شهاب سنگ آموفیس به طور باورنکردنی به زمین نزدیک می شود

شهاب سنگ آموفیس به سرعت به زمین نزدیک می شود

در هفته های اخیر و در کنفرانس پدافند سیاره ای، آژانس های فضایی ضربه یک شهاب سنگ به کره زمین را شبیه سازی کردند. این در حالی است که یک شهاب سنگ واقعی وجود داشته که در ۱۰ سال اخیر بسیار به سیاره خاکی ما نزدیک شده است. بر اساس گزارش کن نیوز شهاب سنگ آموفیس (Apophis) که با شماره ۹۹۹۴۲ شناخته می شود یکی از اجرام آسمانی بوده که در اطراف زمین در حال حرکت است. این شیی اولین بار در سال ۲۰۰۴ توسط اخترشناسان کشف شد و محاسبه گردید که شانس برخورد آن با زمین به میزان ۲.۷ درصد بوده و بر اساس مقیاس تورینو در سطح ۴ قرار می گیرد. این بالاترین میزانی بود که تاکنون یک جرم آسمانی به خود اختصاص داده است. با الی گشت همراه شوید تا در مورد این خبر بیشتر بخوانیم.

مطالب مرتبط:
نمایش بزرگترین شهاب سنگ ایران در کاخ گلستان
آثار باقی مانده از برخورد شهاب سنگ ها بر زمین
شهاب سنگ وحشتناکی که یک ماشین را نابود کرد!

اگرچه که پس از مطالعاتی که در سال ۲۰۰۴ بر روی شهاب سنگ آموفیس صورت گرفت احتمال برخرود آن با زمین کاهش پیدا کرده است اما از سوی دیگر در سال ۲۰۲۹ این جرم آسمانی بسیار نزدیک سیاره خاکی ما خواهد بود. شهاب سنگ آموفیس که طولی معادل ۳۴۰ متر دارد در ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ به شکلی باورنکردنی در فاصله ۳۳ هزار کیلومتری کره زمین قرار خواهد گرفت. برای اینکه بتوانید این میزان فاصله را به خوبی درک کنید لازم است بدانید که فاصله زمین تا کره ماه به طور میانگین بیش از ۳۸۰ هزار کیلومتر است. بنابراین حضور شهاب سنگ آموفیس در فاصله ای کمتر از یک دهم فاصله زمین تا کره ماه می تواند مشاهده و مطالعه بر روی آن را برای اخترشناسان و دانشمندان بسیار در دسترس و راحت نماید.

جالب توجه است که محققان و دانشمندان چگونه توانسته اند احتمال ۲.۷ درصدی برخورد شهاب سنگ آموفیس با کره زمین را به دست آورند. اما یک نکته وجود داشته و آن اینکه همواره مدلسازی های تحقیقاتی دارای مقداری خطا نیز هستند. محققان در برنامه ریزی ها و مدلسازی های خود پیش بینی کرده اند، در صورتی که شهاب سنگ آموفیس انرژی پتانسیل خود را گسترش دهد احتمال اینکه از مدار زمین عبور کرده و در نتیجه برخوردی ایجاد نشود وجود خواهد داشت. هرچند تحقیقات بیشتر بر روی این جسم آسمانی می تواند اطلاعات بیشتری را به دست محققان داده تا بتوانند مسیرهای جدیدی را برای این شهاب سنگ مشخص نمایند.

در حال حاضر محققان شهاب سنگ آموفیس را با دقت بسیار بررسی کرده و بر اساس مدلسازی هایی که داشته تخمین زده اند که در سال ۲۰۲۹ این جرم آسمانی با کره زمین برخورد خواهد کرد. البته که محققان همچنان گزینه های عدم برخورد و یا رد شدن از فاصله ای بسیار نزدیک را رد نکرده اند. بنابراین به گونه ای می توان گفت که این شهاب سنگ همچنان مسیر مشخص و دقیقی ندارد. هرچند در فوریه ۲۰۱۹ پنچ سیارک و جسم آسمانی دیگر وجود داشته که میزان ریسک و خطر برخورد آن ها با کره زمین بالاتر از شهاب سنگ آموفیس می باشد اما با این حال محققان در خصوص این جرم آسمانی نگرانی های خود را دارند. به طور متوسط می توان انتظار داشت که شهاب سنگی به اندازه آموفیس هر ۸۰ هزار سال یکبار با زمین برخورد کرده و یا بر روی آن تاثیر بگذارد.

مطالب مرتبط

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟

کم جمعیت ترین کشورهای جهان

۳ نظرات

parsa 1402-03-20 - 9:31 ب.ظ
هممون میمیریممم
امین 1402-08-12 - 2:18 ق.ظ
اگر شهاب سنگ مقناتیس قوی داشته باشه میتونه مقناتیل یکی از کره هارو جذب کنه و به حالت چرخه سقوت بیوفته ،کسی نمیتونه همچین شهاب سنگی رو که بین دوتا مقناتیس قوی ماه و زمین گیر بیوفته کنترلش دیگه قیر ممکنه
1403-04-16 - 4:04 ب.ظ
یعنی دنیا دیگه تموم شد یعنی همه مون می‌میریم آدم ها با این همه قدرت نمیتونن و تکنولوژی مسیر این سنگو عوض کنن
افزودن نظر