاری در زمینه امنیت رایانه ازجمله رمزنگاری و ارتباطات امن شرکت کرده‌است.

این گمان وجود دارد که مارتین  در گذشته سرباز نیروی دریایی بوده و یک نرم‌افزار پیشرفته را به کار برده باشد که بدون نصب بر روی رایانه اجرا شده و به‌صورت ناشناس به اینترنت وصل شده است. این ابزار هیچ‌گونه ردپایی از خود بر جای نمی‌گذارد.

احتمالاً مارتین از سامانه ‌عامل TAILS و یا سایر سامانه‌ عامل‌های قابل بارگیری از طریق USB در ترکیب با Tor و یا یک VPN استفاده کرده‌است تا هیچ ردی از خود بر جای نگذارد.

انگیزه او مشخص نیست اما در میان اسناد به‌ دست‌آمده نامه‌ای به دست آمده که مارتین در سال ۲۰۰۷ به یکی از همکاران خود ارسال کرده و در آن یکی از منتقدان جدی راهکارهای امنیت اطلاعات در دولت بوده ‌است.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟