شعار سازمان جهانی گردشگری در ۲۰۲۱

شعار سازمان جهانی گردشگری برای صنعت توریسم و گردشگری در سال ۲۰۲۱ انتخاب شد. سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از انتخاب شعار” گردشگری برای رشد فراگیر” در سال ۲۰۲۱ خبر داد. این انتخاب با توجه به فراگیر شدن و همه گیری ویروس کرونا در سرتاسر جهان و تاثیر بسیار زیاد آن در صنعت گردشگری تمام کشورهای دنیا و آسیبی که به دلیل این ویروس به اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه وارد کرده انجام شده است.

برای رزرو آسان ارزان ترین بلیط هواپیما به سراسر ایران و جهان روی لینک زیر کلیک کنید:

تفسیر شعار سازمان جهانی گردشگری

در همین میان گروه های با فعالیت کمتر و حاشیه نشین های این صنعت ضرر بیشتری را متحمل شده اند به همین دلیل رویکرد این سازمان در سال ۲۰۲۱ بعد از به رونق افتادن مجدد این صنعت این است که همگان به صورت منصفانه از مزایای گردشگری بهره مند شوند و تا می توان از بروز ضرر و زیان احتمالی بیشتر جلوگیری کرد.

سازمان جهانی گردشگری با انتخاب این عبارت به عنوان شعار سازمان جهانی گردشگری این موضوع را تداعی کرده است که  بعد از احیا و رونق مجدد صنعت گردشگری هیچ کشور، مرکز و حتی افرادی که در صنعت گردشگری و توریسم فعالیت دارند دچار عقب گرد نخواهند شد و می توانند با کمک های سازمان از مشکلات و ضررهایی که در دوران فراگیری کرونا متحمل شدند رهایی پیدا کنند.

همه گیری ویروس کرونا باعث بروز خسارات و ضررهای اقتصادی بسیار زیادی در فعالیت های مختلف شده است اما در بین آن ها صنعت گردشگری بیش از همه متحمل ضرر شده است و هدف سازمان جهانی گردشگری این است که بعد از رهایی از این ویروس و کنترل مجدد شرایط در کشورهای مختلف امکان پیشرفت مجدد و جبران خسارت های وارد شده برای تمام اقشار مشغول در این صنعت فراهم شود.

اعلام شعار سازمان جهانی گردشگری در روز جهانی گردشگری

۲۷ سپتامبر به عنوان روز جهانی صنعت گردشگری شناخته می شود. هدف سازمان جهانی گردشگری این است که هر ساله در این روز این صنعت مهم را جشن گرفته و راهکارها و رویکردهای جدید خود را ارائه دهد و از ارزش های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و نقش این صنعت پر سود در رونق اقتصادی کشور مقصد و معرفی فرهنگ این کشور به دیگر مردم جهان و سهم آن در دستیابی به توسعه پایدار بگویند.

اما نزدیک به دو سال است که ویروس کرونا به صورت همه گیر در سراسر دنیا پخش شده و فعالیت اقشار مختلف جامعه را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. اما در این میان صنعت گردشگری یکی از فعالیت هایی بود که بیشتر از همه دچار ضرر شد. به همین دلیل در ۲۷ سپتامبر شعار سازمان جهانی گردشگری اعلام شد. این شعار “گردشگری برای رشد فراگیر” نامیده شد. این سازمان با اعلام این شعار توضیح داد که رویکرد و هدف آن ها بعد از برگشتن روال فعالیت ها به حالت عادی این است که تمام اقشار فعال در این صنعت بتوانند روزها و سرمایه های از دست رفته به علت کرونا را جبران کرده و حرکتی رو به جلو داشته باشند تا این صنعت در تمام جهان به صورت یکپارچه رشد کند.

توجه به فعالیت افراد در شعار سازمان جهانی گردشگری

شعار سازمان جهانی گردشگری امسال در ۲۷ سپتامبر مصادف با روز جهانی گردشگری “گردشگری برای رشد فراگیر” اعلام شد. در این روز سازمان جهانی گردشگری از آژانس های خواهر سازمان ملل متحد و کشورهای عضو خودِ سازمان گردشگری جهانی خواست تا در این شرایط بحرانی روی این موضوع تمرکز کنند که پشت هر اعداد و ارقامی که در مورد صنعت گردشگری اعلام می شود افراد حقیقی وجود دارند که فعالیت و به سادگی راه کسب درآمد آن ها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. به همین دلیل برای برگرداندن اوضاع به روال قبل و جبران خسارت های وارد شده به صورت سازمانی و فردی به فعالان صنعت گردشگری از سازمان های مختلف خواسته شده که در راستای رسیدن به این هدف کمک ها و همکاری های لازم را انجام دهند.

تعریف گردشگری از نظر سازمان جهانی گردشگری

به طور کلی می توان گردشگری را بر مبنای عوامل مختلفی تعریف کرد و هنگام بررسی آن از این تعاریف استفاده کرد اما مهم ترین نکته این است که به یاد داشته باشیم گردشگری صرفا یک پدیده تک بعدی نیست و تنها بخش خاصی را در بر نمی گیرد و تنها به یک بخش خاص نیز سود یا ضرر نمی رساند. بلکه پدیده گردشگری زمینه های مختلفی مثل ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی را در بر می گیرد. همچنین اگر به صورت تخصصی به تعریف گردشگری بپردازیم باید موضوعاتی مثل طول مدت اقامت گردشگران، وسایل نقلیه ای که استفاده میکنند، تقاضا و نیازمندی های لازم برای راحتی و رفاه و سرگرمی آنها و مبانی دیگر را نیز در نظر بگیریم.

به همین دلیل شعار سازمان جهانی گردشگری بر طبق این موضوع انتخاب شد که تمام بخش های دخیل در این صنعت و تمام افراد فعال را در نظر بگیرد تا همه افراد و همه زمینه ها به صورت یکدست رو به جلو حرکت کنند.

انواع گردشگری

گردشگری گونه ها و انواع مختلف و متفاوتی دارد که بر حسب جاذبه گردشگری و قصد گردشگران از بازدید از این محل تعریف می شود.

سفر تفریحی که رایج ترین نوع گردشگری در دنیا است.

  • گردشگری درمانی

که در مکان هایی که دارای چشمه های آب گرم یا سایر منابع طبیعی هستند که به عنوان یک نوع درمان برای بیماری ها و مشکلات مختلف روحی و جسمی شناخته شده است وجود دارد. این کشور ها با استفاده از این ظرفیت ها و امکاناتی که دارند از صنعت گردشگری بهره می برند.

  • گردشگری مذهبی

که همانطور که از نامش پیدا است برای بازدید از مکان های مذهبی ادیان مختلف در سراسر دنیا در حال انجام است. برای مثال سفر مسلمانان به مکه یا سفرهای مسیحیان به واتیکان یا سفرهای زیارتی بوداییان و هندویان به مکان های مقدس ادیان خود از نوع گردشگری مذهبی یا زیارتی است.

  • بوم گردی یا اکوتوریسم

    که به معنای گردش در طبیعت است و همانطور که مشخص است در مناطقی با طبیعت و اکوسیستم خاص و منحصر به فرد
    انجام می شود. تورهای سفر به آفریقا و یا تورهای کمپ در کویر از این نوع گردشگری هستند.

  • گردشگری بازاری

    نوعی سفر گردشی به مکان هایی است که دارای فروشگاه ها یا مراکز خرید بسیار معروف و متنوع هستند. برای مثال سفرهای بسیاری از افراد به کشور دبی تنها برای بازدید و خرید از مراکز تجاری و خرید مدرن و متنوع و لاکچری این منطقه یا سفر بسیاری از افراد به جزایر جنوبی کشور برای خرید محصولات متنوع

  • گردشگری همایشی

    که برای شرکت در همایش های مختلف انجام می شود. این نوع گردشگری ممکن است موقتی باشد و یا ممکن است به علت قرار گرفتن مرکز سیاسی حیاتی به صورت دائمی و پیوسته در حال انجام باشد.

  • گردشگری ورزشی

    که برای شرکت در مسابقات ورزشی و یا تماشای آن ها انجام می شود. مانند سفر خیلی از مردم به کشور های برگزار کننده المپیک

  • گردشگری الکترونیک

    یا e-Tourism این نوع گردشگری به صورت مجازی انجام می شود و یکی از پرطرفدارترین نوع گردشگری در دوران کرونا و ممنوعیت حضور در مکان های عمومی مانند موزه ها بود.

گردشگری و تاثیر آن بر افزایش میزان درآمد ملی

به طور ساده می توان گفت که وجود جاذبه های گردشگری باعث ورود توریست ها به یک کشور می شود و در نتیجه آن کشور مقصد سود بالایی کسب می کند. بسیاری از کشور ها بیشتر درآمد خود را از راه های کشاورزی، صنعت و تولید و صادرات کسب می کنند اما برخی کشور ها از این امکانات برخوردار نیستند و در نتیجه از کسب درآمد از این راه ها نیز محروم هستند. در چنین شرایطی حتی اگر این کشور دارای جاذبه های گردشگری طبیعی یا تاریخی نباشد نیز با استفاده از ساخت مراکز تفریحی و تجاری خاص و منحصر به فرد می تواند صنعت گردشگری را به راه انداخته و از طریق آن درآمد زایی و اشتغال زایی کند.

هزینه هایی که یک مسافر و گردشگر معمولا در کشور مقصد خرج می کند عبارتند از هزینه استفاده از امکانات تفریحی، هتل ها و مهمانخانه ها و محل های اقامت، استفاده از امکانات حمل و نقل، هزینه غذا، خرید محصولات بومی به عنوان سوغاتی و یادگاری، استفاده از گشت ها و تورهای داخلی و استفاده از خدمات ارتباطی مثل پست و مخابرات. گردشگران تمام این هزینه ها را با استفاده از ارزی که به همراه دارند یا به پول رایج آن کشور تبدیل کرده اند پرداخت میکنند و به این ترتیب گردشگری به گونه ای به کشور کمک می کند که گویی تمام این خدمات به کشورهای دیگر صادر شده و فروخته شده است.

اهمیت زیاد گردشگری در اشتغال زایی و درآمدزایی کشورها به قدری است که بعد از همه گیری کرونا و رکود بی سابقه این صنعت در تمام کشور های دنیا، شعار سازمان جهانی گردشگری برای سال ۲۰۲۱ به گونه ای طراحی شده که در آن رویکرد احیای این صنعت و کمک به رونق مجدد این صنعت و تمام افراد دخیل و فعال در آن کاملا مشخص باشد.

مطالب مرتبط

داروهای غیر مجاز در سفر به تایلند را بشناسید!

نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی

معتبرترین پاسپورت های جهان برای چه کشورهایی است؟