لغو سفر خارجی جریمه دارد!

لغو سفر خارجی جریمه دارد

از زمان شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، بسیاری از پروازها و سفرهای لغو شده و بسیاری دیگر از آنها نیز در حال لغو کردن پرواز، سفر و تورهای خود هستند. در همین زمینه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صرفاً با صدور بخش نامه ای برای ساز و کار لغو سفر، بدون پیش بینی وضعیت آینده، این موضوع را بحرانی اعلام کرده و از سازمان ها و آژانس های فعال در حوزۀ گردشگری خواسته تا اگر مسافری از ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ درخواست لغو سفر را دارد، بدون دریافت جریمه، نسبت به بازگشت وجه او اقدام شود. این سازمان همچنین اعلام کرده با توجه به اینکه دامنه و تبعات این اقدام مشخص نیست، شرکت ها بهتر است از هر گونه تعهد الازم آور برای سفرهای نوروزی خودداری کنند. در این صورت لغو سفرهای خارجی جریمه دارد.

در همین زمینه؛ برخی دفاتر و آژانس های گردشگری به مخالفت با بخش نامه برخواسته اند و اعلام کرده اند به دلیل وسعت ضرر و زیان وارده به دفاتر خدماتی، عودت وجه کامل تمامی وجوه دریافتی امکان پذیر نبوده و همین مورد موجب درگیری و شکایت بسیاری از مسافرین با برخی دفاتر خدمات گردشگری شده که در نهایت ادامۀ این روند می تواند موجب سلب فعالیت این دفاتر را در پی داشته باشد. منطق دفاتر فوق در عدم عودت کامل وجود دریافتی این است که هزینۀ پرداخت شده به گارگزاران خارجی غیر قابل برگشت است و مجموع خدمات پرداختی (شامل سفر، هتل، گشت و گذار، غذا و …) به صورت یک پکیج از طرف کارگزار خارجی فروخته شده و مبالغ آنها از چند ماه قبل از نوروز ۱۳۹۸ به کارگزار پرداخت می شود که به همین دلیل امکان لغو سفر خارجی وجود ندارد. تمامی خرید و فروش های نوروزی جهت تورهای خارجی طبق قوانین توریست جهانی انجام می شود و در مورد مشابه شیوع ویروس کورنا در چین، بسیاری از کارگزاران خارجی هزینه ای به دفاتر گردشگری چینی پرداخت نکردند. صرفاً توافق کردند که یا میزان جریمه کمتر شود و یا مبلغ تور نزد کارگزار خارجی بماند و مسافر امکان سفر تا یک سال دیگر را داشته باشد.

مطالب مرتبط:
کرونا چیست؟
بیانیه ماهان ایر درباره پروازهای چین

از منظری دیگر؛ برخی ایرلاین ها همچنان پروازهایی به نقاط مختلف دارند و هنوز برای عید نوروز اطلاعیه رسمی منتشر نکردند. این در حالی است که بسیاری از مسافرین از ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ درخواست لغو رزور پروازهای خودشان را اعلام کردند که نتیجۀ آن سوخت کامل پروازهای چارتری است. از طرفی برخی دیگر از همین دفاتر خدمات گردشگری معتقدند که به آنها اجازه مذاکره با طرف خارجی داده نمی شود تا بتوانند همانند دفاتر خدماتی چینی، زمان تورها را به آینده موکول کنند.

در همین زمینه حرمت ‌الله رفیعی؛ رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات هوایی و مسافرتی ایران در نامه ای به علی ‌اصغر مونسان؛ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرده:

مبالغی که برای خرید ویزا، خرید بلیط هواپیما، اتوبوس و قطارهای خارجی در کنار اقامت در هتل های خارجی پرداخت شده، غیر قابل استرداد است و دفاتر خدمات گردشگری عملاً امکان بازگشت عودت وجه این دسته از مسافرین را ندارند و با توجه به اینکه راهکار مناسبی برای الزام دفاتر خدمات هوایی در جهت استردارد وجوه دریافتی به مسافرین از طرف مراجع ذیربط اعلام نشده، دفاتر خدمات هوایی و گردشگری، با توجه به این حادثۀ ناگوار ملی به تنهایی امکان استرداد تمامی مبالغ فوق را به مسافرین ندارند.

با وجود تاکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ابطال بدون جریمۀ هزینۀ تمامی سفرها و لغو سفرهای خارجی، کماکان شاهدیم که برخی شرکت های هواپیمایی و دفاتر گردشگری از دستورالغمل فوق خودداری می کنند و به همین علت، دفاتر گردشگری و خدماتی بدون همکاری شرکت های هواپیایی داخلی و خارجی امکان لغو سفر و استرداد کامل مبالغ مسافرین را ندارند. البته برخی دیگر از شرکت ها و دفاتر گردشگری بدون هیچ گونه جریمه، مبالغ مورد نظر را به مسافرین مسترد کردند و به طور کلی در این شرایط باید تلاش شود بدون کسر جریمه مبالغ به مسافرین برگردد.

با وجود تاکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ابطال بدون جریمۀ هزینۀ تمامی سفرها، کماکان شاهدیم که برخی شرکت های هواپیمایی و دفاتر گردشگری از دستورالغمل فوق خودداری می کنند و به همین علت، دفاتر گردشگری و خدماتی بدون همکاتری شرکت های هواپیایی داخلی و خارجی امکان لغو سفر و استرداد کامل مبالغ مسافرین را ندارند. البته برخی دیگر از شرکت ها و دفاتر گردشگری بدون هیچ گونه جریمه، مبالغ مورد نظر را به مسافرین مسترد کردند و دراین شرایط باید تلاش شود بدون کسر جریمه مبالغ به مسافرین برگردد.

حرمت ‌الله رفیعی در ارتباط با تورهای گردشگری نیز یادآور شد:

اگر آژانس‌ها مدارک و اسناد مثبت دال بر هزینه‌های غیرقابل برگشت ارائه دهند، در انجمن صنفی با حضور نماینده تعزیرات، بررسی و درصورت تایید، مسافر نسبت به شرایط موجود توجیه می‌شود.

حرمت ‌الله رفیعی در ادامۀ صحبت هایش گریزی به هتل ها زد و گفت:

آژانس‌ها خیلی خوب شرایط هتل‌ ها را درک می‌کنند، همۀ ما در یک سال گذشته متضرر شده‌ایم و تا به حال هم هیچ یک از آن خسارت‌ها جبران نشده است، آژانس‌ها هم مثل هتل‌ها به نوروز چشم دوخته بودند، ولی حالا وضعیت فرق کرده است، در این شرایط همه باید بهم کمک کنیم، نباید عامل سفر مردم شویم. از یک طرف از مردم می‌خواهیم سفر نروند از طرف دیگر به آن‌ها اعلام می‌کنیم خسارت کنسلی را دریافت می‌کنیم.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات هوایی و مسافرتی ایران در مورد تاخیر در پرداخت وجوه بلیط های لغو شده قطار اعلام کرد:

تاکنون ۶۰ درصد بیلت قطارها برای تعطیلات نوروز کنسل شده است، بازپرداخت هزینه‌های آن با توجه به سیستم مالی شرکت‌های ریلی، بسیار دشوار بود اما وزیر راه پیگیر شده تا تاخیر در بازپرداخت‌ها حل شود. (من) از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کردم برای تعیین راه ‌کار در وضعیت موجود جلسه‌ ای با حضور هتلداران و آژانس‌ها برگزار شود، ولی تا کنون چنین جلسه‌ای تشکیل نشده است.

 

منبع: خبرگذاری ایسنا

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان