همچنان فوران وحشتناک کیلاویا ادامه دارد و این آتش فشان هاوایی که فعال شده است از فعال ترین آتش فشان ها در دنیاست. برخی از گداره های آن به ۳۰ متر ارتفاع نیز می رسند. خانه های زیادی در اثر فعالیت آن ویران شده است. در همین راستا سازمان دفاع مدنی اعلام کرده است که حد اقل ۳ خیابان در پی این فوران شکاف برداشته است. مسئولان این منطقه از مردم درخواست ترک آنجا را داشته اند و بر طبق گزارشهای آنها میزان گاز دی اکسید منتشر شده در هوا به سطح مرکباری رسیده ، به حدی که که امدادگران در منطقه هم نمی توانند به افراد حاظر در آنجا کمک کنند. برای بررسی ابعاد بیشتر این خبر با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط : تقابل آتش و یخ در دهانه آتشفشان روسی فعال ترین آتشفشان های جهان را بشناسید
در پی این فوران ها، چندین و چند بار زلزله های سنگسن این منطقه را لرزانده است که هر کدام قی تر از فبلی بوده است که سازمان زمین شناسی آمریکا به نام یو اس جی اس، در گزارش های خود آورده است که قدرت این زلزله ها تا ۶.۹ در جنوب شرقی این آتش فشان احساس شده است، همچنین احتمال فوران های دیگر بر اثر فعالیت های آتش فشانی در کوه کیلاویا که منجر به فوران های سهمگین گداره ها شده است، نیز می رود.
در پنج شنبه گذشته و در پی فوران گداره ها از دهانه این آتشفشان و از کوه کیلاویا در هاوایی باعث شد وضعیت اضطراری اعلام شود و مردم مجبور شوند این منطقه در ایالات متحده را تخلیه کنند که حدود دوهزار نفر آنجا را ترک کردند و از محله هایشان به بیرون برده شدند ولی کماکان مقامات محلی این ایالت به مردم جهت خروج از منطقه هشدار می دهند. به همین دلیل فرماندار این ایالت خواهان بسیج نیرو شد و برای تجهیز امکانات جهت مقابله با این وضعیت فرمانی را صادر کرد که به دستور وی گارد ملی در هاوایی هم به حالت آماده باش در آمد.
کیلاویا مجموعهای آتشفشانی است که خود آن یکی از جاذبه های دیدنی وبسیار چشمنواز است. در واقع اینها همان آتشفشانهایی هستند که مجمعالجزایر هاوایی را تشکیل دادهاند. کیلاویا قلههای نوک تیزی دارد. فورانهای این منطقه از سال ۱۹۵۲ شروع شده و آخرین فوران آن به سوم ژانویهی ۱۹۸۳ بر می گردد. گزینه ای مناسب برای گردشگرانی است که بسیار اهل ماجراجویی هستند. علاوه بر این در نخستین روز سال ۲۰۱۷، گدازه های آتش فشان «کیلاویا» در هاوایی مانند آبشاری ازصخره به اقیانوس آرام سرازیر شدند، در آن زمان مقامات محلی اعلام کرده بودند که گدازه ها هیچ خطری برای شهر ندارند و گردشگران برای عکسبرداری و تماشای این صحنه های کم نظیر خطر می کردند.