استون هنج را می شناسید؟ استون هنج همان تخته های سنگی با آرایش و معماری عجیب و غریبشان تبدیل به یکی از سوال های بی پاسخ انسان ها شده است. از آن جایی که میل به کشف ناشناخته ها و حس کنجکاوی، یکی از عمیق ترین امیال هر انسان است، این اسرار آمیز بودن مخصوصا در مورد جاذبه های عجیی و غریب؛ کنجکاوی بیشتری را بر می انگیزد. استون هنج قرن هاست که خبرسازط است اما فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج به وجود آمده است که می گوید این بنای عجیب و غریب چگونه به وجود آمده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، از مشروح خبر فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج مطلع شوید.
مطالب مرتبط: ماجرای کشف اولین دست مصنوعی متعلق به عصر برنز در اروپا! + عکس خوش بینی گروه های گردشگری نسبت به سفرهای اروپایی هواپیمایی قطر پرواز اصفهان به پکن را راه اندازی نمود
بر اساس نتایج تحقیقات اخیر، اطلاعات جدیدی در خصوص چگونگی و منشا سازه های سنگی مشهور اروپا یا همان استون هنج ارائه شده است. در واقع این روزها، فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج کلی خبرساز شده است. به گزارش لایو ساینس در زمینه ی خبر فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج و طبق مطالعات جدیدی که در ۱۱ فوریه ی همین سال در نشریه ی آکادمی علوم منتشر شد، جوامع شکارچی شمال غربی فرانسه ممکن است به عنوان اولین کسانی باشند که تخته سنگ های عظیم را حدود ۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح ساخته اند و آن ها را در سراسر اروپا پخش کرده اند. قبل تر از این گمان می رفت که در زمینه ی فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج سازه های تخته سنگ های بسیار بزرگ که در سر تا سر اروپا موجود است از خاور نزدیک نشأت بگیرند اما امروزه بیشتر انسان شناسان به این نتیجه رسیده اند که این سازه ها به طور مستقل در مناطق مختلف اروپا ساخته شده اند.
بتی پائولسن درباره ی فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج که یک باستان شناس در دانشگاه گوتنبرگ سوئد است، در این زمینه تلاش کرده است تا اطلاعات رادیو کربنی بیش از ۲۴۰۰ منطقه در سراسر اروپا را جمع آوری کند.
او تمامی اطلاعات مربوط به نحوه ی ساخت این تخته سنگ ها و فرهنگ سازندگان آنها را مورد بررسی قرار داده است. او در طی تحقیقاتش در زمینه ی فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج به این نتیجه رسید که قدیمی ترین سازه ی تخته سنگی اروپا در مکانی در شمال غربی فرانسه و متعلق به ۴۷۰۰ پیش از میلاد مسیح است. در حدود ۴۰۰ سال پس از آن تخته سنگ های عظیم سازه های شبیه به هم در سواحل جنوبی فرانسه، مدیترانه، شبه جزیره ی ایبریا و دیگر مناطق پیدا شده است. ساخت سازه ی سنگی معروف به استون هنج به ۲۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. دکتر پائولسون در این زمینه معتقد است که به دلیل این که اغلب این سازه ها در نزدیکی سواحل مشاهده می شدند ایده ی اولیه ی ساخت سازه های سنگی بسیار بزرگ توسط جامعه ی ملوانان مطرح شده است.
با این که برخی از محققان با یافته های اخیر پائولسون موافق هستند اما برخی دیگر نیز در این میان معتقد هستند که مشکل می توان این را در زمینه ی فرضیه ای جدید درباره ی استون هنج بیان کرد که مردم مناطق مختلف این سازه ها را به طور مستقل ساخته اند.
استون هنج در انگلستان و در دشت سالیسبری قرار دارد، کافیست کمی به این بنا نگاه کنید تا فورا از خودتان بپرسید این سنگ های چطور و توسط چه نیرویی و به چه دلیل اینگونه در کنار هم قرار گرفته اند؟ هدف از گذاشتن آنها چه بوده است؟ بله درست است، سنگ های استون هنج خیلی بیشتر از چیزی که میبینید حرف برای گفتن دارند و هرچه در آنها عمیق تر شوید، بیشتر سوال های گوناگون در ذهنتان ایجاد می شوید و بیشتر گیج می شوید.
تا حالا که علرغم تحقیقات زیاد و همه جانبه ای که باستان شناسان و دانشمندان روی استون هنج در انگلستان انجام داده اند، نتوانسته اند به نتایج خاصی برسند اما نگران نباشید چون رازهای استون هنج آرام آرام در حال رو شدن است. یکی از پروژه هایی که منجر به پخش حقایقی از استون هنج در انگلستان شد، پروژه ی عکسبرداری زیر زمینی ای بود که از این سازه شد و در آن مشخص شد که این سنگ ها قبلا قسمتی از یک ساختمان پیچیده تر بوده اند، مثلا جایی برای برگزاری مراسم های آیینی، سکونتگاه هایی رازآلود و ناشناخته و… البته باز هم این تصاویر چیز زیادی نشان نمی دهند و مشخص شده است که این موضوع بسیار بسیار پیچیده تر از چیزی است که دانشمندان فکرش را می کردند. البته استاد باستان شناسی دانشگاه بردفورد وینسنت گافنی که یکی از مدیران پروژه بوده است در این باره گفته که شاید تحقیقاتی که ما کرده ایم تا حالا با بن بست مواجه شده و نتایج چندانی نداده است اما حالا دیگر می دانیم که باید در کجای منطقه دنبال کشف های تازه بگردیم.
اگر ما بتوانیم راز استون هنج در انگلستان را رو کنیم، نه فقط این مکان بلکه کل منطقه را می توانیم بهتر بشناسیم و بخشی از تاریخ گذشته ها را فاش کنیم. در تحقیق هایی که انجام داده ایم توانسته ایم به یک دسته دیرک چوبی بربخوریم که شاید در نتیجه ی کلی تحقیق تاثیری نداشته باشد اما یک کشف کاملا تازه است، دیرک هایی که تعداد آنها به ۳۰۰ تا می رسد و اگر این تحقیقات نبود، هیچ وقت نمی توانستیم از وجود آنها حتی آگاه شویم.
یکی دیگر از باستان شناسان سرشناسی که روی استون هنج در انگلستان تحقیقات زیادی کرده است معتقد است که این دیرک های چوبی در آن دوران موقتا در زمین کار گذاشته شده بودند و از آنها برای علامت گذاری استفاده شده است. در هر صورت، چیزی که مشخص است این است که بعد از سال های سال بررسی و تحقیقات شبانه روزی، هنوز هم که هنوز است، استون هنج حرف های تازه ای برای گفتن دارد و هر بار یک چیز جدید از آن کشف می شود و این موضوع بسیار باستان شناسان را شگفت زده کرده است.