در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر کشف مومیایی کوروش کبیر در خبرگزاری های رسمی کشور مطرح شده است که این موضوع سبب سوالات متعددی در فضای مجازی شده بود. متاسفانه یا خوشبختانه باید بگوییم که این خبر شایعه ای بیش نبوده و به گفته مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاسارگاد روز سه شنبه ۲۱ اسفند با خبرگزاری های رسمی کشور اینطور بیان کرد که کشف مومیایی در شهرستان پاسارگاد صحت ندارد. از همین رو تیم خبری الی گشت بر آن شده تا گزارشی مبنی بر شایعه کشف مومیایی کوروش کبیر تهیه کرده است. در ادامه همراه با ما باشید تا بیشتر درباره این شایعه اطلاعات داشته باشید.
مطالب مرتبط: برگزاری تورهای تهران گردی در نوروز ۹۸ حفاظت از محیط زیست در طبیعت گردی های نوروزی دستور رسیدگی فوری به وضعیت طاق کسری صادر شد!
بنابر آنچه که در بالا گفتیم، خبری مبنی بر کشف مومیایی کوروش کبیر در پاسارگاد شایعه ای بیش نبوده و هیچ گونه اثری از وی در این منطقه در استان فارس پیدا نشده است. به گفته خبرگزاری های رسمی کشور مطابق با تصاویری که صبح سه شنبه ۲۱ اسفند در فضای مجازی منتشر شد، این تصاویر حاوی کشف مومیایی بود که آن را متعلق به جنازه کوروش کبیر دانسته است. در توصیحاتی که درباره تصاویر منتشر شده در فضای مجایی آمده این مومیایی شب گذشته در نزدیکی پاسارگاد کشف شده است. مسئول میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان پاسارگاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران کشور گفته: کشف مومیایی در شهرستان پاسارگاد صحت ندارد.
محمد نصیری حقیقت در خصوص شایعه کشف مومیایی کوروش کبیر افزود: موضوع کشف جنازه مومیایی در شهرستان پاسارگاد منتسب به کوروش کبیرکذب است و صحت ندارد.
بنابر پیگیری هایی که در خصوص شایعه کشف مومیایی کوروش کبیر در پاسارگاد صورت گرفته، این مساله و اطلاع از منبع تصاویری که در این باره منتشر شد سعی بر ارتباط با مراجع رسمی داشت اما تا لحظه انتشار این گزارش منبع تصاویر منتشر شده و دیگر جزئیات محرز نشد.
درون جعبه ای که این مومیایی پیدا شده لباس هایی به شکلی زره مانند دارد و بر تن این مومیایی است خطوطی شبیه به خط میخی دیده می شود که شبهاتی را به منظور تصور اینکه این مومیایی متعلق به کوروش کبیر است بیشتر کرده که با تحقیقات گسترده ای که بر روی آن صورت گرفته متوجه شدند این مومیایی هیچ ربطی به کوروش کبیر ندراد.
کوروش ، بنیانگذار و نخستین شاه هخامنشی بود که به مدت سی سال، در بین سالهای ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر نواحی گستردهای از آسیا حکومت میکرد. کوروش در استوانهٔ خود که در بابل کشف شده، خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ چیشپیش، شاه بزرگ انشان، از خانوادهای که همیشه پادشاه بودهاست» معرفی کرد.
به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسبب شاهانه داشتهاست و به غیر از افرادی نظیر کتسیاس و دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانستهاند و گزارش دادهاند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بودهاست. آرامگاه کوروش کبیر در پاسارگاد در حدود ۱۳۰ کیلومتری شمال شهر شیراز قرار گرفته است.
۱۵ نظرات