چرا موزه هنرهای ملی فراموش شده است؟

فراموشی موزه ها

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران از یک سو موزه هنرهای ملی را بهترین موزه‌ در سطح استان تهران دانسته و از سوی دیگر معتقد است این فضا در طول چند سال گذشته به طور کامل فراموش شده بود. بر اساس گزارش ایسنا، محسن شیخ ‌الاسلامی در نشست خبری که در اداره کل میراث فرهنگی استان تهران برگزار شد، با تاکید بر این‌که متاسفانه فراموشی موزه ها باعث شده تا موزه هنرهای ملی در طول سال ‌های گذشته کاملا از چرخه‌ فرهنگی خارج شده بود، بیان کرد: امروز زمانی که وارد آن می ‌شوید، باید فقط به حال آن تاسف بخورید، این خانه بیشتر شبیه به یک منزل شخصی شده بود و بیشتر به عنوان یک مکان فراموش شده به نظر می رسید تا یک موزه‌ی فعال. او با بیان این‌که باید در برخی از فضاهای این موزه یک سری اقدامات مرمتی در حال انجام می باشد ادامه داد: باید آثار تاریخی این موزه بار دیگر بررسی و شناسنامه‌ آن ‌ها بررسی شوند. همچنین در تفاهم ‌نامه‌ ای با وزارت ارشاد درباره‌ تغییر مدیریت موزه، همکاری ‌هایی انجام شد. با الی گشت همراه شوید تا در مورد وضعیت و چرایی فراموشی موزه ها بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
«فراموشی سنت ها»؛ شعار سال ۲۰۱۹ شورای بین المللی موزه ها
گشتی در موزه ی مادام توسو استانبول
موزه ی خودرو کاخ نیاوران، جایی که زمان برای ماشین ها متوقف شده است!

شیخ ‌الاسلامی، در ادامه صحبت ‌هایش از خانه تکانی موزه‌ های تهران نیز صحبت کرده و افزود: قرار است تا پایان سال یعنی کمتر از یک ماه دیگر، کارهای مرمتی ‌شان تمام شود و درهایشان به روی بازدیدکنندگان باز شود. وی با بیان این ‌که مرمت برخی از موزه ‌های تهران در دستور کار است، ادامه داد: مسجد قنبرعلی‌ خان، بازارچه عودلاجان و موزه رسام عرب ‌زاده در مرحله عقد قرارداد برای مرمت هستند. همچنین ساماندهی دو طبقه اول و دوم موزه رضا عباسی انجام شده و تا قبل از تعطیلات نوروز، بخش پیش از اسلام آن در طبقه سوم نیز راه‌اندازی می‌شود. او با بیان این ‌که کار مرمتی موزه نقاشی پشت شیشه نیز انجام شده و در مرحله رنگ ‌آمیزی نهایی است، تاکید کرد: قرار است این موزه نیز برای تعطیلات نوروز به روی مردم باز شود.

وی همچنین درباره کافه ‌ای که چند سال است در محوطه موزه نقاشی پشت شیشه، برپا شده گفت: مسئول کافه به تعهدات خود عمل نکرده است. به وی فرصت داده شده بود تا تغییرات مورد لزوم را در ظاهر کافه ایجاد کند و یک فضای فرهنگی طبق تعهد اولیه به وجود آورد. شیخ ‌الاسلامی با تاکید بر این ‌که قرار بود این مکان یک پاتوق فرهنگی در کنار موزه باشد، اظهار کرد: باید سرویس دهی این فضا، کافه ‌ای باشد، در تفاهم ‌نامه بحث چادر و آلاچیق وجود نداشت، بنابراین این تخلف به معاونت توسعه اداره کل میراث‌ فرهنگی استان تهران اعلام شده است.

وی همچنین درباره‌ روند مرمت ‌ها در موزه‌ آبگینه بیان کرد: با این وجود مرمت بخش ‌هایی از موزه آبگینه نیز انجام شده و پیمانکار این طرح را به خوبی انجام داد. رفع رطوبت نیز تا حدود زیادی برطرف شده است، این موزه قرار است برای نوروز، برنامه‌های فرهنگی برگزار کند. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث ‌فرهنگی استان تهران همچنین در توضیح اقداماتی که در حال انجام در موزه‌ فرش است، گفت: یکی از موارد آزار دهنده در موزه فرش، نبود نور مناسب بود که سعی می‌شود تا پایان سال ساماندهی سیستم نور و حفاظت الکترونیکی آن انجام گردد. وی اضافه کرد: با وجود محدودیت ‌های اعتباری تلاش می ‌کنیم تا این پروژه را تا قبل از پایان سال به سرانجام برسانیم.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان